Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

🎮 Spuštění MTA skrze Steam verzi GTA:SA


6.9.2023 15:14

Ahoj, čau. Po delší odmlce přicházím s dalším návodem, o který mě v posledních měsících žádalo vcelku dost lidí. Prokrastinace mi ale bránila v uveřejnění, ale když zrovna nemám do čeho bych rýpnul, tak vám to tu sepíšu.

Dopředu upozorňuji, že tento návod je, jak si můžete všimnout v názvu, koncipován pro Steam verzi Grand Theft Auto: San Andreas, nikde jinde jsem celý postup neaplikoval a stroze pochybuji, že by fungoval.


Co budeme potřebovat?

Každá správná modifikace Steam verze GTA:SA se neobejde bez vlastnictví Steam verze GTA:SA. :-) Kupodivu se v dnešní době jedná o poměrně dražší záležitost, jelikož bylo GTAčko staženo z prodeje s příchodem nepovedeného remasteru. Nicméně pokud jste šikovní a umíte hledat na internetu, klíč za pár stovek nebo do dvou tisíc snad sehnat dokážete.

Dále budeme potřebovat (respektive snad už ani nebudeme, ale pro jistotu to uděláme) downgradnout verzi, která jde ruku v ruce se speciálním launcherem.

Launcher je legitimní, nejde o žádnou scam záležitost, aktuálně jsem díky němu nastřádal na Steamu 2780 hodin, používá jej i Rataj, od kterého jsem launcher loni obdržel, ten čítá už přes 10 tisíc hodin (těžko však říct, jestli jen skrze launcher). Snad vám to k ověření pravosti postačí a Rataj mi snad neutrhne hlavu, že jsem si dovolil použít i jeho jméno ke zvýšení trust factoru. Ale pokud si nic do počítače stahovat nechcete, v pořádku, návod ale rovnou zavřete, protože se nedozvíte nic užitečného.

Oba soubory, které budeme potřebovat, jsem nahrál na svůj Google Drive, který mne snad po pár týdnech nezradí, obdobně jako tomu bylo u AnonFiles. Odkaz ke stažení naleznete zde.

Na závěr budeme potřebovat mít nainstalované MTA ve složce s GTA:SA, název instalační složky musí být přesně MTA San Andreas.


Složitý postup instalace, připravte si pevné nervy.

Pokud jste si stáhli launcher, máte nainstalované GTAčko a zároveň máte i MTA, veškerá magie, která se ukrývá za zprovozněním launcheru tak, aby spouštěl MTA, je, že si oba soubory, které jste stáhli z Google Disku, přesunete do složky s GTA. Čili se vám tam zjeví prostě toto:

V nabídce nahrazení nebo přeskočení existujícího souboru budeme chtít nahradit, nicméně pokud to někomu bude fungovat i bez nahrazení verze, má to o to snazší.

No a nakonec prostě jen spouštíme ze Steamu nebo skrze steamového zástupce někde na ploše a měl by se nám automaticky spustit launcher.


Asi nemá smysl psát sálodlouhé texty o tom, že pokud jste něco pokazili, tak se nemusíte bát napsat. Přesto je instalace tak jednoduchá, že by to měl zvládout každý, nicméně neručím za případné vaše individuální technické problémy, přesto však mohu říci, že jsem nikdy na žádný problém nenarazil. Ale kdyby něco, tak ofc dejte vědít.

Jo a pro SAMPko to očividně funguje taky.


Powered by LeoSight IFS
LT~23