Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

OOC pojmy v IC?


Artistiques

Hráč

32
6.6.2022 14:38, naposledy upraveno 8.6.2022 16:42 uživatelem Artistiques

Dámy a pánové, rozmohl se nám tu takový nešvar…

Předem upozorňuji, že tohle bude velmi kratký článek, jde o to vysvětlit proč se některé věci nedělají a co použít místo nich.

Nejdřív vysvětlím co je mixing
Mixing je “mixování” - motání IC a OOC pojmů, například v IC řekneš ,,Přišla mi máma do pokoje, vteřinku…” nebo ,,Jdu si pro večeři, dej mi dvě minutky.”, to spoustu z Vás ani nenapadne a je to dobře.

Proč to tedy řeším?
Musíme myslet i na to, že artic je ic internet, na tom se mixuje trošku častěji, i přes to že jste “schovaní” za profilem, není to uplně anonymní a admini to dokážou dohledat.

IC sekce jsou i tady na fóru, například inzerce, dávejte si na to prosím pozor…

Dva příklady toho jak opravdu ne:


Jaké pojmy tedy používat?
Místo OOC pojmů se dá použít spousta IC pojmů, odložím si tu příklady k tomu co je uvedené výš, popřípadě to budu doplňovat, bany přece nikdo nechce ne? 😁

VCT
Co to znamená? 
Jedná se o zkratku Vehicle Consulant Team.
Co použít?
vozidlo s unikátní motorovou úpravou, dovoz.
Vozidla s unikátním handlingem (unique) jsou občas taky psané jako VCT, v tomhle případě používejte “úpravy od Palmera”, je to univerzální a je to pravda! Unique taky není IC pojem!

Frakce
Co to znamená?
Podle wikipedie je to přesně toto:
Frakce je v politice názorově homogenní a organizovaná skupina osob v rámci nějaké větší skupiny Členství ve frakcích je obvykle výlučné, nikdo nemůže být současně členem dvou nebo více frakcí. Pro neorganizované skupiny v rámci stran se užívá označení křídlo, orientace a pod.
Co použít?
firma, organizace, skupina

Modul
Co to je?
Moduly firmě umožňují vykonávat nějakou práci
Co použít?
Specializace, zaměření, povolení
Dejte si ale pozor, koncese na tuning není stejná jak tuning modul, lepší je použít třeba “vybavení”, koncese se řeší přes podatelnu kongresu.

Full Tuning
Co to je?
Všechny motorové úpravy na autě co script dovolí, v realitě si můžeš udělat mnohem větší overkill a stejně tomu nikdo neřekne full tuning, prostě to je zase ooc fráze kvuli omezení které určuje script.
Co použít?
Rozepsat jednotlivé prvky; všechny úpravy které jsou dostupné v San Andreas

Mixing, powegaming a metagaming v jednom? I to je možné...
Když hráč podrží Q, ukáže se mu u něj a u hráčů v okolí popis postavy, ten si můžeš upravit pomocí /editlook, proč to zmiňuju? Řádek "Na ruce vypálená runa Eihwaz" opravdu nikoho nenabádá k tomu aby se na ní ptal, když je schovaná pod rukávem...
Když hráč podrží alt, může vidět SPZ, VIN a popis vozidel, SPZ opravdu není vidět z boku, VIN opravdu není vidět z dálky, pokud chcete rpit hledání VINu, je schovaný na kraji čelního skla na straně řidiče. 
Ohledně popisu vozidla, opravdu nemůžeš na dálku vidět | za čelním sklem je kartička "HASIČI 296 Bennet" |.
Když ten alt držíme, můžeme si všimnout toho, že je dole takový modrý řádek, tam jsou třeba pásy, rollcage atd, to taky jen tak nepoznáš, pokud teda v autě nesedíš... AdminEdit taky není lehce zjistitelná informace (pokud tam není vyloženě napsané že má vozidlo rozmlácená okna nebo něco takového).
Jak to je s legitkama, ty jsou často terčem dohadů, závěr je takový, že je na nich vidět to co je nad hlavou, na legitce i v realitě je prostě fotka, jmeno, přijmení, nějaký osobní číslo a název organizace (doslova to čtu z moji pracovní), to ale neplatí pro odznaky, nezkoušej číst údaje z legitky na dálku, opravdu to nejde...
Odznaky to mají lehce komplikovanější, na odznaku je osobní číslo, v případě odznaků je jmenovka na uniformě, tu ale lehce zakreješ pomocí taktické či reflexní vesty. Ani v tomhle případě to opravdu nepřečteš na dálku, na odznaku najdeš jen osobní číslo.

Julik

Hráč

31
6.6.2022 15:51, naposledy upraveno 6.6.2022 15:52 uživatelem Julik

Konečně na to někdo více poukázal. Nedávno jsem viděl ten příspěvek na Articu, ale neměl jsem v ten den nějak moc čas abych to více řešil.. A jsem velice rád že to někdo začal více řešit i zde na Foru. To samé VCT je taktéž OOC pojem,  jak psal nedávno na DC Lexikon   :  '' VCT je ooc pojem z důvodu že VCT je označení administrátora s přístupem k úpravě vozidel. VCT = Vehicle consultant team. '' 

 

Artistiques

Hráč

32
6.6.2022 15:57

@Julik právě Lexikonnův komentář na discordu mě namotivoval, VCT je proto uvedené jako první 😎

6.6.2022 16:28, naposledy upraveno 6.6.2022 16:29 uživatelem VajkoChlpko

Potom je tu jeden výmyselník, ktorý vytvorí IC web - mixing.ic (ktorý je už zmazaný), kde je napísané niečo dosť podobné.

 

Pekne spísané ! 👏

Shadey

Hráč

9
6.6.2022 18:50

Já k tomu doplním ještě věci, které by měly být jasné každému, no nejsou.
Na postavě - legitimace a jméno jsou ooc. Respektive u legitimace je vhodné při nejmenším zaRPit, jestli je vidět a co na ní je vidět. To samé platí u Q - věk, váha, nebo například skryté tetování jsou prostě OOC informace, dokud vám to ten člověk nepoví. 
Na vozidle - v ALTu je vidět spousta informací a dle mého to je nejčastěji mixovaná věc. Dejme tomu můžete IC vědět, na které auto koukáte (občas je vhodné zaRPit, že si nejste jistí nebo tak). Ale znát VINko a SPZku auta, které projelo kolem ve vyšší rychlosti už tak v pohodě není. Většina aut na skimu má SPZku pouze vzadu, avšak některé jí mají i vepředu. Ale žádné jí nemá z boku, na střeše ani na jiných podivných místech. Na SPZ se nachází i VIN. Edit, AdminEdit a "modrý řádek" jsou taktéž OOC informace. Pak už záleží na posouzení dané věci, jestli to postava vidí či nikoliv.

Artistiques

Hráč

32
6.6.2022 18:56

@Shadey doplním, avšak nesouhlasím s tím co jsi napsala na 100 %, sepíšu to 😎, dík


Powered by LeoSight IFS
LT~64

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo