Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Rataj


12.8.2020 15:45, naposledy upraveno 25.9.2021 03:03 uživatelem Rataj

Možná si někdo z vás už položil otázku "Kdo je to vlastně ten Rataj a odkud se vzal LeoSight?"

A právě na tuhle otázku vám odpovím. Představení je sice o mně, ale nebudu příliš zabrušovat do svého osobního života. Spíše se zaměřím na to co vás pravděpodobně zajímá víc - co vedlo k tomu, aby LeoSight vznikl.

Avatary, které jsem v rámci komunity v průběhu let používal

 

Začneme tedy tím, kdo je Rataj?

Rataj je ten divný člověk (INTJ), co tohle všechno založil. Aktuálně mu je 22 let (ačkoliv mu je zde v komunitě často tipováno víc). Vystudoval IT a ve svém oboru nyní podniká jako živnostník.

Nejefektivněji pracuje, když mu nikdo neříká, co a jak má dělat, jeho osobnostní strategie podle MBTI je sebevědomý individualismus, proto má potřebu fungovat buď sám a nebo v čele týmu.

Fascinují ho informační technologie. Rád programuje, experimentuje a tvoří různé podivné projekty. Nejvíce ho zajímá vývoj (webových, desktopových i mobilních) aplikací, správa serverů, kryptografie a kybernetická bezpečnost. Samozřejmě taky hraje hry a občas zkouší i nějaké tvořit, poslouchá hudbu (dost různé žánry, ale nejvíc rock), kouká na seriály (doporučuju The Walking Dead, The Man in the High Castle, Mr. Robot, House of Cards). Ale baví ho taky zbraně, military a příroda, a proto hraje airsoft. Občas si také něco přečte, mezi jeho nejoblíbenější knihy patří Vladař (Niccolo Machiavelli), Umění války (Sun Tzu) a 1984 (George Orwell).

Často si pevně stojí za svým názorem, ale zároveň si uvědomuje, že taky všechno neví a tak se rád dále vzdělává a to nejen ve svém oboru.

 

No a jaký je příběh Rataje a vzniku LeoSightu?

Vezmeme to hezky chronologicky.

Prvním předpokladem pro vznik LeoSightu byl nějaký můj vztah k počítačům a to i jiný, než hraní her. K tomu došlo v roce 2007, kdy jsem se seznámil s HTML a pochopil základy formátování textu.

Jak jsem však již psal v seznamu milníků, úplně první událost v mém životě, která nějakým způsobem eventuelně vedla k založení LeoSightu bylo založení klanu SNIPER (později CZSA, pak Leet Hawks, nyní 29.PSU). K tomuto založení došlo 4.7.2009 (ano, skutečně před 11 lety). Klan SNIPER působil na hře Counter-Strike: Source, ve které jsme se prostě ve 4 lidech (já, bratr, kamarád a kamarádka) dohodli, že si před jméno dáme "-SNIPER-" a budeme cool.

No a tak jsem ve svých 10 letech k HTML přidal CSS (kaskádové styly, neplést s CS:S) a vytvořil svůj druhý web (první byl jakýsi blog). Obsah jsem sice v roce 2010 smazal, ale vzhled webu je do dnešního dne zachován, takže se jím můžete pokochat.

A tak jsme měli partu asi 8 lidí, kteří hráli CSko a měli web. To už začíná trošku indikovat LeoSight, ne?

Ještě si na to budeme muset chvíli počkat. V téhle době totiž ještě frčelo ICQ, takže jsme samozřejmě volali přes něj a až později jsme přešli na tehdy pro nás naprosto revoluční Skype. TeamSpeak 3 mimochodem ještě ani neexistoval, ten vyšel v roce 2011 a stal se populárním až o dost později.

Rozšířili jsme se na více her a začali jsme si tedy říkat multiklan. Stejně se ale prostě jednalo o partu kamarádů, kteří spolu volali a hráli co šlo. Brzy poté multiklan SNIPER zanikl.

V roce 2011 jsem se začal více zajímat o tvorbu webů, naučil se PHP a vytvořil jsem první verzi Duvesu (portál pro hraní Dračího doupěte po internetu, respektive v této době pouze webovou aplikaci pro házení kostkou, zbytek webu byl spíše statický). Tímto momentem jsem však začal volnočasově tvořit weby pro různé své projekty, což dělám dodnes.

Zajímavý však byl rok 2012, kdy jsem se začal zajímat o to, jak hry vznikají. Založil jsem FabulaSoft a pokoušel se v GameMakeru vytvářet vlastní hry. Zároveň jsme v tomto roce obnovili klan SNIPER a to pod novým názvem CZSA, bylo nás už více a postupem času jsme díky spolupráci s e-sport týmem KnT (Knockouters) získali vlastní TS3 server. Účastnili jsme se občas nějakých menších for fun turnajů opět v CS:S nebo třeba ve Vietcongu, ale jinak jsme náš klan už zakládali čistě na tom, že spolu prostě chceme hrát hry.

