Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Produkty pod lupou #3 - Montanha Verde 🍷


12.12.2023 09:27, naposledy upraveno 12.12.2023 09:27 uživatelem marekvoe

Produkty pod lupou #3 - Montanha Verde

San Andreas, stát plný příležitostí a podnikání, nyní otevírá další kapitolu v naší sérii "Produkty pod lupou." 

Tentokrát se vydáváme do vinařství společnosti Carlsson Company, kde jsem měla jedinečnou příležitost nahlédnout do jejich prostorů a ochutnat jejich blahodárný produkt - víno Montanha Verde.


Dnes jsem měla možnost blíže poznat společnost Carlsson Company, která sídlí v krásném pobřežním městečku Bayside a majitelku společnosti Elissu Nell Carlsson. Firma, která se mimo jiné zabývá odtahem vozidel a provozem menší mechanické dílny a samozřejmě - výrobou vlastního vína - Montanha Verde.

Samotná výroba začíná na dvou velice odlišných místech. Ve vinicích v San Andreas a to přímo v Bayside, kde společnost pěstuje vinnou révu a v rodinných vinohradech slečny Carlsson v Toskánsku, kde se pěstuje dle slečny Carlsson: “Nejlepší odrůda hroznů.” Každoroční sklizeň, která probíhá na konci léta je fyzicky velmi náročná a časově nákladná. Vše se musí dělat ručně, což je k hroznům nejšetrnější a je nižší šance poškození jak keříků tak bobulí. Slečna Carlsson zmínila, že ráda přijme jakoukoliv pomoc v podobě brigády.


Následuje přeprava hroznových bobulí, a to jak z Toskánska tak z Bayside a to přímo do do vinařství. Následuje proces drcení a lisování hroznů, které jsou rozmačkány tak, aby se uvolnily jejich šťávy. Následně se šťáva oddělí lisováním od pevných částí a tak získáme čistou tekutinu. Kvalita lisování prý výrazně ovlivňuje kvalitu vína, proto si v Carlsson Company dávají extra záležet, aby lis byl co nejlepší. Šťáva se následně přečerpává do velkých nerezových tanků, kde se přidají kvasinky pro zahájení procesu fermentace. Přidané kvasinky přeměňují cukry na alkohol, což je několika týdenní proces.

Až víno chytne správnou úroveň alkoholu tak se znovu přečerpá a stáčí do dubových sudů, kde získá svou charakteristickou chuť a bohaté aroma. Víno Montanha Verde se při tomto procesu několikrát stabilizuje a čistí, aby se zabránilo vzniku nežádoucích změn chuti a vzhledu. Posledním krokem je stočení a naláhvování vína. Slečna Carlsson má na míru vyrobené láhve, které importuje do San Andreas znovu ze svých rodinných vinohradů v Toskánsku.


Dále mě velice zajímalo co vlastně slečnu Carlsson k vinařství dostalo? Byl to hlavně její původ a rodina, která již po několik generací dodržuje tradici výroby italských vín. Přesto, že opustila svou zemi, její kořeny zůstali pevně zasazené v rodinných vinicích, a svou vášeň pro ně přinesla přímo do San Andreas, kde objevila městečko Bayside. Jeho kouzlo a atmosféra jí okouzlilo natolik, že se rozhodla přinést kousek sebe a začít zde produkovat italské víno. S láskou a oddaností zde zakotvila svou vinárnu, sníc o tom, že každá láhev jejího vína přinese do života špetku toskánského kouzla. Nyní už je obyvatelkou San Andreas několik let, a střídavě žije mezí místní vinárnou a svou rodnou domovinou v Toskánsku.

V poslední řadě jsem se zeptala jak velký útržek je z vína a jak se prodává. Velké množství vína jde na export především do Evropy, zejména Itálie a Francie. Tuzemské prodeje zde v San Andreas zajišťuje především vinotéka v Bayside, kde je také možnost posezení.


Novinkou je také rozvoz vína po podnicích v San Andreas, na který taktéž rádi přijmou zaměstnance. Víno Montanha Verde se vzhledem k menšímu objemu vína snaží držet přísnou cenovou politiku, kdy se cena drží na stálých 80 tisících za flašku. Slečna Carlsson prozradila, že připravuje nový produkt, ale to se prý budeme muset nechat překvapit.


Na závěr jsem dostala možnost provést ochutnávku a musím podotknout, že Víno Montanha Verde v sobě nese lásku k vínu a kombinuje pečlivě vybrané hrozny z Bayside a Toskánska. Opravdu představuje jedinečný zážitek pro chuťové buňky, které za vyšší cenu opravdu stojí. Toto lahodné víno se vyznačuje nezaměnitelnou chutí a aromatem, které odrážejí náš závazek k excelenci ve výrobě a lásku k vínu. Tóny vinné révy z Bayside přináší do vína hravou chuť tohoto  maloměstečka, zatímco Toskánsko přidává do směsi hloubku a tradici. Kombinace těchto dvou regionů vytváří harmonickou symfonii, která se projevuje ve každém doušku Montanha Verde a to se tak stává víc než jen vínem – je to umělecké dílo v láhvi, které přenáší jedinečnou duši Bayside a Toskánska a nabízí nezapomenutelný zážitek v každém doušku.

Za Red County News,
Lea Santiago


Powered by LeoSight IFS
LT~26

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Shawftty

87Kč dnes v 04:21

Shawftty

38Kč dnes v 04:16

stokly

50Kč včera v 23:47

Nejnovější uživatelé
Tomiooo

Registrován 29.4.2024

leonka231

Registrován 28.4.2024

BL4CKR0SE

Registrován 28.4.2024