Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Produkty pod lupou #2 - Tequilla Muerto 🍹


Zeintar

Hráč

49
8.12.2023 18:35, naposledy upraveno 8.12.2023 18:59 uživatelem Zeintar

Produkty pod lupou #2 - Tequilla Muerto 🍹


Tequila-Muerto

San Andreas, stát plný příležitostí a podnikání, nyní otevírá další kapitolu v naší sérii
"Produkty pod lupou." Tentokrát se vydáváme do světa Tequily Muerto, kde jsem měl jedinečnou příležitost prozkoumat výrobu této vynikající tequily s majitelem Francisem El Muertos. Přečtěte si, jak se vyrábí každá lahvička této exkluzivní tequily.

 


Vstup do světa agáve: La Pesca, Mexiko

Na agávovém poli v La Pesca v Mexiku se nachází agávová rostlina - Agáve Modrá, připomínající ananas s bodláky, se stává jádrem celého procesu výroby. Francis ElMuertos vlastní agávové pole v rodinném městě ukazuje tím svou oddanost tradici a kvalitě.

 


První krok: Agáve do pecí "Hornos"

Plody Agáve putují do pecí, známých jako "hornos". Tady se uvolňují škroby, které se proměňují na cukry. Rychlost vaření ovlivňuje chuť tequily - rychlé vaření dodává pikantní nádech, což je volba Palírny Muertos.

 


Druhý krok: Mlýn a fermentace "Mosto"

Po vaření následuje drcení plodů Agáve. Moderní doba sice přináší mechanické drtiče, ale proces zůstává fascinující. "Tahona" z kamene, tažená koňmi, připomíná tradici, zatímco dnešní mechanizace usnadňuje proces.

Fermentace v dřevěných nebo nerezových nádržích s přirozenými kvasinkami vytváří "mosto" - tekutinu s nízkým obsahem alkoholu, která je základem budoucí tequily.

 


Třetí krok: Destilace a dotvoření tequilly

Mosto putuje do destilačních kotlů, kde se rodí charakter Tequily Muerto. Dvoukroková destilace "ordinario" a "rectification" dává tequile jedinečnou chuť a vůni. Jak destilace probíhá, vzniká nápoj, který spojuje tradiční metody s moderním vkusem.

 


Cesta do láhve: Ruční dohled a osobní dotek

Každá láhev Tequily Muerto prochází pečlivým procesem naflaškování a nalepení etikety. Ruční práce a osobní dohled majitele zajišťují kvalitu a jedinečnost každé lahve. Tequily Muerto je více než jen nápoj, je to umělecký kousek, který spojuje vášeň s tradičním řemeslem.

 


Ocenění a závěr: Tequila Muerto ve světle ředitele PSA

 

estn-certifik-t

Francis El Muertos není pouhý výrobce tequily, je průvodcem na cestě, kterou jeho produkt podstupuje od agávových polí až po každou lahvičku Tequily Muerto. Jeho angažovanost nekončí u vaření a destilace, je to závazek k příběhu, který tato tequila vypráví.

Kulminací této cesty je certifikát od Ředitele PSA Einara Wyatta, který Tequilu Muerto označuje nejen jako vynikající nápoj, ale i jako symbol závazku vůči tradici a kvalitě. Tento certifikát není pouze papírem, je to pečeť schválení a uznání od autority, která sleduje standardy a hodnoty v oblasti potravinové produkce.


Za Red County News,
Yukimura Torio

10.12.2023 19:05, odstraněno 10.12.2023 20:12 administrátorem
Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem
Dzardys udělil za tento příspěvek varování: Vyjádření do sekce bez IC přístupu

Powered by LeoSight IFS
LT~21

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Shawftty

87Kč dnes v 04:21

Shawftty

38Kč dnes v 04:16

stokly

50Kč včera v 23:47

Nejnovější uživatelé
Tomiooo

Registrován 29.4.2024

leonka231

Registrován 28.4.2024

BL4CKR0SE

Registrován 28.4.2024