Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva z 21.06. 2020 - Hromadná dopravní nehoda dvou osobních automobilů.


Petan09

Hráč

20
22.6.2020 03:01

Dne 21.06. 2020 kolem osmé hodiny večerní tísňová linka Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy zaznamenala tísňové volání na linku 155. Dispečer s volající vyhodnotil situaci jako hromadnou dopravní nehodu dvou automobilů nedaleko stanice Policie České republiky se třemi zraněnými.

Na místo byla vyslány dvě posádky RZP a RLP. Posádka RZP a RLP byla na místě do několika minut od nahlášení dopravní nehody. Na místě se už nacházela složka Policie České republiky. Hasičský záchranný sbor přijel téměř stejně s posádkami Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy.
Lékař na místě konstatoval větší počet zraněných osob a vyhodnotil situaci. Na místě se nacházeli dva kriticky zraněný pacienti a jeden lehce zraněný. Jeden kriticky zraněný byl v automobilu zaklíněný a bylo potřeba jej vyprostit. Naštěstí se profesionálům ze Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy dokázalo udělat prostor a osobu vyprostit ještě před příchodem Hasičského záchranného sboru.

Hasičská záchranný sbor zajistil s Policií České republiky nehodu a zajistil vytékání pohonných látek. Poté byl Hasičský záchranný sbor volán k rozsáhlému požáru, místo uklidili a zjistili. Poté vyrazili na masivní požár lesa. Zdravotnická záchranná služba Hlavního města Prahy společně s  Policií České republiky byla zahájena posttraumatická péče ostatním účastníkům dopravní nehody. Dále po vyproštění zaklíněného pacienta byl následně s lékařem a vystudovaným zdravotníkem ošetřen a dále na nosítkách transportován do sanitního vozu. Druhý těžce zraněný byl téměř stejnou dobu transportován na nosítkách do sanitky. Zdravotník společně s lékařem v sanitce případně ošetřil a podal pacientovi určenou medikaci. Dále pokud bylo možné pacienta transportovat do zdravotnického zařízení Fakultní nemocnice Hlavního města Prahy, byl společně s lékařem doprovázen do nemocnice. Policie České republiky na nehodě dále setrvala, vyřešila okolnosti dopravní nehody a následně řešení celé dopravní nehody.

Zdravotnická záchranná služba Hlavního města Prahy upozorňuje řidiče aby nepřekračovali maximální povolenou rychlost a aby nedošlo k jinému poručení silničního zákona. Dále aby byli řidiči maximálně bezpečný oři cestě na pozemní komunikaci. Při porušení maximální povolené rychlosti při kterému by došel střet s ostatním účastníkem by mohl skončit fatálně!

JEZDĚTĚ OPATRNĚ! 

                                                                                                                                            Za ZZS HMP a FN HMP
                                                                                                                                 MUDr. Petr Polikowsky Ph.D.


Powered by LeoSight IFS
LT~15