Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Nahlášení skupinky co unesla Benetta


Artistiques

Hráč

32
31.1.2023 15:48, naposledy upraveno 31.1.2023 16:48 uživatelem Artistiques

Ahoj!
Rozepíšu se tu ohledně jedné větší RP akce při které došlo k mému únosu, došlo k třem porušením pravidel, dvě jsem nehodlal řešit reportem, samozřejmě jsem je nahlásil a poprosil o jejich neřešení (pravidlo 8), nicméně třetí porušení už je na nahlášení… Rozhodl jsem se tedy sepsat tuhle stížnost.

Celá akce je natočená, video má přesně hodinu, zabírá skoro 5 GB a kluci danému adminovi určitě rádi video poskytnou. Sice se jim to nepovedlo dát na youtube, tak ho mají na uložtu (případně můžu dodat link). 
video bylo smazáno.

Co se stalo?
26.01. mezi 18. a 19. hodinou se mi ozval Giacomo Marian, volal mi ohledně mého inzerátu, že vykupuji mining rigy. Jelikož mi kývnul na velmi nízkou cenu, pojal jsem podezření, dojel si koupit zásobník do glocku, uložit větší finanční hotovost a uložil si nejcennější věci, zavolal jsem Orlandovi Andersonovi, jestli pojede se mnou.
Ten přijel, skočili jsme do dodávky a jeli na místo na kterém jsme si domluvili sraz.
Přijel již zmíněný Marian, jel jsem za ním do doků Los Santos, tam jsem vystoupil, Orlando zůstal v autě a já si šel pro rigy.
Hned co jsem vešel dovnitř na mě mířili dva lidi s PDW, ať si lehnem na zem, byl jsem spoután a omráčen.
Co se dělo dál není pro stížnost podstatné, jde teď jen o uvedení do situace.

Co při únosu porušili?
Celá tato akce je obchodní podvod, ten nebyl schválený ani nedělal dozor žádný admin.
V rámci akce došlo k powergamingu (fotka na irisu nebyla zarpená).
Post na irisu přidal člověk který (podle Rataje) nemá nahraných 10 hodin, to jsem nemohl vědět, měli masku (pravidlo 31).
TrashRP a metagaming -> vysvětlení na konci dalšího odstavce

Proč jsem to nechtěl nahlašovat a proč jsem si to rozmyslel?
Fotka na irisu -> detail, v rámci RP si tím sami podřízli větev pod nohama
Pravidlo 31. -> v moment kdy jsem se to dozvěděl (30.1.) už to způsobilo až moc IC událostí, místo toho jsem si u Dzardyse požádal o možnost s těma hráčema jednat jako s 10h+ hráčema (únos, okradení…), to mi bylo schváleno.
Obchodní podvod - neschválený a bez dohledu -> tohle byla tak nějak poslední kapka, pardon, tohle je poměrně zásadní věc.
Nejeden člověk to považuje za trashRP a metagaming, proč? Protože ty postavy vypadají jako založené čistě na únos Benetta.
Dva z již zmíněných pracují v HZS, takže se poměrně dobře známe, najednou jsem unesenej od jejich altek, wtf?

O koho se jedná?
Vím o těhlech tří hráčích, nicméně v celé akci hrál roli minimálně jeden další hráč.
Luciano Montanari
Giacomo Marian
Federico Montanari

Řešení?
Původně jsem byl proti voidu, chci si to s nimi icly vyřídit, způsobilo to až moc věcí v rámci IC, RP kriminálky je to nejmenší, to je pár hráčů, mimo to kvůli tomu bylo pozastaveno personální oddělení HZS, pár povýšení, degradů v HZS (není prioritní), 2 IVS spisy řešené v HZS, pozastavené předvolební debaty s kandidáty od RCN (pořádá se to u mě doma, jsem ředitel RCN -> pozastavila se veřejná činnost RCN, s tím sice nesouhlasím ale budiž).
Na druhou stranu ty postavy dostanou nějaký ic trest (ať už ck nebo vězení) a je jim to jedno, jen já budu dál bez svého registrovaného glocku, hodinek za 100k, masky, karty za 30 kreditů atd atd atd….
Tohle teda nechám čistě na adminovi který by to řešil. 

