Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Paťasův návrh na přídání nového vybavení pro HZS


patasas11

Hráč

3
25.6.2018 14:59, naposledy upraveno 26.6.2018 00:22 uživatelem patasas11

Jak je již známo, na Skimo se chystá nový Emergency Update (v5.0.5), který bude přidávat velkou řadu věci. V tomto článku bych rád vypsal potřebné věci všech hasičských vozidel, které by se na serveru hodily pro lepší RP feel.

Pro začátek bych ještě dodal, že věci jsou primárně zaměřené na HZS.

Věci k DN (Dopravním Nehodám):

  • Hydraulický rozpínák
  • Hydraulické nůžky
  • Smeták (ano, i ten se u hasičů používá)
  • Sorbet
  • Halligan Tool
  • Štípačky
  • Deka
  • Dále také i nějaké zdravotnické potřeby jako je např. krční límec, AED, atd... ale to tu vypisovat nebudu

Věci k požárům:

  • Proudnice (Nejčastěji používaná je C52)
  • Hadice (Typ B, C)
  • Rozdělovač

Věci k ostatním typům výjezdu:

  • Sekyra
  • Nůžky na plot
  • Klín (na zajištění vozidla)
  • Motorová pila
  • Vodní čerpadlo/Plovoucí čerpadlo
  • Centrála (přenosný generátor)
  • Včelařské vybavení (Pokud by to chtěl někdo až tak moc RPit. I tohle jsou časté realné výjezdy)

Dále bych také navrhnul přidaní možnosti nasazení/sundání Helmy (Gallet) a dýchacího přístroje.

Další užitečnou věc pro rychlejší koordinaci výjezdu ze strany velitele je něco jako tablet, přes který by velitel mohl přiřadit daného člena k danému vozidlu na určitý výjezd. Také by to mohlo být rozdělené:

  • U členů: Ve službě, mimo službu, offline
  • U vozidel: Na stanici, mimo stanici, na výjezdu

Ke konci bych pouze rád upozornil, že jsem se sem snažil vypsat ty nejhlavnější věci. Pokud k tomuto máte nějakou připomínku (Ať už že mi tu něco chybí, nebo že zde mám gramatickou chybu), nebo se chcete zeptat na praktické využití nějaké z těchto věci, nebojte se ozvat

PS: Samozřejmě jsou zde i další věci, které se využívají (např. žebřík, provazy...), ale nechtěl jsem se z určitých důvodů zmiňovat.

25.6.2018 17:45, naposledy upraveno 25.6.2018 18:01 uživatelem SedliX

Nevím, jak si přesně představuješ přidání těchto věcí. Z osobní zkušenosti bych ale rád řekl, že občas přidání zdánlivě užitečných itemů nebo systémů RP špíše škodí. Uvedu příklad z jednoho nejmenovaného projektu. Systém zranění hráčů generoval jednotlivé úrazy, k jejichž ošetření jsi potřeboval itemy, jako je například obvaz, injekce morfínu atd. Pro potřeby RP zdravotnické záchranné služby je toto ale poněkud omezující. Spoustu věcí dělá zdravotnická záchranná služba jinak, než jak ji provádí laici. Injekce adrenalinu a morfínu je také poměrně přežitek, ani jedno není ve hrách používáno adekvátně s realitou. Například adrenalin má široké spektrum využití, které se ale liší v podání IV nebo IM. Hra toto samozřejmě nerozezná, navíc systém počítá s tím, že adrenalin je excitační prostředek. To sice je, ale dát člověku, jehož srdce tluče v sinusovém rytmu, IV adrenalin, tak mu zařídíš poměrně vážný problém. A to samé platí o morfínu, jehož použití sice není tak nebezpečné, ale přijde mi limitující pro zdravotníky (kteří rozumí dané problematice a chtějí znalost využít ve hře), aby byli omezeni itemem a nemohli místo morfínu použít jiná analgetika, jednoduše prostřednictvím pasivního RP v /me.

Osobně bych ale určitě uvítal přidání věcí, jako je včelařské vybavení, o kterém jsi psal. V mém podání myslím spíše pracovní helmy, zdravotnické batohy, kufry atd. Nikdy se mi nelíbil item zdravotnické brašny, která byla fixní a měl jsem ji vždy na sobě. Pokud by ale například byla v sanitním vozidle, stejně jako lehátko, že bys ji mohl vzít z auta, případně položit na zem a znovu zvednout a poté znovu uklidit do auta, byla by dle mého názoru hned použitelnější. Dala by se využít například na to, že by daný člověk, bez ohledu na to, jestli je ve službě nebo mimo ni, mohl pracovat s pacienty a nepotřeboval by k tomu itemy (tím by se vyřešil problém, o kterém jsem pojednával výše - laik by potřeboval např. obvaz nebo obecně lékárníčku k ošetření na místě, "odborník" by měl tašku, která by umožňovala stabilizaci). Zároveň by tím mohl člověk, který je mimo službu, poskytovat péči například při mimořádných událostech. Hasičům by takto mohla být poskytnuta dýchací technika, kterou by si mohli obléci v autě a poté zase svléct.

Ještě bych na závěr rád navrhl MDC pro ostatní záchranné složky. Určitě by hasiči i záchranáři ocenili možnost evidence výjezdů. Pomohlo by to vedoucím ve frakcích, aby mohli ocenit aktivní zaměstnance, zároveň by mohly jednotlivé složky vést statistiky. Navíc by bylo fajn, kdyby byly vedeny záznamy k jendotlivým lidem, aby si například záchranáři mohli už cestou k pacientovi na "tabletu" vyhledat, jestli už k němu jeli a případně za jakým problémem.

25.6.2018 18:48

Děkuju oběma za návrhy, určitě bude před updatem v5.0.5 ještě hodně co probírat.

8.9.2018 13:18
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Powered by LeoSight IFS
LT~25

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo