Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

極道一族 [ Gokudō ichizoku ( v překladu Gokudó klan )]


KitzuInu

Hráč

34
9.12.2023 23:58, naposledy upraveno 11.12.2023 00:56 uživatelem KitzuInu

!!!Prosím berte na vědomí, že veškeré informace zmíněné v tomto příspěvku jsou pouze OOC a nelze je využít v IC světě, pro IC účely, a také pro dohledání naší aktivity!!!

極道一族

Gokudō ichizoku

v překladu Gokudó klan


Část první; Historie a původ Gokudó klanu.

- První stopy v pátrání po původu Gokudó klanu vedou do roku 1612, za muži Nerima-Ku (町奴), služebníky nebo zachránce měst. Nerima-ku byli obyvatelstvem uznávaní hrdinové, kteří je naopak pomáhali chránit proti odpadlíky, kriminálníky a podivíny. Byli silní, dobře trénovaní a vyzbrojení. Byli to takoví "Robin Hoodové" Japonska.

- Po druhé světové válce začal převládat nárůst černého trhu. Kdy Gokudó klan si vzal vzor od Al Caponeho, a začal si tak rozjíždět velice dobrý byznys po boku známé Jakuzy. Po druhé světové válce, kdy byla úřední moc pod palcem amerických okupantů, Gokudó klan a Jakuza velmi prosperovali a posilovali svoje společenské pozice. Podařilo se jim povýšit japonský zločin na další úroveň násilí. Svoje meče postupně vyměnili za palné zbraně a podobné zbraně.

 


Část druhá; Zvrat v Japonském kriminálním světě.

- Syndikáty Gokudó klanu a Jakuzy přestaly být pro mladé atraktivní, poté co japonská vláda uvalila na její členy diskriminační zákony. Japonská zločinecká síť Gokudó klan a Jakuza v posledních letech kvůli agresivnějšímu vymáhání zákona slábne a opouští ji čím dál více členů. A ačkoli se mnozí z nich chtějí po letech páchání zločinů vydat na správnou cestu, při snaze o zařazení se do normální společnosti čelí daným diskriminačním zákonům. Kvůli tomu mnoho klanů a samotná Jakuza se nechává podrobit jurisdikci, utíkají před zákonem do jiných zemí, páchají sebevraždy takzvané Seppuku, nebo se dodnes schovávají.

 


Část třetí; Gokudó klan ve státech San Anreas.

- Ještě před tím než Japonsko začalo uvalovat novely diskriminačních zákonů. Gokudó klan byl velice dobře informovaný, a to díky svým úplatkům státních úředníků a politiků. Své informace si avšak nenechali pro sebe a začali informovat i jiné. Samotný Gokudó klan se skládal s několika stovek lidí, ale pouze pár z nich uteklo. Někteří při útěku byli zatčeni či deportováni zpět do Japonska. Vedoucí rada Gokudó klanu se avšak rozhodla pro speciální útěk. Tak se dostali co nejdále a to až do samotného státu San Anreas, kde začali zapouštět nově kořeny se starými tradicemi.


Část čtvrtá; Hierarchická struktůra Gokudó klanu.

"Oyabun (Klanová hlava)"

- Nebo-li také don celé rodiny. Rozhoduje o celkovém dění a dodržování tradic, zvyků a kodexů klanu.

"Wakagashira (Druhý ve velení)"

- Je levá ruka klanové hlavy. Stará se převážně o členy a aby členové dodržovali tradice, zvyky a kodexy mafie.

"Saiko-Komon (Poradce)"

- Je pravá ruka klanové hlavy. Stará se převážně o papírovou formu, také o výrobu, shánění právníků, vzdělávání se v zákonech aby se klan nedostal do zápletek se zákony, a také o dealery v mafii.

"Shategashira (Poručík)"

- V klanu těchto poručíků může být v klanu více a starají se převážně o takzvané Kumi-In ( vojáci klanu ). Jejich přímý nadřízený je Wakagashira (Druhý ve velení).

"Kaikei (Právníci)"

- Jsou lidé kteří patří mimo klan, nezapojují se do ilegální činnosti. Mohou také pracovat i pro lid. Jejich přímý nadřízený Saiko-Komon (Poradce).

"Kumi-In (Vojáci, zaběhlí členové)"

- Členové klanu. Lidé kteří si prošli zkouškou, a jsou věrní klanu po celý svůj život. Jejich přímý nadřízený je některý z Shategashira (Poručík).

"Mēkā (Výrobce zbraní)"

- Tato pozice je přidělena někomu z členů. Vyrábí zbraně dle různých technik pro potřebu klanu či pro prodej. Jejich přímý nadřízený Saiko-Komon (Poradce).

"Wakagashira-hosa (Poddaní čekající na zkoušku)"

- Nově příchozí lidé do klanu. Čekají na zkoušku která je bude čekat.

"Urite (Prodejce)"

- Tato pozice je přidělena někomu z členů. Stará se o prodej a shánění zakázek pro klan. Jejich přímý nadřízený Saiko-Komon (Poradce).


Část pátá; Kodexy o kterých se ví od roku 2000, kdy jeden ptáček zpíval.

- O těchto kodexech se neví úplně vše, protože i samotné Japonské jurisdikční úřady si mysleli, že několik informací zakrývá. Daná výpověď vede za panem Yamahou starším, kterého místní úřady údajně tajně týrali jak psychicky tak i fyzicky, aby vypovídal více informací o daných klanech a samotné Jakuze. Tak to uved ve svém sebevražedném dopise který zanechal v cele než se oběsil na dvou spletených tkaničkách od spodního dílu vězeňské uniformy.

Kodex 1:1 Pravidla

1) Členové musí dodržovat všechny dané kodexy co existují.

2) Členové neholdují drogám, omamným a psychotropním látkám.

3) Členové nebudou nikdy vzhlížet k manželkám svých kolegů z klanu.

4) Za klan si schopný položit i život.

5) Nikdy nezačneš nic sám.

 Kodex 1:2 Dresscode

- Členové klanu musí udržovat takzvaný Dresscode.

*Více informací z toho kodexu není, protože před tímto tématem výslechu pan Yamaha stihl spáchat sebevraždu.

 

 


Powered by LeoSight IFS
LT~31