Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Derniéra


neznamy#5

Smazaný účet

25
21.8.2020 17:55

Všechno jednou začíná... (MTA)

Stejně tak má cesta zde na LeoSightu. Poprvé jsem zde zavítal s trojkovým Skimem, byť na skromný okamžik, ale zavítal. Definitivně jsem zde zakotvil s několika lidmi (bojkotujících přístup Patrika Gereka, kde docházelo k vyhrožování, voidování RP akcí a celkově chování na úrovni osmileté narušené opice) po ukončení trojkového Skima. S prací na čtyřkovém Skimu zde byla skvělá komunita, vše bylo... řekl bych skvělé. Lidé zde fungovali v jakési symbióze, nebyl zde žádný skutečně problémový článek či problémová část komunity... prostě to fungovalo tak, jako už nikdy jindy. Čtyřkové Skimo se pro mě stalo symbolem toho, co má MTA být - nemá být o honění si ega ve zrezivělém BMW, ale o hraní něčeho, co nemáte možnost okusit. A to je něco, co zde bylo... řekl bych až do představení finálního pětkového Skima. Původní Skimo 5.0 (tedy koncept, který se nedočkal realizace) bylo dokonalé. Dokázalo fungovat tak, že veškeré nutné věci na serveru byly rozděleny mezi několik frakcí. Žádná Česká republika, namísto toho byl fiktivní stát s fiktivními zákony, lore-m a celkově to působilo jako projekt, který se měl dočkat realizace namísto toho, co se nakonec dostalo na světlo světa.

Jeden z přibližně pěti snímků z původní verze Skimo 5.0. A ačkoliv je nicneříkající, tak i přesto má v sobě něco... jiného. 

Skimo 5.0, které přišlo, bylo ve srovnání s původním konceptem naprosto odlišné. Ve spoustě věcech jsem s tím nesouhlasil, ale bylo to nejmenší možné zlo. Objevilo se zde pár problémových lidí a to nejenom na poli hráčském, ale také i v Admin Teamu. Nebylo ()dne, kdy by nepadla na Wackera stížnost. Ale mělo být hůř. Server, který byl pod LeoSightem pod záštitou jistého hráče začínajícího na A a končicího na lfonz, který svým přístupem proti sobě a serveru poštval x lidí v komunitě (opět OOC rozhodování ohledně IC věcí), byl úplně o něčem jiném. Byl to ten nudný a zbytečný stereotyp, co se mi na MTA dodnes hnusí - RPit současnost a Česko, ještě k tomu s bandou idiotů, která si musí své IC dohánět v OOC rovině. Nebylo se čemu divit, že zde jistý člověk, kterého dodnes beru jako někoho, kdo byl pro komunitu přínosem, odstranil veškerá vozidla z vehlibu. A dnes jsme zde zase - hráči jsou si rovni, ale někteří jsou si rovnější. Se zjištěním, že se z vlády stává frakce výhradně pro členy Admin Teamu mi došlo, že pro RolePlay už není na MTA místo a že už jde výhradně o freeroam a to bez ohledu na portál. Bez výjimek. Zde má cesta skončila poté, co jsem vyjádřil svůj nesouhlas s užíváním materiálů vytvořených mou osobou (a že jsem pak ještě musel pár lidem individuálně psát, že mě mají buďto uvést jako autora, nebo danou věc smazat) a poté, co má cesta skončila banem (prvním a na 99,9% také posledním). Banem za názor a nesouhlasem s voidováním věcí kvůli tomu, že někomu to IC uškodí. Zde má cesta na MTA skončila. 

Jeden z prvních snímků z mé strany po spuštění čtyřkového Skima. Snímek byl vytvořen přibližně den od otevření serveru. 

Všechno jednou začíná... (Minecraft)

Stejně tak má cesta zde na LeoSightu. Pamatuji si několik modpacků, které zde na Minecraftu byly. Počínaje tím, který zdárně zakončil cestu čtyřkového Skima, pokračujíc před modpack, kde se hra dala zdárně rozdělit mezi tryhardy a pozvolnější hráče, konče dnešní čistou Asterií. I zde se podepsal zub času. Lidé zde byli jiní, byť zde jich ještě několik z časů, kdy všechno bylo tak nějak lepší, setrvalo. Zde moje cesta končí vlivem přístupu některých lidí, kteří na tento portál zavítali právě kvůli MTA (a některým ze stávajících členů). Ostatně si myslím, že "vypadni" a "weebs out" (tohle je kapánek ironické, neboť poslední anime jsem viděl téměř rok zpět) jsou slova, co by neměla končit jinde nežli u lidí, kteří se spolu nějakou tu dobu baví a ne od člověka, se kterým padlo, přinejlepším, pár zpráv. O tom, že jsou zde lidi, co i přes slavná slova ohledně asistence na komunitní projektech nepřispějí doslova ničím, nemluvě. Bohužel i technická stránka věci, kdy mi ze dne na den přestal fungovat můj balíček modifikací, se podílí či podílela na mé neaktivitě na MC. O technické stránce serveru, kde se nachází tak stupidní a omezující věc jako je entity limit (který ještě většinu času nefunguje tak jak by měl), nemluvě. Po zjištění, že komunita se skutečně ubírá tímto směrem, zde má cesta na Minecraftu končí. 

