Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

💊 Drug systém - Návrh 💉


neznamy#8643

Smazaný účet

11
11.4.2023 22:14, naposledy upraveno 11.4.2023 22:15 uživatelem neznamy#8643

Zdravím všechny hráče, rád bych se podělil s mým návrhem, který zde představovalo několik hráčů.. a rád bych se připojil k těm, co návrh na propracování drug systému na skimu sdíleli a přitlačovali k tomu.. aby se tak stalo co nejdříve.


Jak momentálně funguje systém na skimu?
1.
Koupíš si chemickou stanici.
2.Najdeš dealera a koupíš si nerozpracovanou drogu.
3.Vyrobíš.
4.Zkonzumuješ/Prodáš hráčovi.


Zůstaneme u 4. bodu.. kdy máme i možnost zpracovanou drogu prodat, ale vyplatí se to? Nikoliv.. o drogy na Skimu není zájem, což je pochopitelné na jednu stranu z IC pohledu.. jenže další věc je že chybí něco jako ´´Závislost´´ k tomu aby drogy na Skimu měly nějaký význam, je důležité omezit NPC s prodejem.. a přidat zminovanou závislost.. aby postava za kterou hráč hraje, vyžadovala další dávku dané drogy.

Jak by mohl prodej
fungovat?
1.Vypěstováním či koupi látek pro výrobu drogy.
2.Pro výrobu drogy bude nadále potřeba chemická stanice, ale nedalo by se vyrobit venku.. (jak všichni víme drogy není snadné vyrobit.. a venku to nedává smysl..)
3.Hráč by mohl vyrobené či vypěstované drogy prodat.. NPCčku které by bylo umístěné někde na mapě a hráč by jej mohl prodat / Možnost prodat danou drogu sobě která je na ní závislá.
 +Co se týče výroby, by bylo fajn se inspirovat z některých SAMP serverů.

Jak zabránit aby hráč nadměrně nebohatl?
Jisté je že se najdou osoby, které by neustále kupovali, vyráběli a v poslední řadě prodávali..
Prodej by byl možný jen 1 denně.. a cena by se pohybovala podle množství drog.. něco ve stylu prodeje surovin které natěžíte v dolech.. ale pouze 1 za 24 hodin.


Je to pouze návrh.. ale byl bych rád kdyby se někdo z adminů vyjádřil.. budu rád za zpětnou vazbu od hráčů.. avšak nejvíc by mi vyhovovalo vyjádření samotného Rataje, jelikož nejsem první.. a věřím že ani poslední hráč který toto navrhuje.


Artistiques

Hráč

32
11.4.2023 22:49, naposledy upraveno 11.4.2023 22:49 uživatelem Artistiques

Já bych upravil to omezení, prodej jednou za 24 hodin je blbost...
Co by bylo ale fajn je nějaká nabídka / poptávka, jak na to?
NPC co by ty drogy vykupovalo by nebylo jedno ale hned několik. Jak ty kupce dělit? Měli bychom takové ty "bohatší", ti by chtěli pouze kokain, měli bychom "huliče", ti by zase chtěli jen a pouze marihuanu a LSD, taky bychom měli crackheady, ti by chtěli všechno, ale měli míň peněz, těch by bylo logicky nejvíc...

Nechceš mít omezení na prodej na osobu, nicméně čím víc by tihle zákazníci kupovali, tím nižší by byla cena, ty bys musel řešit poptávku.
Aby to nebylo tak jednoduché, zákazníci by jednou týdně změnili své lokace.

 

LegitZett

Hráč

15
12.4.2023 13:23

S tými 24 hod predajom určite súhlasím, na Dannyho larpe v roku 2014/2016 to fungovalo presne takto a bol to dobrý nápad, predávalo sa to na lodi v dokoch, pár ludí o tej lokacii vedelo, tak sa niekedy stávalo, že vás tam okradli. Určite súhlasím s návrhom. No už tu bolo niekoľko návrhov o úpravu drug systému, no zatiaľ sa nikto kompetentný nevyjadril, asi boli vážne dôležitejšie vytvoriť script na novú vysielačku 😂😂

12.4.2023 13:47
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Nextx

Hráč

5
13.4.2023 04:12

Ten navrh je mi asi jedno, ale pripada mi blbost aby se dala vyrobit jen jedna droga za 24 hodin, myslim si ze by bylo lepsi casove omezit npc jak casto budou drogy poptavat jestli jde jen o ekonomiku.. mozna by mohli zavolat policii v momente kdy budou mit vic nez dost drog (ale hrac by nemel moznost zjistit kolik drog npc prave ma) xd aktualni system s drogami neni zly, ale casova omezeni jsou blbost

Holub

Hráč

46
13.4.2023 10:44

Nejlepším příkladem či samotným modelem by mohl být koncept z Chinatown Wars založený hned na několika podmínkách. Z tohoto modelu zde budu z větší části čerpat, ale něco málo upravím . V první řadě by každý dealer (tech si představme třeba 20 dealerů po celé mapě) měl svůj pool komodit, které by vykupoval. Ten by se každý týden měnil, stejně tak by se měnila pozice dealera co dva týdny. V daného poolu drog, co by nakupoval, by měl nějakou přednostní drogu, která by byla vybrána v závislosti na lokalitě daného dealera. Cena výkupu by byla vždy odvíjená na základě virtuální poptávky, která by byla opět propočítaná na základě daného districtu (počítejme nějaký stanovený počet obyvatel, ze kterého by to bralo nějaké to procento závislých) v kombinaci s tím kolik by toho bylo dealerovi prodáváno ze strany hráčů. 

Některé lokace dealerů by byly v blízkosti kamer, což by se mohlo odvíjet od vyšších cen nákupu, popřípadě i nějakému nezájmu drogy vykoupit. 

Samozřejmě by byl skriptově nastavený cap pro nejvyšší výkupní cenu, pro tu nejnižší bych žádný cap nedával za účelem zachování nějaké obchodní strategie - chcete být dealer, tak musíte myslet strategicky. 

 

LegitZett

Hráč

15
20.4.2023 15:08

Začínam tichú petíciu na discorde, aby drug systém dostal dáku lásku <3

20.4.2023 15:23

Jsem rád, že nabádáš ostatní hráče k porušení pravidel Discord serveru. Již jednou jsem tento nešvar v minulosti vyhubil, budu se tomu věnovat i nyní. Sbohem a šáteček.


Powered by LeoSight IFS
LT~89

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
3428 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
LadyHope

300Kč včera v 18:16

Dexyy

500Kč včera v 18:16

FerryCZ

19Kč včera v 13:47

Nejnovější uživatelé
Matus503

Registrován 2.5.2024

Seagatexd

Registrován 2.5.2024

Stepsik

Registrován 1.5.2024