Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Zvýšená spotřeba po nainstalování turba do vozidla ??


Wexik

Hráč

29
15.7.2022 16:32

Zdravím, nemám to sice nijak potvrzené a jedná se pouze o mou domněnku ale přijde mi že např. twin turbo lehce zvyšuje spotřebu paliva.. a pokud tomu tak opravdu je tak to přece jen nedává moc smysl jelikož turbo by mělo spotřebu naopak snižovat.. Tímto tedy navrhuji aby byla spotřeba po nainstalovaní turba do vozidla snížena.. pokud tomu tak již je tak tento příspěvek ignorujte nebo mě naopak poučte.. děkuji všem za pozornost..

Zeintar

Hráč

49
15.7.2022 16:41
Spotřeba se automaticky s větším turbem nezvýší, spíš je to o tom, na kolik budeš mít načipováno a jak moc výkon budeš užívat, ale při rozumném ježdění bude spotřeba stejná. Pokud s turbem jedeš rozumně, naopak spotřebu zlepšíš, nežere to tolik :)

daniel0lp

Hráč

16
15.7.2022 17:15

Mě ta spotřeba přijde furt stejná aj když letím 300km/h nebo 120km/h.

Takže v tom docela nevidím důvod proč by se měla spotřeba snižovat ,protože twin turbo střílí z výfuku plamene a to znamená větší spotřebu paliva.

Ale zas je pravda ze motory s turbem nebo twin turbem nemaj takovou spotřebu jak atmosférické motory.

Mě spíš přijde že ta spotřeba se ti zdá že je větší protože máš rychlejší akceleraci atd. Prakticky ty u jedeš stejnou vzdálenost za stejnou spotřebu ale rychleji takže se ti zdá ze máš větší spotřebu.

Jen taký dodatek já spotřebu vůbec neřeším nevím sice jak vy ale me to přijde jak irelevantní částka. 

Daník se loučí čau

 

Holub

Hráč

45
15.7.2022 18:03, naposledy upraveno 15.7.2022 18:13 uživatelem Holub

Spotřeba na MTA (krom serverů, které tuhle funkci mají separátně, což Skimo bohužel nemá, jinak by byly Golf a Prius sakra OP) funguje na základě toho, že se propočítává na základě hodnot v handlingu. Pokud se nepletu, je to akcelerace a nějaké další hodnoty, asi odpor vzduchu, setrvačnost motoru a možná něco dalšího), ergo spotřebu máte stejnou i když jedete osmdesát, nebo 300. Nehledejte v tom vědu, nebere to v potaz rychlost, ale "vzorec uvedený výše + vzdálenost"

Jak už řekl Zein - záleží na naladění jednotky auta, tlaku a množství turbodmychadel. Není tak snadné říct, že motor s turbem žere víc proto, že je přeplňovaný, tam fakt záleží na motoru a mapě jednotky.

Wexik

Hráč

29
15.7.2022 20:26, naposledy upraveno 15.7.2022 20:28 uživatelem Wexik

'' Takže v tom docela nevidím důvod proč by se měla spotřeba snižovat ,protože twin turbo střílí z výfuku plamene a to znamená větší spotřebu paliva. ''

- Střílení plamenů z výfuků nemá s turbem absolutně nic společného.. proč je tomu tak na serveru opravdu netuším..

'' Spotřeba na MTA (krom serverů, které tuhle funkci mají separátně, což Skimo bohužel nemá, jinak by byly Golf a Prius sakra OP) funguje na základě toho, že se propočítává na základě hodnot v handlingu. Pokud se nepletu, je to akcelerace a nějaké další hodnoty, asi odpor vzduchu, setrvačnost motoru a možná něco dalšího), ergo spotřebu máte stejnou i když jedete osmdesát, nebo 300. Nehledejte v tom vědu, nebere to v potaz rychlost, ale "vzorec uvedený výše + vzdálenost" ''

- Když je možné na každé auto separátně nastavit vyšší spotřebu např. pomocí ECU na výkon nebo jí naopak snížit pomocí ECU na spotřebu, pomocí rozvodů atd.. tak proč by tomu tak nemohlo být i u turba.. myslím si že v tomhle ten problém nebude..

 


Powered by LeoSight IFS
LT~48

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
gloziscoot

50Kč včera v 21:36

ShadowzWT

70Kč včera v 15:24

MrKys

300Kč včera v 01:26

Nejnovější uživatelé
Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024

Tomaskosos

Registrován 24.4.2024