Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Ban za nonrp fear, přitom nebyl jediný důvod se bát.


rpgamer

Hráč

3
30.3.2022 21:22, naposledy upraveno 30.3.2022 21:30 uživatelem rpgamer

Dnes jsem se náhodou ocitnul v blízkosti banky, při jejím vykrádání.

Vzhledem k tomu, že jsem měl na sobě šátek, tak se policie zaměřila i na mě.

Paní Policistka Victoria De La Cruz, které vůbec nic neříká to, že by před jakýmkoliv úkonem mohla alespoň napsat, že vytahuje danou zbraň, než začne střílet. 

Záznam z konzole hráče, po kterém i hned po příjezdu střílela, aniž by napsala alespoň to, že danou zbraň vytahuje:

[2022-03-30 20:28:21] [Output] : *Victoria De La Cruz si odepnula pás.*
[2022-03-30 20:28:23] [Output] : *Mateusz Szczech si odepnul pás.*
[2022-03-30 20:28:24] [Output] : *Victoria De La Cruz bere do rukou Glock 17.*
[2022-03-30 20:28:24] [Output] : *Neznámý♂E8 bere do rukou Taser M26.*
[2022-03-30 20:28:26] [Output] : *Mateusz Szczech bere do rukou Glock 17.*
[2022-03-30 20:28:27] [Output] : *Neznámý♂E8 skryl Taser M26.*
[2022-03-30 20:28:32] [Output] : Jsi postřelen! Injuries ikonu můžeš později vypnout příkazem /inj, nezapomeň však ihned po skončení S2K svá zranění popsat do /status a vhodně je zaRPit.

Tahle paní policistka se po jejím DM na jiného hráče následně zaměřila na mě. Začala na mě mířit zbraní, i když jsem byl jen pouhý kolemjdoucí na druhé straně ulice.
Vzhledem k tomu, že jsem nebyl nikterak spojen s vykrádáním, které tam v tu chvíli probíhalo, jsem se necítil nijak ohrožen a proto jsem nedbal na její příkazy a taky jsem se dle toho IC choval.

Nechápu proč bych měl dostat ban na týden, že moje IC postava odmítla si lehnout na zem a místo toho jsem se opřel o policejní auto a vyzval je, ať si mě teda prohledají.

Nevím jak vy, ale nenechal bych se buzerovat od policie ani v reálném životě, na tož ve hře, když v IC světě z nich má moje postava ještě menší respekt.

Nechoval jsem se, že by mi bylo někde to, že na mě míří. Já se IC choval dle situace úplně v pořádku. Mnohem víc v pořádku, než policistka, která se během RP tak 4x krát přepínala mezi hrou a jiným programem.

Já tam na ni IC mluvím a ona se uprostřed nějakého rp 4x krát alt tabne? Ale já jsem ten, který dostane ban? Tohle už je vážně směsné. 

Zde jsou mé logy z dané situace o které jsem mluvil. Aniž by policistka cokoliv pronesla, začala na mě mířit zbraní, na což jsem ihned jako postava reagoval a vedl s ní dle toho konverzaci. Neměl jsem z ní IC strach, protože jakožto policista, si přece nemůže dovolit jen tak střelit nevinného.

Nevidím jediný důvod, proč by se tohle mělo brát jako Nofear, když tahle situace se dala úplně normálně řešit IC. Jako třeba neuposlechnutí policie, nebo něco podobného.. ale určitě ne nofear.

Neustále na fóru čtu, jak mají být lidi kreativní a jak mají vytvářet své situace při rp, ale člověk se potom jen trochu vychýlí od místních představ a hned za to dostane ban.. to mi přijde vážně hodně smutné.

A i přes mou bohatou historii banů, jsem se nikdy žádného no-fearu nedopustil a i tak dostanu hned 168 hodin? Tak strašně moc tu chybí jednotná tabulka trestů, až je to žalostné.

30.3.2022 23:18

Reaguji na tento thread jako "policistka" Victoria De La Cruz.

Za prvé, když už něco veřejně píšeš, mohl bys alespoň napsat úplnou pravdu, né tady psát pravdu z části. 

"Tahle paní policistka se po jejím DM na jiného hráče následně zaměřila na mě. Začala na mě mířit zbraní, i když jsem byl jen pouhý kolemjdoucí na druhé straně ulice."

