Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Opravy vozidel a manipulace s jednotlivými díly karoserie

neznamy#8929

Smazaný účet

15
6.9.2022 18:48, naposledy upraveno 6.9.2022 18:54 uživatelem neznamy#8929

Přeji všem pěkný úterek a přicházím s návrhem souvisejícím čistě s mechaniky

Napadlo mě přidat možnost demontáže jednotlivých dílů karosérie a v opačném případě i opravy jednotlivých dílů ať už karosérie nebo i přímo motoru. 

Jak by to mohlo z mé představy vypadat?

Odebrání dílů a jejich montáž:

jednoduchý příkaz /demontovat pro demontovaní dílů, v opačném případě /opravit pro nasazení ("montáž") jednotlivých dílů karoserie.

Soupis jednotlivých dílů:

• Dveře řidiče - lpdvere (levé přední)
  • Dveře spolujezdce - ppdvere (pravé přední)
  • Dveře za řidičem - lzdvere (levé zadní)
  • Dveře za spolujezdcem - pzdvere (pravé zadní)
  • Kapota - kapota
  • Kufr - kufr
  • Přední nárazník - pnaraznik
  • Zadní nárazník - znaraznik

Příklad:

Přijede mi do servisu vůz po lehčí DN kde dostal ťukanec do dveří, já vůz obejdu, prohlédnu a poté se pustím do práce (odpojení kabelů, uvolnění z pantů atd..)

Po RP této demontáže si dám /demontovat lpdvere a dveře jednoduše z modelu odpadnou, poté si zaRPím jejich opravu (vyrovnání když to okolnosti vážnosti nehody dovolují, zbroušení, kitování, základní nástřik základovou barvou po kterém následuje finální nástřik (málo kdo to RPí, co si budeme).

Jakmile bude oprava provedena tak zadám příkaz /opravit lpdvere čím by se na model respawnul model dveří bez visualního poškození.

(co se týče HP vozidla tak to by se řešilo RP opravou motoru, tudíž /opravit motor)

Mechanici by si mohli mimo klasickou opravu účtovat i opravu jednotlivých dílů na voze co se karosérie týče k tomu by se jim i rozšířili možnosti co se příkazu a možností mechaniků týkají.

Ano je tu možnost že tu budou jezdit maníci například v bmw bez kapoty či předního nebo zadního narazdíku (příznivci drift ride) avšak to už by si hlídalo PSA jakožto nezákonné úpravy či užívání vozidla v technicky nezpůsobilém stavu.

Osobně mě nenapadá jediné zneužití těchto příkazů, předem všem děkuji za vyjádření k mému návrhu a zlobit se nebudu když mi tu zanecháte nějaký doplněk co vás popřípadě napadne který zde není uveden. 

S pozdravem, Pharaoh

7.9.2022 14:49

Tohle je actually dobrý návrh. Sice bohužel ne u všech modelů ve hře by to fungovalo, ale u valné většiny ano. 
a nakonec by si člověk mohl udělat i NASCAR auto :)

sefre

Hráč

27
7.9.2022 16:19

Viděl jsem to na jednom SAMP RP serveru a fungovalo to skvěle, mohlo by to fungovat i tady a možná i lépe, pokud se nepletu tak MTA by mělo být co se týče nastavování a skriptovaní otevřenější než SAMP, kdyžtak mě opravte😉

8.9.2022 00:26, naposledy upraveno 8.9.2022 00:30 uživatelem Rataj

Zatím tu jen odložím informaci, že to po technické stránce možné je, MTA umožňuje skrytí všech dílů vozidla. Konkrétně je to možné u těchto dílů:

Problém by pak bylo jen pořádně vychytat synchronizaci (skrytí je client-side) a také ukládání a kompatibilitu s poškozením vozidla. Taky by se to asi při opravě vrátilo do původního stavu. Zkrátka muselo by se vyřešit pár věcí, aby to fungovalo tak jak si přeješ, ale jde to. Počkáme si na další ohlasy.

Zdendas

Hráč

20
8.9.2022 01:26, naposledy upraveno 8.9.2022 01:26 uživatelem Zdendas

Když už řešíme tuhle záležitost, bylo by vhodné i udělat script na opravu v pns, že by se dalo zvolit karosérie, motor, světla, že by se nemuselo opravovat na kompletku.

10.10.2022 21:31
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
13.10.2022 11:45
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Zeintar

Hráč

52
13.10.2022 14:25

??? Vždyť na SA-MP měl doslova každý server možnost attachovat objekty na vozidlo. Pak dokonce C:RP měl možnost přidávat i vlastní text na auto. Ale nevím, jestli je to tu vhodné s tím, kdo na tomto serveru hraje. To bychom viděli lidi, kteří by jezdili s 20 spoilery, s nálepkama "PSA SMRDI" a tak dále.

Holub

Hráč

51
1.11.2022 10:17

Ten text by byl super v rámci RP (třeba posprejovaný vrak ala Soudruhovo Dodge), jen se spíš bojím co by to udělalo za bordel co se týče optimalizace. 

Jinak konečně by tak šlo dělat hodně specifické buildy či RP záležitosti mimo /ed.