Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Delay - Váš názor


Lofanek

Hráč

32
19.6.2020 22:42, naposledy upraveno 19.6.2020 22:56 uživatelem Lofanek

Ahojte,

počas dnešného dňa ste si mali možnosť vyskúšať novinku týkajúcu sa časového obmedzenia písania v OOC.

Tým pádom sa Vás pýtam na Váš názor ohľadom tohto update-u z pohľadu hráča.

Páči sa Vám to/nepáči - prečo?

Zmenili by ste niečo?

Kubby

Hráč

57
19.6.2020 23:11

Můj osobní názor na delay je takový, že někdy je užitečný, ale někdy dokáže naštvat.. 

Třeba já bych navrhoval, aby delay fungoval na bázi spamování příkazů. Pokuď by nějaký hráč spamoval v určitém intervalu, tak by se mu nastavil delay, a po určité době by se mu zase odebral. 

Budu rád za vyjádření k mému nápadu. 

S pozdravem, 

Kubby [Heavy]

19.6.2020 23:17, naposledy upraveno 19.6.2020 23:35 uživatelem NoOneFromYou

Ten delay je na jednu stranu dobrý, ovšem můj návrh zní následovně:

Přidat delay tak, že by se dal zapnout pouze hráčům, kteří: 1.) Spamují
                                                                                               2.) Metují
                                                                                               Či dělají jiné neplechy

Jak lze vidět u Lofánka v hlavním příspěvku, lze zde vidět že si několik lidí stěžuje na delay, taktéž pokud něco napíšete špatně, můžete se opravit až po nastavené době, což je dle mne celkem na nic, jelikož poté, pokud tam napíšete blbost, budete vypadat za idiota. Uvedu příklad: "Hej ten Jan_Brikule neRPí." Ovšem chcete např. napsat místo našeho Jana_Brikule, Jana_Nováka, což v konverzaci s např. administrátorem co nevypne delay je špatné, jelikož začne sledovat jiného hráče a než se opravíte tak to chvíli potrvá. Myšleno v tom slova smyslu, že např. já místo abych napsal ID, tak napíšu část jména a kliknu na TAB.

Chci upozornit že se jedná pouze o můj názor, kterým nechci nikoho ovlivňovat.
S pozdravem,
-alo553 (NoOneFromYou)

19.6.2020 23:57, naposledy upraveno 19.6.2020 23:59 uživatelem SedliX

Na mě delay zapůsobil hůře, než když jsem si ho snažil představit. Nemyslím si, že by to byla špatná funkce, ale také si nemyslím, že by její umístění na MTA text-based roleplay bylo ideální. Ale nežijeme v ideálním světě, no ne?

Předpokládám, že k zavedení delaye vedla domněnka, že úroveň RP není taková, jaká se očekává. I bez statistických funkcí můžeme odhadovat vztah mezi množstvím OOC zpráv a celkovou RP úrovní. Osobně si myslím, že bychom mezi těmito jednotkami dohledali korelační koeficient, ale nemůžeme mluvit o regresi. Jednoduše řečeno nesouhlasím s tím, že by úroveň RP byla závislá na množství OOC zpráv.

Prosím, neházejte mě hned do pytle "mixérů," ale osobně si myslím, že OOC má svůj význam. Zároveň si myslím, že není nutné OOC používat často. V součtu si tedy myslím, že OOC má svůj význam, je žádoucí, ale jeho využití v čase je nerovnoměrné - někdy se využije více, někdy méně.

Já osobně narazil na problém, že mi je krátký řádek. Abych dopsal zprávu, musím minutu počkat, mezitím se chat "zanese" IC (a ostatním) a OOC zapadne, i když šlo o jedno souvětí složené ze dvou vět jednoduchých. Zároveň si myslím, že se neřadím mezi lidi, kterým napsat větu trvá dobu delaye (a to píšu "lékařským stylem," takže jak prase - kdo viděl lékaře mlátit do klávesnice ví, o čem mluvím). Takže <enter> a můžu ji psát znovu, protože delay. Skvělý balzám na nervy.

S návrhy, které kluci výše sepsali, bych souhlasil. Osobně bych přidal i jiné řešení - neomezovat OOC jednou zprávou za minutu, ale nastavit jiný poměr. Například 10 zpráv na pět minut (alespoň částečně ideální poměr by se dal zcela jistě vysledovat). Přeci jen, zkuste někdo napsat normální souvětí do jedné zprávy v MTA tak, aby se napsalo celé v jednom řádku. To je nemožné.

V závěru bych dopsal, že na porušování základních pravidel, které je mimo jiné příčinou nízké úrovně RP, tato novinka podle mě nebude mít zásadní vliv - stejně hráči nebudou hrát fear, common sense atd. Proto si myslím, že se to do kvality RP nijak nepromítne, možná to postihne jen její kvantitu (což se samozřejmě může přenést do kvality, ale až sekundárně).

arciCZ

Hráč

32
21.6.2020 09:28

Jen @SedliX cituji:


Takže <enter> a můžu ji psát znovu, protože delay. Skvělý balzám na nervy.


Když zmáčkneš T a dáš Page UP či Page DOWN mělo nebo šipky nejsem si jist co z toho teď, tak tím lze scrollovat v odeslaných zprávách. Neboli lze poslat opětavně předchozí zprávu.

misatorcz

Hráč

45
21.6.2020 11:32

@arciCZ šipkama no

21.6.2020 15:13

@arciCZ, to je pravda, to mi vypadlo. Nicméně na situaci to nic nemění. Pořád napíšu půlku věty a než se dostanu k tomu, abych dopsal její druhou půlku (aby souvětí dávalo smysl), první půlka zmizí v hlubinách chatboxu. Navíc si sám zaspamuju chatbox tím, že mi furt ukazuje, že nemůžu psát, protože delay, ale neukáže mi, kolik času zbývá. 

Nediskutujeme ovšem pointu mého příspěvku. Přesto děkuji za vyjádření, všichni si na delay stěžují a nikdo nad ním nediskutuje. Tak třeba diskuzi rozjedeme. :D 

21.6.2020 18:47
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
26.7.2020 23:41

Zamykám z dôvodu neaktivity.


Powered by LeoSight IFS
LT~97