Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

obchodní podvod-Jacob Joses, Viktor Joses

1 2



2.10.2023 18:53

Dobrý den dnes jsem zažil velice traumatizující zážitek. Prodával jsem 535i XDrive a napsal mi 
Viktor Joses že mi to vymění za M6.po výměně jsem zjistlit závratnou věc že je to 650Ci.Viktor Joses mi řekl že je to m6 a Jacob Joses mi ji vyměnil. Dal jsem si na něj report který řešil Radekfil, a Viktor Joses říkal že v m6 a 650ci není žádný rozdíl a Radekfil mu v tom dával za pravdu-Radekfil souhlasil s tím že to není obchodní podvod. po únavné výměně názorů jsem radši dal report sem. byl bych rád kdyby se @Radekfil naučil rozdíl mezi motory aut, protože 650ci se nerovná M6.

https://leosight.cz/logs/0ZOMPpSuF9

Jackal

VIP

46
2.10.2023 19:14, naposledy upraveno 2.10.2023 19:20 uživatelem Jackal

Ahoj, pokud je to tak jak říkáš, tak musím dát za pravdu tobě a opravdu Radek pochybil...ono totiž, modelově to jsou stejná auta a tak se je dá zaměnit, to ano, avšak název auta a ed mají přednost před modelem, viz můj oblíbený screen který používám častěji, než by bylo zdrávo

Pokud jsi tedy byl takto "okraden" s tím, že ti tvrdili, že jde o M6 (btw, 650Ci stojí 835.200,-, M6 1.892.300,-, takže je mezi nimi sakra velkej rozdíl!!!), tak je na jednu stranu chyba na tvé straně, že sis nezkontroloval ALT auta, avšak to není nic, za co by jsi měl být potrestán, ba naopak, jak píšeš ty, jedná se i obchodní podvod a měla by být potrestána druhá strana. Navíc bych k tomu přihodil p.0/1/zero tolerance/whatever, neboť i přesto, že jsou auta prakticky stejná i IRL, tak mají naprosto jiný badging (pochopitelně má 650Ci na zadku "650Ci", M6 má "M6")

Toť k tomu, souhlasím s trestem pro druhou stranu, obzvlášť když se jedná o někoho, kdo nedávno dostal unban z permy a už stihl dostat další ban.

 

-𓁢Jackal out ✌️

2.10.2023 19:32

Ahoj, jenom se stručně vyjádřím. Celou dobu jsem ti vysvělovat 6 řadu těch bavoráků. I když nejsem velký znalec přes auta, tak jsem se ti to snažil lajdácky vysvětlit. Potom jsi odešel, protože jsi to nechtěl řešit, tím pádem jsem myslel, že to budeš RPit. Potrestat druhou stranu jsem měl, o tom žádná, ale bral jsem ohled na to, že to budeš RPit, když jsi mi pak napsal, že to nechceš řešit.   

Holub

Hráč

46
2.10.2023 19:40, naposledy upraveno 2.10.2023 21:04 uživatelem Holub

Usnadním vám život, pánové a řeknu vám proč mají pravdu jak Radek, tak i krutobombardak.

Tohle je kupé BMW řady 6, označení E63. Tohle je snímek jakékoliv šestky bez M paketu. A ano, tohle je skutečně 650i, kterou jsem našel na internetu (Wiki). Proč tak moc jde o ten M paket, nebo celkově M look?

Tohle je jiná šestka. Pomineme fakt, že je to kabriolet, ale není to M6ka. Všimněte si toho, že má stejný nárazník (či nárazníky, dost možná i prahy, I dunno) jako M6ka. A to je vlastně celé.

Rozdíl mezi vozy je pak větší - motorizace, naladění podvozku, převodovka... jo, tam to začíná být zajímavé. Na druhou stranu opravdu není tak 650ka dostatečná motorizace? Jasně, chápu, není to ten "vrchol nabídky", ke kterému se běžný hráč dostane, ale i tak. Méně je někdy více.

A teď se zeptám na jednu věc - uvedl dotyčný něco o motorizaci vozu? Protože jestli ano, tak je chyba na své straně, Bombarďáku. A jestli ne, tak sis měl prostě buďto dát pozor, nebo dotyčného dále řešit za obchodní podvod. Tak či onak nejsi ani první a už vůbec ne poslední, kdo kdy koupil špatnou motorizaci auta.


