Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Rádia a hodně delikátní bug narušující workflow


Holub

Hráč

46
14.4.2023 19:37, naposledy upraveno 15.4.2023 12:51 uživatelem Holub

S tímhle bugem jsem se poprvé setkal cirka měsíc zpátky. Bohužel netuším přesně kdy, ale dohledal jsem konverzaci s Yoshi, kde jsem o daném bugu psal (ta je z data 19.3.2023). Tehdy jsem si myslel, že to je jen nějaká chyba na mé straně (proto jsem taky dělal reinstally), ovšem v průběhu času jsem přišel na to, že chyba není na mé straně a že je zde alespoň jeden člověk, který o daném bugu ví a že se s ním setkal, byť tedy ne tak moc jako já...

Co je tento bug vůbec zač?
Je to trošku složitější na popis. Začnu asi pro začátek tím, že s restartem se v každém vozidle vypne rádio. Při prvním nasednutí do auta po restartu je vše v pořádku. Sednu do něj, zapnu si rádio a vše funguje tak, jak to prvoplánově fungovat má. Ovšem když zapnu znovu MTA klienta (po pádu hry), tak po nasednutí do vozidla, ve kterém hraje rádio, se hra sekne na cirka minutu a půl až dvě. Tento čas by byl v pořádku, kdyby ovšem nevyhodil network trouble s následným pádem připojení k serveru. Aplikace jako taková nespadne a do dvou minut se mohu opět znovu napojit.
S tím ale souvisí dvě věci. Dřív (právě k tomu datu uvedenému výše) bylo možné se napojit po dvou minutách, sednout znovu do auta a zase to takhle seknout. A ano, tohle se mi skutečně dělo a bylo to utrpení.
Ta druhá je ta, že s napojením zpátky do hry se kolikrát stává, že se nenapojím nad vozidlem, ale v něm. Což opět znamená (k těm dvěma minutám) další čas, který je zabitý řešením reportu (ten je díky tomuhle zabitý jak pro mě, tak i pro členy AT) a narušení workflowu i možného IC.

Na co jsem zatím přišel?
Bug se objevuje za následujících okolností
- ve vozidle musí být zapnuté rádio (tudiž po restartu serveru je nastoupení do auta jistotou)
- během načítání rádia na chviličku skočí stanice (na skutečně zlomek vteřiny), pak následuje daný zásek a network...
- vypnout rádia (i když daná funkce v F10 doslova nic krom zobrazení UI nedělá) nepomáhá.

//DOPLNĚNÍ KE DNI 15.4
- padá v přítomnosti jakéhokoliv aktivního rádia s prvním napojením na nové instanci klientu MTA (jinými slovy zapnete hru a napojíte se). Je jedno, zda je o boombox, nebo rádio v autě - obojí evidentně čerpá ze stejné funkce, nebo za tím stojí stejná funkce.
- s pádem připojení k serveru se po napojení daný bug znovu neobjevuje, ovšem není to nutně pravidlem (mé dřívější zkušenosti)

 

Tady je názorná ukázka toho, když se mi to poprvé stalo za jízdy. Skutečná lahoda, ne?

Co všechno jsem už udělal?
Přeinstaloval MTA (plus znovu stáhnul obsah serveru), přeinstaloval GTA SA (ke dni 19.3.23)

Proč daný bug není v ticketech?
Chybí mi k němu informace. Vím jen o jednom člověku, kterému se tento bug děje, ale evidentně ne tak pravidelně jako mně. Počítám s tím, že se objeví někdo další, kdo o daném bugu ví a ví toho třeba víc než já.

V čem je možná problém?
Dost možných problémů je zde několik. Prvním z nich může být problematické načítání některé z rádiových stanic. Je dost možné, že to pramení s napojením některých stanic, ale opravdu netuším.

//EDIT k 15.4
Jde zjevně o nějaký overflow dat (jinými slovy může to být i přebytkem rádiových stanic), popřípadě nějaká nečitelná data, se kterými má MTA klient na první dobrou problémy (při načítání rádií), čímž dojde k networku. Ve výsledku za tím dost možná stojí buďto přebytek dat, se kterými se musí MTA klient vypořádat, jejich neoptimalizace, nebo také nějaký problém s prvotním načtením rádiových stanic.

Takže tohle je důvod, proč vidím Holuba se dvakrát za dvě tři minuty napojit?
Ano.

LMFAO, PROČ SI NEVYPNEŠ RÁDIO PO KAŽDÉM VYSTOUPENÍ A NEZAPNEŠ HO ZNOVU, LOL?
Protože tohle se mi už také ukázalo jako neúčinné. Jinými slovy to ničemu nepomohlo.


Powered by LeoSight IFS
LT~19

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
4873 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
misatorcz

150Kč včera v 16:20

MartasHyper

60Kč včera v 16:20

dikobras

10Kč včera v 16:19

Nejnovější uživatelé
JamesUnpak

Registrován 5.5.2024

TomasJedno

Registrován 5.5.2024

Samuelko123

Registrován 5.5.2024