Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Uzavírka v Blueberry


Holub

Hráč

46
24.8.2023 22:12, naposledy upraveno 24.8.2023 22:15 uživatelem Holub

Uzavírka v Blueberry


Pro vybrané občany obce Blueberry to mělo být ráno jako každé jiné. Vstát, připravit si snídani, dopřát si sprchu a pak poklidně vyrazit do práce. Jenže namísto toho se dočkali zděšení a šoku, neboť ulice, na které bydlí, byla předmětem rekonstrukce.
 Takto mohlo vypadat prvotní setkání s tím, co si Ředitelství silnic a dálnic San Andreas “připravilo” pro některé z nás.

Pohled na uzavírku z jížní části.

 

Takto vypadalo seznámení se situací pro většinu uživatelů sociální sítě Iris:

“Z důvodu nutné rekonstrukce elektrického kabelového vedení proběhne uzavírka hlavní severojižní silnice v obci Blueberry. Ulice bude zcela uzavřena ve své jižní části, v severní části bude provoz zúžen na jednosměrný provoz řízený pomocí semaforů. Zamýšlené objížďky pro plynulý provoz jsou taktéž vyznačeny na přiložené mapě. Uzavírka omezí taktéž provoz MHD a služby v této ulici. Práce začnou už zítra ráno (tj. 21.8, poznámka autora) a skončí dne 29.8.2023, kdy bude ulice opět otevřena. Děkujeme za pochopení.”

 

Ve výsledku tato skutečnost přinese pro mnohé z nás žádné, či minimální komplikace. Bohužel totéž se nedá říct o několika nešťastnících, kteří tímto ztrácí přístup ke garážím u svých nemovitostí.
 Pokud jde o vybranou lokalitu, můžete se uzavírce a objížďce naprosto a bez problémů vyhnout. Stačí nevyužívat silnici okolo úřadu a vjíždět do obce buďto okolo centra obchodu, jižním vjezdem do obce Blueberry, nebo jihovýchodním vjezdem z kopce.

 

Schéma uzavírky zveřejněno ŘSD na Iris profilu.

 

Pod čarou aneb komentář autora tohoto článku
Popravdě řečeno soucítím s vlastníky dvou rodinných domků, které jsou díky tomuto po víc než týden “odstřiženy od civilizace.” Veskrze musím uvést, že komunikace, která dle mně dostupných informací proběhla pouze skrze sociální sítě, ještě k tomu pouze den předem, které ještě k tomu zákonitě nesledují všichni, je velice ošemetný krok, který může v budoucnu vyústit v nejednu komplikaci, stížnost, ba dokonce i žalobu s žádostí náhrady ušlých zisků. Proč uvádím tento poslední bod? U jednoho z domků stojí tahač, s největší pravděpodobností v rukou vlastníka daného objektu.

Pohled na uzavírku z alternativní cesty k parkovišti u podniků.

 

 Stejně tak musím říci, že značení objížďky bylo a doposud je v mých očích velice nešťastné a to především v případě dvou značek. První z nich je před úřadem, druhá z nich je před večerkou naproti úřadu. Co na tom, že u obou dvou značek je uveden přikázaný směr jízdy, ale nemusí být hned pod nimi oranžová šipka objížďky, která méně pozorné řidiče dokáže zavést až do zákazu vjezdu a samotnou stavbu. Doufám, že za tohle rozhodnutí, které by spolehlivě vyřešila dvě dodatečná dopravní značení, dostal minimálně seřváno, neboť tohle je v mých očích skutečný kámen úrazu.

 

Jedna z nešťastně umístěných značek objížďky, která již svedla nejednoho řidiče do prostoru stavby...


-RB


Powered by LeoSight IFS
LT~28