@macaczE Když už tady je ten nesouhlas, tak očekávám i nějaké vysvětlení k němu. Nebo jsi snad ten, co se tohohle dopustil? xd

 

2.10.2023 19:43, naposledy upraveno 2.10.2023 20:10 uživatelem Krutobombardak

A jak to tedy hodláme teď řešit já bych chtěl aby mi to vrátil a to je vše co chci 

@Radekfil

 

macaczE

Hráč

9
2.10.2023 21:13, naposledy upraveno 2.10.2023 21:16 uživatelem macaczE

@Holub , s tím nemám nic společného :D. Chtěl jsem se vyjádřit, ale obávaval jsem se warnu no :D. Myslim si že to @Jackal to tím screenshotem co psal rataj utnul aneb. popis vozidla má přednost před modelem.  A nesouhlasím s tím, že by na vině byl Krutobombardak ikdyz si to nepohlidal furt se jedna o obchodni podvod..

Holub

Hráč

46
2.10.2023 22:46

Jako rozhodně má název vozidla, případně popis, přednost před modelem, o tom žádná. Stejně tak souhlasím s tím, že Bombarďák neudělal nic špatně a že je zde skutečně legitimní obětí. 

Na druhou stranu mohl být obeznámen okolo modelu (logy jsem neviděl, hráči k nim nemají přístup) a prostě jsou zde možné varianty, které z toho nemusí dle pravidel učinit obchodní podvod. Ale jak říkám - mohou, nemusí. 

lolcz

Hráč

35
2.10.2023 22:49, naposledy upraveno 3.10.2023 01:00 uživatelem lolcz

Aneb, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Tohle je asi věc, kterou lze řešit způsobem ve hře. Když si chci koupit auto, tak asi prvně vůbec zjistím jak vypadá a jestli jezdí. Navíc se máš podívat i do protokolu úprav a ověřit si informace. Okradl jsi se vlastně sám svojí blbostí a teď zkoušíš uhrát obchodní podvod. Pokud máte uzavřenou smlouvu o prodeji kde je táto chybná informace, tak by se to dalo považovat jako obchodní podvod, ale pokud ti ten dotyčný jen něco řekl v chatu, tak prostě tvoje chyba.. Je mi jasné, že spousta hráčů se mnou nebude souhlasit, ale je to jen můj skromný názor. 

Tož hezký zbytek dňa!

 

E: Lidi dost často lžou, někteří dokonce mluví pravdu jen když se spletou.. A tady se doplácí na realitu Skima, kde lidé neRPí třeba strach z toho, že to auto bylo bouráno nebo má stočené kilometry. Prostě se doběhne na odbor pro papír a dovi... Což by se dalo brát jako porušení zdravého rozumu, protože kupující auta těžko koupí auto, které si nezkusí případně mu ho neproklepne mechanik. Proběhlo třeba nějaké RPé s dotyčným prodejcem, že auto neodpovídá dohodě? Nebo prvně co, tak report? A ještě tak závěrem... Když před tebe postavím Oktávku a nakukám ti, že to je Bavorák, tak ji koupíš jen z toho principu, že jsem ti to řekl?

macaczE

Hráč

9
2.10.2023 23:29, naposledy upraveno 2.10.2023 23:31 uživatelem macaczE

ale pokud ti ten dotyčný jen něco řekl v chatu, tak prostě tvoje chyba - To znamená že se může normálně dělat obchodní podvod ? Viktor Joses zavolal a nabídl M6 (upřímně, kdo by to nevzal :D). To že mu prodal 650Ci a pak ještě říká že to je to stejný auto akorát s jiným motorem, timpádem to nebyl obchodní podvod jsem absolutně nechápal. A upřímně kdo by čekal od člověka co má takové auta a viditelně velký majetek (jakože má) že tě takto podělá a pak ještě lže nebo jenom nechápe základní rozdíly mezi auty :D.

________________________________________________________________________

E: @Holub ve zkratce - viktor zavolal rekl ze nabizi M6 krutobombardak to hned vzal (logicky) prepsali to a kazdej sel vlastni cestou. 

Holub

Hráč

46
3.10.2023 00:47

@macaczE Pokud to bylo takhle, tak je to bráno IC i OOC jako obchodní podvod, na který je stejně nutno mít dle pravidel souhlas člena AT.

37. Obchodní podvody a podobné situace musí být předem schváleny členem AT, následně musí být celé nahrávány (video může být členem AT až 7 dní zpětně vyžádáno a jeho nedodání je trestáno). Obě zúčastněné strany (podvodník i oběť) musí mít nahráno alespoň 100 hodin.

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~93