Po našem příjezdu jsme vešli do postranní uličky, kde jsme viděli tebe a tvého komplice (mimochodem, oba dva jste měli šátky a neprůstřelné vesty) jak utíkáte ze zadního vchodu banky. Logicky jsem na Vás mířil zbraní, kterou jsem měl už vytaženou pár sekund.. nicméně ty a tvůj komplic jste zbraň úplně ignorovali a běželi jste dál. Mezitím on nasedl na motorku a ty jsi vyběhl na hlavní ulici jak je Arthur´s BBQ. To, že jsem na Vás z blízkosti asi metr a půl mířil a vy jste si dál vesele utíkali (dokonce tvůj komplic v mé blízkosti nasedl na motorku a začal ujíždět) mi nepřijde normální. Pouhý kolemjdoucí.. v šátku a neprůstřelné vestě? Na druhé straně ulice si vážně nebyl.. vybíhal jsi společně s komplicem ze zadního vchodu banky.

"Vzhledem k tomu, že jsem nebyl nikterak spojen s vykrádáním, které tam v tu chvíli probíhalo, jsem se necítil nijak ohrožen a proto jsem nedbal na její příkazy a taky jsem se dle toho IC choval."

I kdyby jsi byl "pouhý" kolemjdoucí, jak ty říkáš.. když na tebe někdo míří zbraní, logicky zvedneš ruce nad hlavu, nebo plníš jeho rozkazy.

"Nechápu proč bych měl dostat ban na týden, že moje IC postava odmítla si lehnout na zem a místo toho jsem se opřel o policejní auto a vyzval je, ať si mě teda prohledají."

Nevím jak tobě, ale mně tvoje chování (zvlášt, když na tebe někdo míří zbraní a má na tebe jisté podezření) nepřijde se soulady Fear RP. Viz. tvůj screen..

"Nevím jak vy, ale nenechal bych se buzerovat od policie ani v reálném životě, na tož ve hře, když v IC světě z nich má moje postava ještě menší respekt."

Opětovně se budu opakovat.. kdyby na mne někdo v reálném životě mířil zbraní, tak bych sakra dělal to, co by mi ta dotyčná osoba nařídila. Holt nejsme v amerických filmech..

"Já tam na ni IC mluvím a ona se uprostřed nějakého rp 4x krát alt tabne? Ale já jsem ten, který dostane ban? Tohle už je vážně směsné. ."

Nevím o tom, že by ALT-Tabování bylo zakázané(kdyby ano, tak mne prosím omluvte). ALT-Taboval jsem jen na pár sekund, abych nahrál záznam.. navíc, ALT-Taboval jsem jenom kvůli tobě, abych členovi A-Týmu poskytl záznam..

"Zde jsou mé logy z dané situace o které jsem mluvil. Aniž by policistka cokoliv pronesla, začala na mě mířit zbraní, na což jsem ihned jako postava reagoval a vedl s ní dle toho konverzaci. Neměl jsem z ní IC strach, protože jakožto policista, si přece nemůže dovolit jen tak střelit nevinného."

Logicky.. kdybych začal psát, utíkali by jste vesele dál. Teď mi vysvětli, jak mám v této situaci rozpoznat nevinného od možného komplice? Nemluvím ani o tom, že jsi běžel ze zadního vchodu banky a měl na sobě šátek a neprůstřelnou vestu.

Toť asi vše.


Kubele

Hráč

7
31.3.2022 00:11

No potkaly sme se na rohu takže namířit ani nestihla a že míříš zbraní? to už sem tě měl za zády takže sem tě jakoby neviděl IC a žádné na zem nebo stát nezaznělo, když tohle uděláme my druhá strana že vystřelíme aniž by jsme cokoliv napsali hned máme 48h ban za DM tak se tady na to nevymlouvej. A pokud vím tak se dají různé věci nabindovat takže zase jen výmluva puso.

rpgamer

Hráč

3
31.3.2022 00:18, naposledy upraveno 1.4.2022 17:48 uživatelem rpgamer

Takže když tu napíšeš svou verzi, tak tohle je automaticky pravda ano? Tak to mám chápat? Tak jako to funguje na serveru, to funguje vlastně i tady.. Já jakožto obyčejný hráč, vlastně nemůžu mít pravdu.

Napsal jsi úhel svého pohledu, což oceňuji, jelikož by se na to spousta lidí úplně vykašlala.

