Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Na pochybné akci v Belleville v Montgomery byl nahlášený bombový útok


Zeintar

Hráč

49
19.7.2023 00:32, naposledy upraveno 19.7.2023 00:35 uživatelem Zeintar

Na pochybné akci v Belleville v Montgomery byl nahlášený bombový útok


Dnešní večer měl být ve znamení zábavy a tančení v klubu Belleville, který se nachází v srdci Montgomery. Od 20:00 hodin měli návštěvníci příležitost zúčastnit se akce pořádané Claire Eloy. Hlavním lákadlem večera měla být přítomnost známé tanečnice Anny Black, která slibovala nezapomenutelný zážitek v podobě svého ohromujícího tanečního vystoupení.

Atmosféra byla naplněna očekáváním, a jak se blížila desátá hodina, klub Belleville byl zaplněn energií a radostí z hudby a tance. Lidé se těšili na večer plný zábavy, až náhle došlo k dramatickému zvratu událostí. V pozdějších hodinách byly vyhlášeny informace o závažné hrozbě - byla nahlášena možnost bombového útoku v objektu.

Policie okamžitě reagovala na tuto hrozbu a přijela na místo události. V rámci bezpečnostních opatření byl klub Belleville vyklizen a všechny osoby byly evakuovány na bezpečná místa, na protější chodník. Policisté zahájili důkladné prohledávání areálu, aby zajistili, že žádná hrozba neexistuje.

Claire Eloy, organizátorka akce, byla zdrcená zprávou o bombové hrozbě. "Domluvili jsme si s pár přáteli, že uskutečníme večírek zde v klubu. Všechno bylo v pořádku, i když nastaly nějaké problémy, zábava si myslím že byla a že si to lidé užili. Co se stalo poté, proč sem najela Policie San Andreas absolutně netuším.," řekla Claire Eloy s viditelným znepokojením.

 

V průběhu dramatické situace v klubu Belleville, kde byla nahlášena bomba, se mezi lidmi rychle roznesly spekulace ohledně vlastnictví tohoto populárního podniku. V reakci na tyto zvěsti byla Claire Eloy, organizátorka akce v klubu Belleville, konfrontována s otázkou, zda klub patří jí.

 

"Roznáší se tu řeči, že klub není váš, co je na tom pravdy?" zeptali jsme se.

Claire Eloy na tuto otázku reagovala s jasným stanoviskem: "Všechno. Klub není opravdu můj."

Tato odpověď nás však nenechala s úplnou jistotou a pokračovali jsme ve vyptávání: "Takže jste s paní Rose domluvena na pronájmu?"

Claire Eloy zjevně nechtěla prozrazovat podrobnosti a odpověděla s jistou rezervou: "Domluvena přímo nejsem, na tyto otázky odmítám odpovídat."

Claire Eloy se však rozhodla nevyjadřovat se k tomuto tématu a stále udržuje informace tajné.

 



Při akci, kde zasahovala jednotka A.R.T. byli omezeni na osobní svobodě dva podezřelí. Jeden z nich byl však propuštěn. Jedná se o Dextera Newtona. V rozhovoru s ním se dozvídáme o jeho pocitech z této dramatické situace.

"Bol to úplne normálný deň. Plnil som si svoje povinnosti a chcel som si ísť večer užiť," začal Dexter Newton. "Přišiel som a chvíľku som sa bavil s kamarátkou o živote a tak. O chvíľu som zaslechol krik, že máme vybehnúť von, no nebol nám ohlásený dôvod."

Dexter v době incidentu nevěděl, co se děje, a sám si byl jist, že se ničeho nedopustil. Avšak venku ho zastavil člen policejní jednotky ART a informoval ho, že je podezřelý. Byl zmatený a netušil, co se skutečně děje.

"Až potom nám povedali, že tam je vlastne ohlášená bomba a moj popis sedí s osobou nahlášenou.," vysvětlil Dexter. Byl nucen strávit asi 20 minut v poutech, než byl podroben prohlídce. Po vyšetření byl však okamžitě propuštěn bez dalších slov.

Dexter Newton byl postaven do nepříjemné situace, kdy se stal podezřelým pouze kvůli shodě popisu. Prožil okamžiky napětí a nejistoty, ale nakonec byl propuštěn, jelikož nebyly nalezeny žádné důkazy, které by ho spojovaly s hrozbou.

Po dramatického incidentu v klubu Belleville, kdy byla nahlášena možná výbušnina, jsme měli příležitost hovořit s policejním kapitánem Stevem Zayasem. Ve svém vyjádření nám poskytl informace o průběhu zásahu. "Před zhruba hodinou, tento časový údaj odhaduji, protože nemám přístup k hodinám - byla na tísňovou linku nahlášena výbušnina, již měl držet dle slov oznamovatele jeden z přítomných návštěvníků podniku Belleville," uvedl Steve Zayas. "Vzhledem k tomu, že nebylo možno oznamovatele identifikovat na základě telefonního čísla ani po výzvě, situace musela být brána s nejvyšší prioritou jako by se mělo jednat o skutečnou výbušninu."


Na otázku ohledně zasahujících jednotek a evakuace lidí v blízkosti klubu Belleville Steve Zayas odpověděl: "Na místě zasahovaly jednotky ART v návaznosti na zásah nedaleko Fort Carsonu, kde pár minut před oznámením probíhala masivní střelba. K evakuaci občanů lze říci, že v okamžiku, kdy občané začali brát pokyny policie vážně a spolupracovat namísto jen pobaveného postávání vedle zasahujících příslušníků ART. Také jsme zjistil, že v prostorách Belleville se nenachází žádný objekt, který bychom mohli stotožnit s výbušninou. Žádný takový objekt nebyl nalezen ani u potencionálních pachatelů, a zásah se tak přesunul z možného bombového útoku na vyhledání oznamovatele, což se povedlo. Momentálně je oznamovatel převezen k výslechu pro podezření ze šíření poplašné zprávy. Identitu podezřelého však prozatím nezveřejníme, neboť by mohlo dojít k poškození jeho jména, pokud by se prokázala nevina v této události."

 

Na otázku týkající se prevence Steve Zayas odpověděl: "I když bych rád nabídl konkrétní doporučení, musím přiznat, že neexistuje univerzální správná odpověď. V těchto situacích je důležité úzce spolupracovat s policií a být pozorný k veškerému dění kolem sebe. Pokud je cokoli podezřelého, je důležité to nahlásit příslušným policejním jednotkám, ať už přímo nebo prostřednictvím policejní prezenční nebo fyzické podatelny. Je třeba zachovat klid a jednat tak, abychom neohrozili ani sebe, ani ostatní."


- Y. Torio


Powered by LeoSight IFS
LT~52