Můj poslední snímek ze serveru Asteria RP. Za obrovskou pomoc děkuji Ludko6 a LackingPepik. 

Všechno jednou začíná... (technická stránka)

...a taky jednou končí. Můj notebook, se kterým jsem zde (hlavně kvůli Windowsu a disku) bojoval téměř rok, míří zpět za prodejcem s žádostí o vrácení peněz kvůli skutečnosti, že se na něm (na dva týdny starém Windowsu) sekají i nízkorozpočtové MMORPG hry. Což na sestavě, která má bez sebemenších problémů rozjet GTA Online bez ohledu na detaily, je už opravdu víc než k uvážení. Disk na grafech připomíná dětskou snahu o vytvoření nejzábavnější horské dráhy, Windows mi svou uživatelskou nepřívětivostí (a nepřívětivostí vůči starým hrám obecně) vráží jednu kudlu do zad za druhou a... tady už moje cesta (a nervy s daným zařízením) doopravdy končí. Tedy... v pondělí doopravdy končí. 

Všechno jednou končí... 

...stejně tak i moje aktivita a přítomnost na tomto portále. Dřív zde věci fungovaly jinak, vše mělo něco do sebe... that feel, that magic. Dnes už to tady dávno nevidím. Lidi, kvůli kterým jsem zde kolikrát chodil, jsou už buďto pryč z této komunity, nebo mají jiné priority nežli po večerech hrát hry, které jsou zde již naneštěstí na jedno brdo. To, co je zde, nechci v tomto příspěvku komentovat, neboť by to nedopadlo dobře. Dostal jsem se do stejné situace jako Next, byť tedy zde byla poslední naděje v podobě Minecraftu... byť krajně bláhová. Minecraft již s největší pravděpodobností zemřel kvůli neaktivitě některých krajních postav a technické stránce věci, MTA... to je svým způsobem (kvantita není kvalita) mrtvé už týdny, ne-li měsíce. Space Station je zajímavá hra, byť má několik krajně omezujících vlastností (ovládání a framerate, který je víc než nepříjemný), které mne od tohoto jinak zajímavého herního klenotu udržují víc než daleko. A to, co dříve byla chlouba tohoto portálu, je již v řádech měsíců mrtvé - bohužel, neboť právě Dračí doupě, bez ohledu na jeskyni, mělo své kouzlo. Mělo to něco skutečně do sebe, něco... co zde dnes víc než zoufale chybí. Nerad si to přiznávám, ale příjemní lidé, které tady vlivem cirkulace dokážu dnes napočítat na prstech jedné ruky (a to ještě za ideálních okolností, neboť kolikrát zde není ani jeden z těchto lidí), nejsou pro mne dostatečným důvodem proč zde (aktivně) být. Nikdy jsem neřekl, že jsem dokonalý - mám své chyby, ale také mám své nároky na lidi, v jejichž společnosti trávím většinu času (když nejsem na brigádě, nebo nedělám další svou životní chybu). Chce to prostě najít ve věcech tu rovnováhu a důvody, proč a do kdy u něčeho setrvat. Zde už převládají negativa nad pozitivy... 

21.8.2020 19:23, odstraněno 21.8.2020 19:58 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
24.8.2020 13:50, naposledy upraveno 24.8.2020 13:51 uživatelem Rataj

Co k tomu říct jiného než u Nexta? Vidím to úplně stejně jako v jeho případě. Jsem vděčný, že jsi nám sdělil své důvody a pocity a prostě ses nevypařil.

"Staré dobré časy" nikdo nedokáže vrátit a máme jen možnost vytvořit nové zážitky. Zrovna zmíněné Dračí doupě bych si opět rád zahrál, bohužel času je méně, než bývalo. Přesto zrovna k Dračímu doupěti mě táhne jistá nostalgie a narozdíl od Skima 4 lze hraní DrD obnovit a hrát stejně jako kdysi - snad na to v dohledné době najdu čas a chuť, ať už s původní nebo novou skupinou hráčů.

Ale zpět k tobě - pokud opravdu končíš s LeoSightem, tak se měj hezky a budeme rádi, když se někdy vrátíš, nebo se po čase ukážeš na TSku. 👋


Powered by LeoSight IFS
LT~26