Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

🧑 LOOK, aneb skvělý příkaz, o kterém spousta nováčku ani netuší


Jackal

VIP

46
13.9.2023 11:25, naposledy upraveno 13.9.2023 11:45 uživatelem Jackal

Ahoj! Jelikož si čím dál tím víc všímám toho, že je spousta characterů, které mají naprosto prázdný look (na čemž samozřejmě není nic špatného) a nepoužívají jej ani pro zapsání například nějakých jizev po DN, což rozhodně jentak neodstraní, tak jsem se rozhodl sepsat tento dejme tomu mininávod.


V první řadě by bylo fajn si říct, k čemu vlastně příkaz /look slouží. Look slouží, jak už samotný název napovídá, k popsání vzhledu naší postavy, jak už bylo zmíněno výše, můžeme si tam zapsat třeba jizvy, ale také například popsat jaké má naše postava oblečení, doplňky...no de facto prostě vše. Zobrazit si něčí look můžeme buďto, pokud jsme v blízkosti hráče, stisknutím klávesy Q, nebo příkazem /look [ID/jméno postavy].

K úpravě našeho looku slouží příkaz /editlook, ten nám vyhodí tuto tabulku

Do které po rozkliknutí "kategorie" můžeme zapisovat co jen chceme. Dejme tomu, že look je takový propracovanější ekvivalent ed-u aut.

Do looku si můžeme přidat i fotografii, která by měla být ideálně nahrána na Imgur v rozlišení maximálně 500x500 pixelů, fotografie se pak propisuje například na Iris, případně pokud jste v Belleville frakci, tak i na BV web (doplňte mě, pokud existuje další web, kde se ta fotka ukazuje, já si toho nejsem vědom). 

Netřeba asi popisovat jednotlivé kategorie z /editlook, vše je takové self-explanatory. I přesto sem však přiložím fotografii mého looku, abyste si udělali obrázek o tom, jak takový look může vypadat.


Tak, look bychom měli, pojďme se přesunout k ještě zajímavější side-funkci looku, o které ví ještě méně lidí. Jen zmíním, že pro tuto funkci je potřeba mít aktivní VIP.

Tou funkcí jsou příkazy /savelook /loadlook. Opět dva self-explanatory commandy, /savelook nám uloží náš aktuální look, /loadlook jej poté načte. Looky se ukládají do "slotů", které si můžete pojmenovat jak jen chcete. Znamená to tedy, že místo X bindů se statusy popisujícími vaše aktuální oblečení stačí mít pouze look uložený. 

Já mám například uložené dva druhy looku, jeden běžný, který používám vždy a jeden, který mám pojmenovaný jako "doly", je to prostě look, který mi popisuje oblečení, které si má postava může ušpinit - jednoduše řečeno



Věřím ale, že se najdou postavy a hráči, kterým se hodí ještě více looků, například s formálním oblečením, neformálním oblečením, s jinými účesy...whatever.

A jako poslední příkaz, když vás už jeden look omrzí a chcete si jej smazat, tak k tomu slouží příkaz /dellook.


V poslední řadě bych se chtěl pokusit apelovat na ostatní hráče, používejte ten look. A teď to nemyslím tak, abyste tam měli vypsáno naprosto vše, spíše mi jde o to, abyste si kontrolovali look ostatních charů, pokud proti ním vedete nějakou IC akci.
Look má vždy přednost před skinem a tak je fakt dobré kontrolovat, jestli náhodou ten Pepík co vás zmlátil u odboru neměl úplně jiné oblečení, než měl na skinu.

-𓁢Jackal out ✌️

13.9.2023 14:17

Pěkný topic, jen bych se vyvaroval psaní "viz skin" a veškerých dalších písemných forem. Je to zbytečný a zbytečně se cpe OOC text do IC popisu postavy. Pokud v looku není konkrétní úprava položky, tak se zkrátka bere to, co má hráč na skinu. Looky, které obsahují vyloženě jen "(( viz. skin ))" jsou už třeba extrém. 😁

Jackal

VIP

46
13.9.2023 14:33

Děkuji za upozornění, radu, nebo jak to mám vlastně nazvat.

"viz skin" tam mám právě z toho důvodu, že jsem to okoukal od ostatních a tak mi to nepřišlo jako nějaký větší problém - ještě v kombinaci s tím, že si právě lookem občas to oblečení upravuji a tak jsem si nějak usmyslel, že než tam jednou mít něco a podruhé to mít prázdné, tak bude lepší tam mít právě to "viz skin". Když nad tím však přemýšlím, tak to možná fakt je zbytečné, nevadí, člověk se furt učí!


Powered by LeoSight IFS
LT~47