Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Zákon o Exekuci


Fejlaks

Hráč

25
12.7.2020 13:18, naposledy upraveno 12.7.2020 20:09 uživatelem Fejlaks

-Dlužník je definován jako:
- osoba spadající do skupiny osob, na které je uvalená exekuce za - neuhrazení pokutových bloků
- neuhrazení překročení rychlosti
- neasistování v případě řešení hrubého porušení zákonů České republiky

Dlužník může být v případě exekuce zařazen do následujících kategorií: Dlužník s dlužnou částkou nad sto tisíc korun českých, kde dochází k odebrání veškerého majetku. Dotyčná osoba musí uhradit dlužnou částku, která je stanovená jako neuhrazená částka k prvnímu dni udělení. Dále si může zažádat o navrácení majetku v časové lhůtě.
Navrácení majetku v časové lhůtě je definováno jako:
- kontaktování EKČR v definované časové lhůtě uvedené na stránkách EKČR. Tato lhůta se pohybuje v rozmezí 5-7 dní, avšak může být navýšená buďto individuálně, nebo hromadně na základě rozhodnutí exekutora, který danou vlnu exekucí řeší.
- dotyčná osoba musí uhradit dlužnou částku a poté čtvrtinu (v případě dlužné částky pod sto tisíc korun českých) či polovinu (nad sto tisíc korun českých) kupní částky daného exekučně zabaveného majetku. Kupní částka daného majetku je vždy zpracována soudním znalcem v daném odvětví.
- po uplynutí dané časové lhůty majetek definitivně připadá státu, který s ním posléze nakládá dle vlastního nejlepšího uvážení.
- po uplynutí dané časové lhůty nepřísluší dané osobě žádné právo na daný majetek.
- v individuálních a krajně ojedinělých případech je možno exekuci u dané osoby ukončit. V tomto případě je nutno uvést legitimní důvod (ztráta finanční nezávislosti či jiné), který musí být před samotným udělením milosti prošetřen.

Připadnutí majetku státu:
- dosaženo v případě uplynutí dané časové lhůty bez uhrazení buďto dlužné částky, nebo čtvrtiny či poloviny kupní ceny věci, o kterou si dotyčná osoba nezažádala, popřípad+ě kterou neuhradila.
- stát poté určí člena EKČR, který se postará o prodej a uhrazení veškerých dlužných částek skrze daný majetek, pokud je to možné.


Powered by LeoSight IFS
LT~22

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo