Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva z 22.06. 2020 - Vyhlášení nouzového stavu


Petan09

Hráč

20
23.6.2020 00:22, naposledy upraveno 23.6.2020 00:29 uživatelem Petan09

Dne 22.06. 2020 kolem deváté hodiny večerní tísňová linka Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy zaznamenala první tísňové volání na linku 155. Dispečer s volající vyhodnotil situaci jako bodnou ránu do krajiny srdeční. 

Na místo události byla vyslána posádka RZP s vyškolenými zdravotníky a poté i posádka RLP s lékařem a vzdělaným záchranářem. Do dvou minut od nahlášení se na lince 155 objevili další tísňové volání, dispečer to kvalifikoval jako bodnou ránu do kraji srdeční. Na prvním nahlášení byla posádka do několika minut na místě události. Dispečer Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy se pokusil s výjezdy navázat souvislost a podat hlášení dispečerovi na lince 158. Dispečer linky 158 potvrdil předpoklady dispečera z linky 155, ve které znělo že by se mohlo jednat o teroristický útok. Dispečer tuto zprávu podal vedení Policie České republiky která všechny věci prokonzultovala s ministrem zdravotnictví a ministrem vnitra. Všichni se po krátké schůzce dohodli na vyhlášení mimořádného stavu.

Linka 112 dále zaznamenala další hovory na tísňovou linku které byli klasifikovány jako pobodání do dutiny břišní. Na místo vyrazili všechny složky IZS. Cestou na místo události, hlídkovému vozidlu Policie České republiky nedal přednost na pozemní komunikaci a následně vznikla srážka hlídkového vozu Policie České republiky a dalších dvou účastníků silničního provozu. Na místo do několika minut vyjeli vozy IZS s Městskou policií. Dispečer Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy na dopravní nehodu vyslal všechny dostupné vozidla. Na místo vyjela jedna posádka RZP. Na místo byl vyslán vrtulník LZS z heliportu Fakultní nemocnice Hlavního města Prahy. Na místo dorazily do několik minut složky IZS, Městská policie už byla na místě a podávala účastníkům první a posttraumatickou pomoc. Posádka RZP si rozdělila pacienty a podle metody START určila zranění účastníků nehody.

Na místě se nacházely 2 červený, tři zelený. Posádka okamžitě informovala dispečink Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy, aby na místo neprodleně vyslala další posádky. Usmálo se štěstí a jedna posádka byla aktuálně k dispozici, dispečer ji rychle vyslal na místo události. Vedoucí lékař posádky na výjezdu zhodnotil situaci a dále organizoval s ostatním personálem transport zraněných.

Zdravotnická záchranná služba chce veřejně poděkovat složkám Integrovaného záchranného systému, Městské policii a občanům Hlavního města Prahy za klid a pomoc. Moc si toho vážíme a věříme že nejsme jediný co si toho váží. Tímto také chceme poděkovat vládě a Prezidentovi Sandlerovi. Věříme a doufáme že republiku dovedeme k dalším korkům které omezí tyto situace a zabezpečí občany! Dále prosíme aby jste na pozemní komunikaci vnímali provozu kolem vás. Sledujte provoz a umožněte vozidlům Integrovaného záchranného systému plynulí průjezd! Nezdržujte je! Zachraňují nás a druhých! I vy, budete potřebovat pomoc, odlehčete jim to!! Buďte obezřetný a všímejte si víc jízdy a okolí na pozemní komunikaci než svým mobilním aparátům.


Powered by LeoSight IFS
LT~16