Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stanice Technické Kontroly


FRANTMAN

Hráč

4
19.11.2022 20:23

Zdravím vás

Jdu k vám s jednoduchým, přitom docela zajímavým nápadem, a to přidat STK (Stanici Technické Kontroly) 

Co to vůbec je ?

STK znamená kontrola stavu vozidla v tom smyslu, jako např. Technický stav vozidla, jestli lze vozidlo legálně užít na pozemní komunikaci, emise vozidla apod. Každé vozidlo by mělo určenou dobu platnosti STK, s tím že jednostopá vozidla (motocykly) a dvoustopá (motorová vozidla) by měla jinou dobu platnosti, to všichni víme jakou dobu má které vozidlo platnost. Účel tohoto nápadu spočívá ve zpestření hraní, péči o vozidlo a PSA jednoduše pozná, jestli je vozidlo technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích nebo ne.

Rovnou k tomu se vážou další kategorie 

''Když si koupím nové auto, bude mít STK ?''

STK rozhodně mít nebude, s vozidlem se na STK musí dojet a NEBUDE přihlášené. Jak se na STK ověří že je vozidlo nové, dle počtu najetých KM

''Jak často budu muset na STK ?''

Dle mého by se mohlo jezdit na STK následovně: (orientačně)

Osobní automobil - 5 týdnů platná STK

Motocykl - 6 týdnů platná STK

Nákladní automobil - 7 týdnů platná STK

''Kolik by tak STK stálo ?''

Vše by záviselo na druhu vozidla. Motocykly nejlevnější, osobní vozidla, nákladní vozidla nejdražší (Ceny nevím to se vymyslí)

K tomu se váže další nápad

 

Technický průkaz (TP)

Každé vozidlo ho má a mít bude. Obsahuje podstatné informace jako VIN, barvu vozidla, motorizaci, počet míst k sezení, zdvihový obsah motoru, tovární značku, obchodní označení, majitele apod. TP by sloužil jako prokazatelný doklad k vozidlu a o jeho parametrech. Každý kdo s vozidlem pojede se ujistí že má s sebou TP, v případě že ho bude chtít vidět PSA

 

 

Jestli o tento nápad bude zájem to netuším, dle mého by to bylo velké zpestření co se týče všech autíčkářů, kteří budou chtít svého miláčka nadále provozovat na silnici. Třeba se to chytne

 

 

 

Artistiques

Hráč

32
19.11.2022 20:38

Jsem jednoznačně pro, protokol úprav je fajn, nicméně to STK přidá RP mechanikům, určitě to není špatný nápad.

Dle mého je ale problém řešení STK u tahačů, konkrétně techničáku, v tom vozidle se prostřídá několik lidí během dne, někdo to určitě ukradne.

19.11.2022 22:35, odstraněno 20.11.2022 21:34 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Matbrok

Hráč

113
19.11.2022 23:10, naposledy upraveno 19.11.2022 23:10 uživatelem Matbrok

Ahoj no za prvé by se musel udělat script, za druhé by to byla další práce navíc pro psa. Navíc mechaniků tu je sice dost, ale nejsou tu 24/7 a většině hráčů se tohle eprit nebude chtít. A rozhodně se nebude chtít hráčům TP stále u sebe nosit nebo ho mít v autě, protože budou hráči co to budou krást, nejlepší bude to scriptově nastavit aby se to ukládalo rovnou do systému a v MDC to bylo vidět.  Byla by to pro mechaniky povinnost a je taky možné že by se toho zneužívalo a taky bych o hráči neerpili a tak, takže by se muselo vytvořit pro to nově pravidlo. 

Upřímně za mě by to hráče nebavilo řešit a mechaniky stále erpit, když jsou tu tisíce aut a anavíc by to by to pro ně byla povinnost.... Což se do toho nikomu nebude chtít....

S láskou Matbrok

19.11.2022 23:34, odstraněno 3.12.2022 16:25 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Holub

Hráč

46
19.11.2022 23:52

Nesouhlasím z několika důvodů:

  1. STK není zákonem nijak podložená.
  2. Technický průkaz, nebo spíš variace na něj, již existuje. Říká se tomu protokol úprav. A to, že tam nejsou snadno měnitelné věci jako barva a tak má své opodstatnění - nemá to být nic tak limitujícího jako je TP v realitě
  3. Monopol v něčem takovém fakt ne. Sorry, fakt ne. Bylo by to stejné jako v případě G66 a odtahů, kde by se to projevilo na kvalitě daných služeb a vlastně celkové likvidaci zdravého tržního prostředí
  4. Samotný koncept a myšlenka technických kontrol je něco, co je neskutečně omezující a svazující. A to říkám jako někdo, kdo má s ohledem na mou životní situaci dostatek času na to řešit kraviny.
  5. Nová vozidla mají technickou, většinou ji řeší přímo prodejce. Proto myšlenka, že si někdo koupí NOVÉ AUTO a nebude moct s ním hned jezdit je asi tak absurdní jako Andrej Babiš českým prezidentem.
  6. Policie již v tuhle chvíli (no, minimálně je to již nějaký pátek) řeší vozidla nezpůsobilá provozu. Není to nic nového a neobvyklého.
  7. Opravdu chceš řešit STK a možný problém s tím, že by třeba vybraným hráčům neodpovídal čas na provedení technické kontroly?
  8. Péči o vozidla se již věnují někteří hráči skrze Passive RP (děkuji Matbroku, žes mě doplnil). To, že auto připravuješ na technickou nevnímám tedy jako něco navíc. 

Powered by LeoSight IFS
LT~82

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
dikobras

400Kč včera v 17:20

TeloFTW

100Kč včera v 17:20

lolcz

400Kč včera v 17:20

Nejnovější uživatelé
Naomi

Registrován 26.4.2024

vyhonek25

Registrován 25.4.2024

Ham201

Registrován 24.4.2024