Mynyus

Hráč

15
31.1.2023 16:08, naposledy upraveno 31.1.2023 16:12 uživatelem Mynyus

Rád bych ukázal svůj názor na věc, pod pojmem obchodní podvod si představuji něco jiného, ale to musí posoudit AT. Další věc že naprosto odmítám že by naše skupina, byla vytvořena za účelem pouze unést Frederika, to je pouze nepotvrzená informace  a tohle kategoricky odmítám. Naše skupina funguje už docela dlouho a Frederik nebyl první na ráně (vše mohu doložit logy). Další věc co mi na této stížnosti nesedí, je to že nevídím kde je Metagaming to že mám postavu která zná Frederika jsem nijak nezneužil všechny informace řešil @Hemalkod. Spíše bych mohl já tvrdit že zde došlo k metagamingu kdy Orlando @laceyabysss nechtěl jít pomoci svému příteli když jsme mu řekli že se mu udělalo nevolno a nechtěl jít pomoci  zrovna když byli spolu na  TS3 ale je to jen moje podezření a nikomu takové tvrzení nevnucuji. Žádný hráč který se přímo účastnil únosu neměl pod 10hodin.

PS. Za mě to vše proběhlo v rámci pravidel jediné co mě na této akci vadí je dlouhá prodleva kdy jsem doufal že za dva dny maximálně bude IC vše vyřešeno, bohužel se tak nestalo a proto to teď řešíme.

laceyabysss

Hráč

35
31.1.2023 16:15, naposledy upraveno 31.1.2023 16:17 uživatelem laceyabysss

Chtěl bych ti poděkovat, že mě zatahuješ do věci, o které skoro sám nic nevím. V tu dobu, když @Artistiques za váma jel do těch doků, odskočil jsem si na WC, což jsem mu taky psal a oznámil na TSku, byl jsem mutlej. Potom, co jsem se vrátil zpět, tak jsem seděl v autě před tím místem toho obchodu a čekal, co se stane. Odmítám ti teda to, že jsme metovali, proč bych to dělal? Ještě bych se tě chtěl zeptat, kdes vzal to, že jste mi řekli, že se mu udělalo nevolno? :D 

Přišel zamnou ten Marcel, nebo jak se jmenoval.. už nevím. Řekl mi, že Frederik potřebuje s těmi rigy pomoci, já jsem odvětil tím, že posilování je důležité pro tělo, ať je donese sám. Což vyplývá z našeho IC smyslu pro humor uškodit tomu druhému, což oba dva IC chápeme, tudíž nevidím problém. Nevím, co je na tom meta. :D Já ti tvůj názor brát nebudu, ale já, jakožto TP bych si určitě nechtěl kazit hru kvůli metě, což u vás se tak říci nedá.. :D @Mynyus 

Já ti tvůj pohled na věc neberu, myslet si to můžeš. 

 

Mynyus

Hráč

15
31.1.2023 16:17

Nepsal jsem že to tak bylo pouze že to bylo podezřelé že se ti do toho nechtělo nic víc.  To je stejné že naše skupina byla založena jen na unesení Frederika což je hloupost.

Hemalkod

Hráč

24
31.1.2023 16:29, naposledy upraveno 31.1.2023 19:19 uživatelem Hemalkod

Tak, tu odpověd' trochu poupravím a vyjádřím se ke všemu co jsme podle tebe porušili.

- TrashRP, ujistím tě, že naše frakce existuje od Prosince minulého roku, a plus, mínus jsme si docela aktivní.

- Metagaming, moc tě v tomto nechápu, proč by tě z altek, nemohli unést? Všechny informace byli ZaRPeny, a k tomu tato akce, nebyla jejich nápad, a vše vyšlo z mé hlavy a beze mne by na tohle pravděpodobně asi nepomysleli.

- Obchodní podovd, v tomto ohledu tě nechápu, co tomto je obchodní podvod? Možná budu ted' já celkem za blbečka, ale v tomto ohledu toto porušení pravidel nevidím. Ve finále se žádný obchodní podvod neuskutečnil. Dokonce, i žádný přímý obchod, pouze jsem si poslal SMS, s tím že prodávám Mining Rygy, a chci ti je prodat. Ve finále ani žádný obchod nebyl zamýšlen a byla to jen, záminka jak tě dostat na dané místo.

- Fotka na Irisu, v tomto s tebou musím souhlasit, a chci se tímto i doznat. I když to bylo pochopeno jinak. Fotku na Iris jsem tam dal za postavu která nemá s únosem nic společného a byla to postava, která se mi tam prostě válela, tak že pouze já jsem porušil pravidlo Metagamingu.

- Powergaming, tohle úplně nevím, zda tohle může být myšleno jako porušení pravidel. Osobně jsem jí uplně nezaerpil, to je pravda. Pouze jsem vzal mobil do ruky dal jsem si /aim, a sceenshotul jsem si obrazovku. 

