Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Problematika Skima, a.k.a nadržiavanie určitým ľuďom


pa202

Hráč

40
19.8.2023 14:43

Zdravím,

V tejto sťažnosti by som rád prebral jeden obrovský problém, ktorý je na tomto servery a to je nadržovanie adminov určitým ľuďom, kvôli čomu má každý hráč úplne iný zážitok z hry a v niektorých prípadoch teda aj dosť pohoršujúci.

Predstavme si že máme budovu v ktorej je viacero interierov, ktoré vlastnia rôzny hráči. Aby sme boli na jednej koľaji tak pridám aj obrázok aby sme mali podobnú predstavu:



Na obrázku môžeme vidieť budovu, kde sú štyri garážové vstupy, každý tento vstup vlastní iný hráč. Tri zo štyroch týchto garáži majú ten istý interier, ktorého obrázok môžete vidieť nižšie:



Ako môžeme vidieť, tak táto garáž je doceľa priestorná, dokonca väčšia, než by sa tam reálne zmestilo do toho priestoru, ale musíme brať v potaz, že je to hra a teda nie je táto vec až tak podstatná, keďže sme obmedzený interiermi, ktoré máme v tejto hre a teda sa nedokážeme vždy zmestiť do tej vonkajšej schránky do ktorej sa vkladá interier. Aby som ale nechodil okolo horkej kaše, tak by som sa posunul ďalej. Spomínal som, že sú tu štyri garáže a že tri z nich majú tento interier. Ale ako potom vyzerá ten štvrtý? 
Presne takto:



Môžeme si všimnúť, že táto garáž je menšia, dokonca je to iba tak polovica z tej čo sme mohli vidieť vyššie. Pri pokuse o zväčšenie však určitý admin odvetil, že nie je možné túto garáž vôbec, čo by bolo pochopiteľné nakoľko sadne viacej do tej vonkajšej schránky, ktorú vidíme keď prechádzame okolo, ale prečo sú potom všetky ostatné garáže väčšie a nezmenšia sa, aby to tam viac sedelo. Odpoveď je jednoduchá, niektorí admini na tomto servery radi merajú dvojitým metrom a preto som pri tejto otázke dostal takúto odpoveď, kde sa dotyčný admin vôbec nestranil, že nadržiava určitým hráčom:



Mne osobne to znie ako docela veľké nadržiavanie, pretože doslova tento admin napísal, že akonáhle to nebudú mať dotyčný hráči, tak sa ten interier až vtedy zmení. Po tomto, čo dotyčný admin napísal som sa teda ešte raz opýtal, či nebude možne to teda vôbec zväčšiť a odpoveď na danú otázku bola takáto:



Ešte aby som dodal trochu k tejto téme. Niektorí z vás, ktorý si toto čítate si možno všimli, že v tom väčšom interiery sú dokopy tri zelené šipky, ktoré tam levitujú. Je to z toho dôvodu, že presne v tom interiery ktorý som fotil je ešte vstup do ďalšieho interieru do ktorého sa nedá dostať žiadnym iným spôsobom a ten interier vyzerá presne takto:



Takže nielenže tie tri interiery sú väčšie ako ten jeden, ale dokonca minimálne dva z nich majú ešte ďalší interier vnútri.

Aký je teda záver?
Týmto jedným príkladom by som chcel poukázať na problematiku skima a väčšiny admin teamu. Veľa ľudí z admin teamu totiž nadržiava určitým ľuďom, kvôli čomu majú niektorí hráči lepší zážitok a niektorí zase horší pri hraní a myslím si že tomuto chovaniu by sa malo zabrániť. Toto totiž nie je iba jeden prípad, ale veľa hráčov už podobné chovanie zažilo.

uuow123

Hráč

9
19.8.2023 16:02

To je zajímavý, zacházení na serveru může být občas rozdílné v závislosti na jednotlivých adminech. S některými z nich mám reálně dobré zkušenosti a s některými horší... Je důležitý si uvědomit, že každý admin má svůj osobní přístup. Přesto je zřejmé, že na tomto serveru existuje nějaká forma nespravedlivého zacházení, které ovlivňuje zážitek hráčů. Bez ohledu na to, zda jde o výběr interiérů, dobu trvání banů nebo jiné aspekty, administrátoři by měli zajišťovat férové podmínky pro všechny.

lolcz

Hráč

35
19.8.2023 16:22, naposledy upraveno 20.8.2023 18:42 uživatelem lolcz

Bohužel nemůžou hráči zamezit tomu co se děje téměř všude. Pokud máš například kamarády na úřadech, tak máš rychlejší povolení ke stavbě a mnoho dalších benefitů oproti lidem bez kontaktů. To samé se přenáší do každého odvětí a proto se s tím setkáš kdekoli.  Osobně bych neřekl, že se nějak moc nadržuje přátelům od Adminů, ale na to může mít každý jiný názor na který má samozřejmě právo. Ale příjde mi blbé, že ti opravdu někdo kazí požitek ze hry takovým způsobem. Protože opravdu v některých garážích v té budově se nachází další interiéry. Jsem za buď všichni nebo nikdo.