Pohyboval jsem se v těch uličkách, jelikož jsem slyšel spuštěný alarm z banky, jakmile jsem viděl, že odtud někdo utíká, nechtěl jsem se tam motat kvůli příjezdu policie a opustil jsem blízkost banky, na ulici ze zadní strany. (čímž je myšleno, že jsem byl na druhé straně ulice.. ale máš pravdu já byl dokonce na úplně druhé ulici, než se banka nachází)
V tu chvíli jsem jen pozoroval situaci a byl pouhým civilistou z toho důvodu jsem se necítil nijak ohrožen, při tvém míření zbraní, jelikož si nemůžeš dovolit jen tak bezdůvodně někoho střelit.

..což jsi vlastně udělal a to aniž by jsi zaerpil jakékoliv vytažení zbraně.. viz konzole. Pokud jsi to udělal za jízdy v autě, tak stač pouhé logy, aby jsi to ukázal, jinak je to pouze tvrzení.

Neustále se jen ohrazuješ tím, že jsem měl na hlavě šátek a na sobě neprůstřelnou vestu. Jelikož se snažím aby má postava odpovídala co nejvíce v IC, tak mám vlastně neustále nasazen světle modrý šátek, jelikož má postava je..

Z toho důvodu i ta neprůstřelná vesta (kterou nosí na serveru skoro každý druhý, dokonce i farmáři jak jsem viděl), která také může být jen pouhým módním doplňkem.

,,Nevím o tom, že by ALT-Tabování bylo zakázané(kdyby ano, tak mne prosím omluvte). ALT-Taboval jsem jen na pár sekund, abych nahrál záznam.. navíc, ALT-Taboval jsem jenom kvůli tobě, abych členovi A-Týmu poskytl záznam.."

Tímto jsi mi také dokázal o co ti primárně jde. Vůbec ti nejde o nějaké kvalitní RP, nebo vlastně ani o žádné rozvíjení RP. Víc než aktuální situace která ve hře probíhala, tě zajímalo nahlášení dalšího hráče, který nehrál podle tvých představ.

Věř že je to dost nepříjemné, když já tam píšu v IC nějakou komunikaci a ty jediné co děláš, tak překlikáváš mezi programy, aby jsi měl důkazy někoho dalšího napráskat.

Kdyby ses více soustředil na RP, tak to mohlo být pro jednou alespoň něco jiného než jen ,,Na zem" ,,Zaklekává osobu" ,,Nasazuje pouta" a šup s nimi do vězení, bez jediného důkazu, nebo důvodu. A věřím, že po cestě bys nenapsal do chatu ani jediné slovo, jen příkazy co děláš.

Nevím jak ostatní, ale mě takové RP vážně nebaví. Já se alespoň nějak snažím vžít do své postavy, která by se jako nějaký člen gangu snad nebál poloviční policistky s glockem. Navíc když mám na sobě neprůstřelnou vestu..

,,Logicky.. kdybych začal psát, utíkali by jste vesele dál."

Akorát další ukázka toho, co od RP očekáváš ty.. A je to vcelku v rozporu s tím co ti tu celou dobu vykládám. Dle mých logů jde vidět, že já se s tebou snažil komunikovat, také jsem šel k autu a hned jsem se o něj opřel, jelikož jsi na mě mířil zbraní, pouze jsem odmítnul lehnout si na zem

Já s tebou začal konverzaci a ty místo rpení, jsi alt-taboval aby jsi měl důkazy, kdyby ses místo toho více věnoval hře, tak by sis všimnul, že jsem se o to vaše auto opíral a čekal až někdo z vás za mnou přijde. Jo ale to by jsi nemohl být pořád mimo hru.

Edit: Dovolím si přiložit pravidlo, které jsem měl údajně porušit.

10. S ohledem na vlastnosti postavy musí hráč v případě nebezpečí sehrát odpovídající stresovou reakci a úroveň strachu. Strach a pud sebezáchovy je přirozenou reakcí na hrozící nebezpečí, která se projevuje u každého (Fear RP).

Rád bych slyšel na věc i názor od @SovietDog
Opravdu jsem porušil pravidla tím, že jsem odmítnul lehnout si na zem a místo toho jsem se šel opřít o vozidlo? I když moje postava v IC sehrála odpovídající stresovou situaci s ohledem na vlastnosti postavy?

1.4.2022 18:12

Za mě je to co jsi provedl čistý nonRP Fear. Policistka na tebe mířila a ty jsi neukázal ani kousek strachu, kdyby aspoň trochu ale ono nic, tak mi nedáváš jinou možnost než ti tuto žádost zamítnout a můžu jenom doufat že se do příště ponaučíš.


Powered by LeoSight IFS
LT~60