Doufám že to takto stačí, pokud by se zamýšlelo nad případným voidem, tak to nechám na adminech, i když by to moc nedávalo smysl, když porušení pravidla, nebo jen jedno, a z mé strany (alespon z toho co jsem zde shrnul), a danou akci by to nějak neovlivnilo, jestli by se Bennetta podařilo unést či ne.

Artistiques

Hráč

32
31.1.2023 19:43, naposledy upraveno 31.1.2023 19:50 uživatelem Artistiques

TrashRP a metagaming mi zmínil jeden nejmenovaný člen AT, z toho důvodu si myslím že je relevantní to tu zmínit.

Ohledně obchodního podvodu, co jsem kde četl názory tak je to tak 50/50, někomu to tak přijde, někomu ne.

Já si ale stále stojím za tím že tohle je obchodní podvod, byl jsem k vám nalákaný na základě mého inzerátu v /ads, byl jsem k vám nalákán za účelem obchodu, to že k němu nedošlo (protože to co jsem chtěl koupit ani nemáte) je jen vedlejší detail, byl jsem nalákán na obchod a přijel jsem tam obchodovat. 

Ohledně fotky na irisu, pokud jsi to postnul z uplně jine postavy, nejen že došlo k metagamingu ale i k alt2alt, PSA si zjistilo majitele účtu a ono to nikam nevede, wtf?

Ohledně toho PG, nejsem si vědom toho že by došlo aspoň k tomu /aim, to bude vidět na videu (které jste z toho uložta smazali), minimálně do čtvrtka ho podle pravidel musíte mít.
Není problem tam dát nějaký to /ame ale budiž.

Na vytvoření druhého profilu můžeš využít poplatek 5 000 000 Kč u správy firemních profilů.

Ano, vím že celou akci zaštiťuješ ty a že jsi “mozek” celé operace, proto bych byl rád, abys za případný nepovolený obchodní podvod nesl zodpovědnost pouze ty, oni pouze plnili rozkazy. 

Hemalkod

Hráč

24
31.1.2023 20:04

Ten obchodní podvod, je dle mého na uvážení člověka, a je podle mě opravu 50/50, nicméně já si stojím za to, že pravidlo nebylo porušen, protože daný obchod se neuskutečnil, bral bych asi že by jsi nám peníze, a dal a my na tebe zamířili, a utekli. 

Nicméně s Alt2Alt, s tebou také souhlasím.

Dále již to nechám na uvážení admina.

31.1.2023 20:15
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
31.1.2023 21:49, naposledy upraveno 31.1.2023 21:50 uživatelem Rataj

Situaci jsem (z momentálně dostupných zdrojů - to jest převážně to, co jste psali zde na fóru) zhodnotil a došel jsem k následujícímu závěru:

1. Nejednalo se přímo o obchodní podvod, avšak jednalo se o podobnou situaci.

Pravidlo č.37 udává:

37. Obchodní podvody a podobné situace musí být předem schváleny a sledovány členem AT. Obě zúčastněné strany (podvodník i oběť) musí mít nahráno alespoň 10 hodin.

Došlo tedy i tak k porušení tohoto pravidla a měli jste požádat o schválení adminem.

2. Nahlášení přišlo až moc pozdě a od únosu se odvinulo mnoho RP, navíc by ke schválení dle pravidla č.37 v tomto případě stejně došlo a proto žádný void nebude.

3. Nedošlo nakonec k únosu s postavou pod 10 hodin, došlo ale k metagamingu s tím Iris příspěvkem.

4. Vzniklá situace byla napravena, kriminální služba už nevede nic proti altce @Hemalkod.

5. @Hemalkod bude za svá 2 porušení pravidel zabanován, avšak až po dokončení této rozsáhlé RP akce, aby tento ban nenarušil probíhající RP mnoha lidí, nebo aby se nevyhnul možnému IC trestu.

Tím považuji situaci za vyřešenou a to snad ke spokojenosti obou stran. Vše nyní může pokračovat tak, jak by to probíhalo, kdyby k žádnému porušení pravidel nedošlo. Pokud došlo k nějakým jiným porušení pravidel, tak na ty už budu potřebovat nějaké důkazy. Případně mě ohledně toho může kdokoliv z účastníků této RP akce kontaktovat. Téma ponechám zatím ještě chvíli odemčené, kdyby se k tomu potřeboval někdo dále vyjádřit, brzy jej uzamknu.


Powered by LeoSight IFS
LT~101