Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Veľké obmedzenie DM / Vymazanie pravidla DM


Lemonko

Hráč

11
23.11.2023 22:07

Zdravím, píšem tento návrh pretože mi príde pravidlo DM nelogické a nereálne.

Dajme si príklady: 

  1. Ako aj IRL tak aj IC ti môže prepnúť v hlavičke a ak sa to spojí s nejakou zbraňou tak to nemusí dopadnúť najlepšie. 
  2. Tiež aj keď bude nejaký kolektívny názor na PK/CK. Tak by sa to nemalo potom považovať za DM.
  3. Keď niekoho nájdeš napríklad v doloch a neRPí fear tak prečo nedať PK?   -      | |      -
  4. Dá sa vymyslieť mnoho ďalších príkladov ale od toho tu nie som.

Každopádne je to podľa mňa vec PSA a určite by sa za to bany dostávať nemali. -> Jedine že by to bolo napríklad v garáži keď si s kamošom a z ničoho nič ho zabiješ. To už je trochu unreal.

A preto môj návrh je ten, že žiadam o veľké obmedzenie DM alias nedávanie banu za porušenie pravidla DM bez riadneho dôvodu. 

Ak budú nejaké otázky v prípade nejasností treba sa spýtať a nerobiť ukončené závery. 

Zeintar

Hráč

49
23.11.2023 22:56

Pokud budeš v pořádku s tím, že schválíme, že za vraždu (PK) si půjdeš sednout do Payasadas na rok, tak budiž, proč by ne ;)

24.11.2023 09:30, naposledy upraveno 24.11.2023 09:42 uživatelem Rataj

Rok je málo! Pokud bychom měli všechno brát podle IRL, tak rovnou i zákony, ne?

Kdo jiného úmyslně usmrtí s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, bude potrestán odnětím svobody na dvanáct až dvacet let. - §140(2) zk. 40/2009 Sb.

Jo a v reálu si nemůžeš udělat druhou postavu, tak se budeme těšit u kamionů za 12 let.


A teď trochu seriozněji:

Tady jsi na RP serveru, pravidla tu vytváří nějaké uvěřitelné a příjemné prostředí. Pokud bychom povolili DM, pak to rozhodně příjemné hraní nebude. Argument, že by to bylo realističtější, jelikož v reálu ti může přepnout v hlavě je sice hezký, ale vlastně neobstojí, vysvětlím.

Například u nás v České republice proběhlo za rok 2022 celkem 150 vražd (dle dat ČSÚ). Máme 10,5 milionu obyvatel. To znamená, že v minulém roce 0.0014 % z naší populace bylo obětí vraždy a zároveň stejně bylo vrahů. Ačkoliv podle studií pouze 1 % populace jsou skuteční psychopati, ve věznicích to tvoří 20 % (dle tohoto článku).

Pojďme tedy pracovat s velkorysým odhadem, že 20 % všech vražd spáchají psychopati, kteří skutečně někoho zabili jenom tak bez důvodu. Což je stále přehnaný odhad, valná většina vrahů rozhodně má nějaký motiv. Pokud ale tedy vezmeme 20 % z 0.0014 %, vyjde nám 0.00028 % neboli v případě ČR nějakých 30 vražd ročně.

Teď si to pojďme přenést na populaci u nás na Skimu. Celkově tu máme 22874 postav, z toho většina je rozhodně neaktivních a na ulicích je nepotkáme, ale pro účely statistiky pojďme opět být velice velkorysí a započítejme všechny postavy, představme si že je na serveru online skoro 23 tisíc hráčů. No a kolik je 0.00028 % z 22874? Není to ani jeden člověk, je to 0.064 člověka, takže asi tak jako 4 kg mrtvýho masa. Taktéž to znamená, že by v této populaci mělo uplynout 15.6 let, než nastane jedna náhodná vražda bez jakéhokoliv důvodu nějakým úplným psychopatem. Čistě statisticky řečeno to tak vychází.

No a kdybychom snad dokonce počítali s tím, že SA může mít pasivně třeba 5 milionů obyvatel? Což je opět extrémně přehnaný odhad, jelikož by se neměli kam vejít, ale pojďme si s tím číslem pohrát, když už se uvádí na GTA wiki jako údajná populace. Pak by nám to vycházelo na 14 takových vražd ročně, jenže v takovém případě by šance, že útočníkem nebo obětí bude hráčská postava byla 0.45 %. Tudíž bychom takové události zřejmě svědci nebyli.

Co se tím snažím říct? Náhodné vraždy bez důvodu jsou tak extrémně vzácnou záležitostí, že i pokud bychom chtěli pravidla serveru uzpůsobit tomu, aby Skimo reprezentovalo co nejlépe reálné či realistické prostředí, tak bychom museli pravidlo o DM zachovat, protože takové věci se prostě nedějí. Pokud chceme vhodně statisticky reprezentovat takovou událost, tak ji můžeme jednou za 15 let jednomu hráči povolit.

No a především nás jakoby ani netrápí, že by Skimo snad mělo být 1:1 realistické, pokud bys ho tak vnímal, tak nelogických věcí najdeš mnohonásobně víc - vzhledem k tvé historii banů určitě i ve svém vlastním RP.

Cílem pravidel je zajistit příjemnou hru pro všechny a DM by skutečně jen požitek ze hry kazilo.

Zkrátka je to blbost.

EDIT: Opraveny výpočty, přepočítal jsem se.

Holub

Hráč

46
24.11.2023 12:11

Taková poznámka k populaci, spíš jako trivia.
Co to někdo přepočítával, tak populace státu San Andreas není ani zdaleka pět milionů, jak R* velice rád klamal. Je to (a to včetně turistického ruchu "na maximu") něco okolo 130 tisíc obyvatel. O to hůř pro argumenty dotyčného okolo vraždění a tak.

Kdyby někoho zajímal přepočet teoretické "passive populace", there you go.

 


Powered by LeoSight IFS
LT~90