 

 

 

 

 

E: @uuow123 ty zrovna vypadáš jako jeden z nich.

 

E1: Já jen poukazuji na to, že obyčejný hráč s několika permama a 50 bany by se na Skimo znova nikdy nedostal. @Holub všiml jsem si toho, že najednou se ta stížnost neřeší a asi nemá v plánu. To víš. Stačí lézt pěkně hluboko do análu a některé věci pro tebe nebudou platit, ale to je bohužel všude.

 

E2: @Holub ryba vždy smrdí od hlavy. To máš pravdu.

uuow123

Hráč

9
19.8.2023 16:55, naposledy upraveno 20.8.2023 21:40 uživatelem uuow123

První věc je že nějak nechápu spojení mezi screeny mých banů a diskuzí o nespravedlivém zacházení od adminů. Další věc je že i když se nespravedlivé zacházení na základě kontaktů vyskytuje běžně třeba v různých situacích, to určitě nijak neospravedlňuje ze je to na Skimu.

E: @lolcz ,  je pravda že většina hráčů s počtem banů co mám já by se na skimo už nedostali, bude to asi tím, že v banování hraje časový odstup mezi jednotlivými bany docela dost, takže když dostanu Permu a půl roku nebo rok nehraju tak bude menší pravděpodobnost že můj příští ban bude perma. 

Holub

Hráč

46
19.8.2023 17:44, naposledy upraveno 19.8.2023 17:55 uživatelem Holub

@lolcz No já ti nevím. Zrovna v případě jistého hráče, který má svou hlavní postavu u hasičů (u až podezřele zdržovaných stížností je to víc než zjevné), bych se těžce hádal.

Jinak souhlasím s Páťou (a taky lolem, no). Buď tu možnost mají v dané lokalitě na upgrade všichni, nebo nikdo. O to absurdnější je to u interiéru ID 1032, který je úplně vpravo a který by ze své podstaty neměl žádný takový prostor. Nezlobte se, ale těch interiérů v herní zóně pro tyhle účely samo o sobě moc není, tím tuplem nějak dostupných a ještě k tomu dostatečně velkých. S ohledem na to je potřeba dělat ústupky a řekl bych, že garáž jako ty zbývající, není zas tak velký ústupek, aby to byl skutečně problém.

//EDIT (spíš odpověď na lolův edit): No právě, přitom ono už jen z hodnocení a reakcí ze strany komunity jde vidět, jak se věci mají. Ale tak kdo ví, třeba jednou nastane stejná situace jako s trojkovým Skimem. Kdo ví..

Dít se to děje všude, to nepopírám, ale jsou místa, kde to jde podchytit, popřípadě až téměř zredukovat. Což bohužel v prostředí absolutní moci, jako je tady, nepůjde. Ne proto, že by to nebylo možné, ale proto, že se tak nechce učinit.

20.8.2023 11:14

Ahoj.

Předem se (dodatečně) omluvím, že jsem tě musel včera odkázat na web a nevyhověl tvému požadavku na Discordu, rodinné záležitosti pro mne však mají přednost a nebudu jednoduše někde na oslavě řešit nějaké Skimo, to je to poslední, co mě pak zajímá. Ale to tu jistě mnozí pochopí.

Co k tomu celkově říct? Asi nic moc jiného, než že tyto interiéry jsou skutečný průšvih, poslední minuty herního času trávím tím, že je prohlížím, a je mi docela smutno. Konkrétní schéma toho, jak to vypadá, sem postovat nemusím, každý si tu udělá svůj obrázek (a myslím, že již dokonce udělal).

Situací jsem se rozhodl zabývat, hovořím nyní konkrétně o těch interiérech, tvé podezření pro nadržování ze strany členů AT není mou kompetencí a pokud se tím bude chtít zabývat někdo z vedení, to už je na nich. Možná tě zklamu, když ti povím, že výsledkem mého šetření nebude vyhovění tvé osobě ve smyslu přidání dalšího interiéru na toto místo, naopak bych rád interiéry odstranil nebo přesunul po předchozí domluvě s majiteli tak, aby samozřejmě nikomu nevznikla výrazná újma, a případnou skutečnou újmu samozřejmě dostatečně vykompenzuji.