Někdy v roce 2012 vzniká název Skimo a to jako CS 1.6 portál (měli jsme servery s W3 módem, CoD módem a jailbreak). V této době byl stále aktivní klan CZSA a všechno se točilo kolem CZSA TS3. Scházeli jsme se na TSku, kecali a hráli hry. Vlastně to už před 8 lety fungovalo dost podobně jako dnes.

"Logan na slepici"

Pravděpodobně nejstarší meme této komunity

(nahráno 22.9.2012)

V této době jsme už mimo jiné také hráli MTA:SA. Hrávali jsme jako CZSA společně na mezinárodním RPG/CnR serveru CIT (hrál zde také např. pavot, kterého znám právě odtud, nebo i SedliX, kterého jsem ale ještě neznal).

No a jednoho krásného dne jsme si řekli "pojďme udělat něco jako CIT, ale pro čechy a slováky" a tak 28.11.2012 vzniklo první Skimo na MTA (překopaný freeroam gamemode na velice neseriózní RP). Nutno brát v potaz, že tehdy jsme ještě název Skimo brali jako portál a tedy existovalo MTA Skimo, ale také CS 1.6 Skimo.

V roce 2013 jsem vytvořil už plně dynamický portál Duves DrD s tvorbou postav, deníky, seznamem jeskyní, verbířem a podobně. Samozřejmě od té doby jsem ho ještě několikrát kompletně předělal.

Zanikají CS 1.6 servery a MTA server. V únoru vzniká také YouTube kanál Skimo TV a téměř současně Skimo Minecraft server, který je brzy na to zrušen a nahrazen novým MC serverem WarLegends Harry Potter (na počet hráčů jeden z mých nejúspěšnějších projektů).

Dále vzniká Garry's Mod DarkRP server, který brzy zaniká ve prospěch Sandbox serveru, který je úspěšný díky Sabadyho komunitě (tenkrát velice známá osobnost CZ/SK Garry's Mod scény).

Někdy ve svých 14 letech jsem si vyzkoušel level design MMORPG hry, na které pracovalo Lusorion Creatives (u nich jsme jako FabulaSoft jednu chvíli také vlastnili subdoménu, na které běžel i první web Skimo RP).

Od 19.7.2013 začíná vývoj MTA serveru Skimo RP, který je v listopadu vystřídán krátkým pokusem zvaným Twefi RP (předělaný freeroam nahrazujeme zakoupenými Valhalla skripty a přidáváme nový obsah). Na přelomu roku se vracíme k názvu Skimo RolePlay a 4.1.2014 jsme jej oficiálně otevřeli.

Skimo se stává zažitým názvem pro náš MTA RP server a tak pro portál vzniká název Leo Sight Gaming (ano, takhle se to původně jmenovalo a to i s tou hloupou mezerou). A od 14.4.2014 máme zakoupenou doménu LeoSight.cz, na které fungujeme dodnes.

 

V září 2014 jsem nastoupil na střední školu v oboru IT, ale jak jste už asi dokázali poznat, víc mi dalo mé experimentování a samostudium. Po maturitě jsem chvíli pracoval ve firmě, kde jsem tvořil weby, ale v lednu 2019 jsem se rozhodl dělat totéž na sebe jako OSVČ.

 

Samozřejmě jsme musel řadu věcí vynechat, protože jinak by to bylo nesnesitelně dlouhý. Něco málo navíc se ale ještě můžete dočíst zde:

Více o historii LeoSightu (milníky v historii komunity)

Více o historii SNIPER/CZSA/L3H/29.PSU

A pokud chcete vědět více o mně, tak se ptejte 😉

12.8.2020 16:26
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
12.8.2020 16:36, naposledy upraveno 12.8.2020 16:38 uživatelem Rataj

@Nextx vymýšlel jsem si jméno nový postavy na 4Story a furt jsem nemohl nic vymyslet. Chtěl jsem něco trochu RP, bez čísel a co by mohlo znít jako středověký jméno. Vzniklo to tak, že jsem si ze svého křestního jména Jaroslav (zkráceně Jára) přeházel písmena a dostal jsem Raaj. Řekl jsem si, že to není špatný, když si tam hodím nějaký písmeno co oddělí dvě A, no a T mi tam znělo nejlíp. Pak jsem to po nějaké době použil jako jméno postavy na dračáku a až cca se založením Skima jsem to začal používat jako nick.

Mimochodem kde je Rataj obsazeno používám RatajVaver nebo Rattay. Vaver bylo příjmení mojí postavy v dračáku a Rattay vzniklo tuším tak, že jsem to používal na CS:GO, aby to mohli cizinci lépe vyslovit.


Powered by LeoSight IFS
LT~61

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
pepekmornik

210Kč včera v 20:27

pepekmornik

210Kč včera v 20:26

Lliborflegr

100Kč včera v 15:30

Nejnovější uživatelé
vyhonek25

Registrován 25.4.2024

Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024