Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Představení ZZS.


Alfonz

Hráč

4
26.2.2018 16:25

Vítejte na oficiálních stránkách Zdravotnické záchranné služby Los Santos, a. s. Na této stránce s Vámi budeme sdílet kuriozity a zajímavosti z našich výjezdů, budeme Vás pravidelně informovat o hrozících nebezpečích sezónního i nesezónního charakteru, budeme Vás seznamovat s našimi pilnými zaměstnanci a i technikou a postupy, abychom Vám dokázali, že již na úrovni sanitního vozidla se dějí takové věci, které by možná někteří označili slovem "magie." My však nejsme kouzelníci, jsme jen lidé, kteří se snaží pomoct svým bližním. Pomáháme lidem ve složitých situacích, které jsou pro většinu nepředstavitelné. Pro nás jsou však tyto situace denním chlebem, rutinou. Není jednoduché tento nátlak psychicky zvládat, ale žene nás dál touha pomoci. Neexistuje pro nás větší radost, než zachráněný život.

Projekty Kurzy první pomoci ZZS od 1. 1. 2018 umožňuje zájemcům podstoupit kurzy první pomoci. Zde se zájemci naučí, jak poskytnout první pomoc před příjezdem sanitního vozidla, kdy je nutné volat na linku 155 a co uvést apod. Zájemci volejte Jacobu Hooperovi . Pokud možno, tak budeme rádi, když bude chodit více lidí najednou a ne jednotlivě.

Pro zaměstnance Budou se zde objevovat termíny schůzi, možných seminářů, zkoušení a školení.

Pro uchazeče členství v ZZS. Přijímací řízení zaměstnanců se skládá z několika částí, které jsou od sebe oddělené. První částí je vlastní pohovor, který slouží pro získání informací o žadateli. Pokud si vedení nebude jisté s výsledkem, může být pohovorů více. Pokud žadatel uspěje v pohovoru, bude kontaktován někým z vedení ZZS a přizván na psychotesty. Zde bude testováno rozhodování v krizových situacích a podobné záležitosti, které jsou stěžejní pro práci u záchranné služby. Po úspěšném absolvování psychotestů se žadatel stává zkušebním členem ZZS LS. Stále ale nemá možnost využívat techniku a nemá odznak. Po absolvování první přednášky o základech první pomoci se stává zdravotníkem a je mu umožněno jezdit společně s dalšími zaměstnanci ZZS LS do terénu. Každý zaměstnanec se poté specializuje dle sebe, a to pomocí přednášek, skript společnosti, různých debat apod.

Rozdělení povinností výjezdových posádek v terénu Do terénu vyjíždějí sanitní vozidla, jejichž posádky jsou různě složené. Nejčastěji se v terénu setkáme s následujícími složeními.

RZP (Rychlá zdravotnická pomoc)

Posádka RZP je složena z řidiče a zdravotnického záchranáře, nebo v méně závažném případě zdravotní sestry. tato posádka dokáže ošetřit všechna základní poranění, které nesouvisí s interní medicínou.

Řidič zajišťuje pohodlný transport, jak pro pacienta, tak pro druhého zdravotníka. Na místě neštěstí poté asistuje zdravotníkovi, reaguje na jeho pokyny a ošetřuje záležitosti, které dokáže sám ošetřit (př. krvácení, fixace krční páteře).

Záchranář (specialista) oproti tomu zajišťuje kompletní diagnózu a stabilizaci pacienta na místě, vede řidiče k provádění méně namáhavých procesů. Pokud si není jistý s určitým zákrokem, obrátí se přes vysílačku na lékaře.

RLP (Rychlá lékařská pomoc)

Posádka RLP se skládá buď ze tří lidí, a to z řidiče, zdravotní sestry (ZZ) a lékaře, nebo ze dvou lidí, konkrétně řidiče-záchranáře a lékaře. Tato posádka dokáže v terénu provést kompletní ošetření všech poranění a onemocnění.

Řidič, je-li přítomen, zajišťuje pouze transport zdravotnické posádky na místo a z místa neštěstí. Na místě může být požádán k asistenci, nebo k ošetření zranění, které sám dokáže ošetřit.

Sestra (ZZ, SUM, Řidič-záchranář) zajišťuje základní ošetření, které nevyžaduje zákrok lékaře (např. zastavení krvácení). Pomáhá lékaři s monitorováním životních funkcí pomocí EKG monitoru. (Řidič-záchranář zajišťuje jak transport, tak zároveň práci zdravotní sestry).

Lékař zajišťuje nejintenzivnější a nejsložitější léčebné postupy, které nelékařský personál nedokáže provést. Příkladem může být endotracheální intubace, podání složitých léčiv (adrenalin, heparin… ), ošetření závažných krvácení a amputací, šokových stavů a hlavně jako jediný může konstatovat smrt. V takovém případě poté musí obeznámit známé pacienta, jsou-li přítomni, o smrti pacienta.

Rendez-Vous

RV je vozidlo, které slouží k převozu lékaře v Porsche Cayenne na místo nehody. Využívá se pro rychlejší pohyb městem. Toto vozidlo mimo jiné používá i tiskový mluvčí a vedoucí lékař.

Posádka tohoto vozidla, složená z lékaře a řidiče-záchranáře je schopná poskytnout kompletní ošetření jako RLP. Vysílána je buď jako asistence RZP, nebo asistence k hromadným nehodám, na preventivní akce, a nebo v setkávacím systému, kdy rychlejší Passat je u případu dříve, než ve stejný čas vyslaná RZP.

Koroner Ve vozidle sedí lékař. Koroner je určen pro ohledání zemřelých a jejich transport na patologii.

Výbava sanitních vozidel

RZP - nosítka, transportní křeslo, termo přikrývka, igelitová podložka, lékařská brašna s léky a nástroji, tmavé folie k přikrytí těl zemřelých, přenosné EKG, soupravy pro porod, malá operační souprava, souprava pro ošetřenín popálenin, souprava fix. dlah, podtlakové matrace, fixační límce, přenosný ventilátor, tlakové láhve s kyslíkem, obličejové masky, defibrilátor, sada gumových rukavic.

RLP - termo přikrývka, lékařská brašna s léky a nástroji, tmavé folie k přikrytí těl zemřelých,přenosné EKG, souprava pro ošetřenín popálenin, souprava fix. dlah, fixační limce, sada gumových rukavic.


Powered by LeoSight IFS
LT~12