Tohle celé bohužel není dílem jednoho konkrétního člena AT ani současného celku, táhne se to v podstatě již od roku 2020 a jak se říká, jen se přilévá do ohně. Nemohu slíbit, kdy dojde k nápravě, to samozřejmě záleží primárně na komunikaci s majiteli interiérů, jelikož bych nerad cokoli dělal za jejich zády, pakliže nedošlo k pochybení z jejich strany, nicméně sám za sebe mohu říct, že bych to celé chtěl vyřešit ASAP. Pokusím se na to podívat, eventuálně bych vám tu dal ještě vědět.

Zeintar

Hráč

49
20.8.2023 17:39, naposledy upraveno 20.8.2023 17:45 uživatelem Zeintar

Ahoj,

taky něco přidám - co se týče "nadržování" ohledně interiérů. Nemohli jsme si nevšimnout, že tu máme takové nešvary (a i AT si na to stěžuje) - že hráči si podají report a žádají o interiér. Interiér je jim po nějaké době vytvořen a naceněn. Hráči si pak vymyslí, že je to moc drahé a že radši počkají na jiného admina. Moje otázka zní - Proč se zrušila skimo kalkulačka interiérů a admini se podle toho neřídí? Dlouhou dobou si všímám toho, že jsou ceny interiérů extrémně nevybalancované. Dám Vám krásný příklad. Máme tady 3 stejné interiéry (všechny jsou na stejné lokaci - Ocean Docks) a všechny interiéry mají stejný vnitřek (jedná se o tento interiér - který je velký jak kráva)

Tyto 3 interiéry mají však rozdílnou cenu (opakuji! Přesto - že jsou na stejné lokaci a mají stejný vnitřek (i sedí k exteriéru víceméně stejně). Dva interiéry mají hodnotu 200.000,- a třetí interiér má hodnotu 4.000.000,- ... V interiéru za 4m nejsou napojené žádné další interiéry, tudíž se žádná cena nesčítá, či uměle nenavyšuje. 

 

Jak je možný, že se tohle vůbec stalo a aktivně se děje? Proč není žádné jednotné tvoření cen a ceny se dávají podle toho, jaké mělo zrovna GAčko ráno a jakou mají náladu? Proč se kalkulačka - která je funkční - celá zrušila a pouze nepředělala s přesností na interiéry.

 

// @uuow123 vážně do diskuze posíláš AI generated text? :skull:

12.9.2023 12:33

Znovu ahoj vespolek.

Problematiku, kterou zde zeširoka rozebíráte, jsme se téže rozhodli prodiskutovat interně a došli jsme k pár změnám, které by jednak měly zabránit drastické cenové rozlišnosti interiérů, ale především učinění takových kroků, které jsou v rozporu s běžnými postupy. Pokud bude později Rataj víc konkrétní, to nechám na něm.

Nicméně vám takto mohu slíbit, že se na obecném usměrnění pracuje a určitě tomu nebudeme klást lehkou váhu.

V rámci řešení garáží v Montgomery - došlo k odstranění dvou nejvíce nesmyslných, ještě jednou se na celý komplex podívám. Požádal jsem všechny členy AT, aby do stávajícího komplexu nikterak nezasahovali, ať už úpravami anebo přidáním nových interiérů, a pakliže to bude opravdu opodstatněné, budeme to konzultovat ve více lidech. Ale nejedná se vyloženě o problém konkrétních jedinců, tyto nesmyslné interiéry se s námi táhnou již od roku 2020. Ale nač přilévat vodu do ohně?

Ačkoli je samotný interiérový komplex stále ještě za hranou, pořád berme ohled na to, že každým tímto zásahem přichází hráči ke škodě, aniž by za to vůbec sami mohli. Finanční kompenzace není vždy pevnou záplatou problému a mám pochopení pro ty, kterým se se mnou nechtělo projednávat možné změny těchto konkrétních interiérů. Přesto se pokusím ještě přijít s nějakou rozumnou kompenzací, pakliže k zájemné shodě nedojde, nevidím úplně problém v tom interiéry ponechat tak, jak aktuálně jsou, se zákazem dalších úprav viz text výše. Spolu jsme si o tom pokecali na TSku, můj verdikt k situaci není nakonec tolik rozlišný, přesto jsem ti již na začátku vysvětlil, že východisko, kde by došlo k vytvoření dalšího interiéru, zkrátka neexistuje.

Přesto doufám, že byla situace vyřešena v zájmu všech, určitě jsme si z ní vzali ponaučení a určitě to není něco, nad čím bychom mávli rukou. Verdikt je poměrně abstraktně rozepsán výše, pakliže budou nějaké konkrétní reklamace, ozvat se mi tu určitě zvládnete všichni.

Tak zase ahoj.


Powered by LeoSight IFS
LT~151

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo