Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Absurdity vyhlášky obce Montgomery a potenciální žaloba (nejen) ze strany Sprunku


Holub

Hráč

46
5.2.2023 17:29, naposledy upraveno 5.2.2023 17:55 uživatelem Holub

Absurdity vyhlášky obce Montgomery a potenciální žaloba (nejen) ze strany Sprunku


Ke dni 6.2.2023 vstupuje v platnost vyhláška 1/2023M, která se zaobírá zákazem kamionové dopravy v obci Montgomery. A ačkoliv samotná myšlenka má bezesporu své příznivce, tak je víc než pravděpodobné, že daná vyhláška bude mít i právní dohru. Na úvod si však uveďme čím se má tato vyhláška zaobírat a jak omezí podnikatele v dané lokalitě.


Znění vyhlášky
Článek 1. - Předmět vyhlášky
1) Tato vyhláška omezuje vjezd do obce vozidlům skupiny C
Článek 2. - Podrobnosti
1) Ode dne 06.02.2023 je zakázán vjezd nákladním vozidlům, tahačům přívěsů nebo návěsu. Nákladní vozidlo se rozumí vozidlo přesahující váhu nad 3.5t.
2) Výjimkou jsou vozidla autoškoly, Technických Služeb Red County a IZS vozidel. Výjimka se také vztahuje na sever Montgomery, přesněji úsek okolo benzínové pumpy, průjezd vozidlem skupiny C k odboru dopravy za účelem prodeje a průjezd vozidlem skupiny C od odboru dopravy po jeho zakoupení. Výjimka se vztahuje i na převoz jiných vozidel za účelem prodeje na přívěsu či na rampě nákladního automobilu.
3) Za porušení této vyhlášky můžete být příslušníkem Policie San Andreas udělena bloková pokuta ve výši 100.000,- Kč. V případě opakovaného porušení této vyhlášky může Policie San Andreas udělit blokovou pokutu až ve výši 250.000,- Kč

Problémem je jak první, tak i druhý bod druhého článku této vyhlášky. Nákladní vozidlo je v této vyhlášce definováno jako vozidlo s přesahující hmotnost nad tři a půl tuny. Není zde však definováno, zda má jít o hmotnost prázdného, či již plného vozidla. Počítejme tedy s tím, že se jedná o hmotnost, kterou vozidlo nesmí překročit. Tím je ze hry i zásobování dodávkami, neboť uvedenou hmotnost je možné bez sebevětších potíží překonat. Tím ovšem do obce Montgomery nesmí valná většina dopravních prostředků určených k zásobování.


Doplnění k času 17:50 - Starostka obce Montgomery a autorka dané novely, Molly Davis, se nám vyjádřila k problematice bodu číslo jedna následovně.

"Jelikož na řízení dodávky je za potřebí řidičského oprávnění skupiny B a každé vozidlo které spadá pod skupinu B musí mít maximální hmotnost 3.5t ať už je prázdné či naložené. Tudíž do Montgomery nebyl zakázán vjezd dodávkám."


Druhým bodem jsou výjimky uvedené v samotné vyhlášce. Výjimka se nevztahuje na zásobování, kde podnikatelé nemají žádnou jinou možnost nežli užít tahače s návěsy o hmotnosti několika desítek tun. V daný okamžik daná vyhláška dopadne nejvíce na Sprunk, výrobce nealkoholických perlivých nápojů osvěžujícícho charakteru. Daný výrobce, v souvislosti se stávajícím zněním vyhlášky, nemá jak legálně převážet materiály do továrny v Montgomery. Očekávané ztráty jsou v řádů milionů, neboť uzavření tohoto kolosu v Montgomery a jeho odstavení je bezesporu nákladná záležitost. O dané záležitosti budeme průběžně informovat.

 


Zdroje: nástěnka obce Montgomery


-R.B


Powered by LeoSight IFS
LT~35