Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Je skimo P2W?


DaveReekular

Hráč

17
12.12.2023 18:39, naposledy upraveno 4.1.2024 21:38 uživatelem DaveReekular

Holub

Hráč

46
12.12.2023 18:43

Jsem člověk, který je proti konceptu modulů už od samého začátku (ještě s Wallysákem) a vím, že v něm jsou nedostatky. Jenže co tak vidím, tak jsi celou tu myšlenku okolo toho špatně pochopil. Nejde o to mít všechny moduly světa, ale jen ty, které chceš využívat. 

Stejně tak je zde druhá otázka a to je čas vynaložený na produktech. To je důvod, proč by to nemohlo fungovat tak, jak to uvádíš. Nebo mohlo, ale komu by se to chtělo dělat? 

Na závěr uvedu tohle - frakci jsem si na jedné z celkově X postav zajistil teprve nedávno a, popravdě řečeno, jsem vzal jen dvě věci, které jsem skutečně chtěl a potřeboval. A najednou jsme na daleko rozumnější částce, ne? 

laceyabysss

Hráč

35
12.12.2023 18:49

Do skima jsem za tři roky hraní nevložil ANI KORUNU. I bez vkladu OOC měny do hry jde hrát a být vysoko. 

12.12.2023 18:49, odstraněno 4.1.2024 21:38 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

jan38

Hráč

41
12.12.2023 19:09

do hry jsem dal penize jen kvuli skinum takže je to F2P

Lexikonn

Hráč

78
12.12.2023 19:26

Já teda nevím proč zrovna P2W, spíš tu dle mého popisuješ P2P (pay2play), ale taky sis odpověděl zároveň ve svém slohu - "skimo musí nějak vydělávat"

Rataj dává do portálu vše co má. Aby se LeoSight udržel na špičce, musí se tomu věnovat neustále. Moduly jsou scripty, které si musel on napsat. To vše jsou peníze. Nezapomeneme na fakt, že Rataj je dospělý člověk a musí z něčeho přežít.

Taky tě nikdo nenutí kupovat vše co LeoSight nabízí. Jsou tu blázni (jako třeba já) co to nakoupili, ale to neznamená, že to všechno potřebuješ. Frakce se dá dostat vysoko i bez modulů (Například moje CRN Cars, nebo třeba Blueride).

Ceny jsou taky přijatelné a stanovené správně. Věř si čemu chceš, ale ty ceny mají svůj význam.

Chápu, že ne každý je ochotný dávat tolik peněz, ale pokud to vše fakt chceš, můžeš si to rozdělit na vícero. Nevím, jestli jsi student, nebo pracující člověk, ale nemusíš kupovat všechno naráz a udělat tím velký boom. I já jsem vše dokupoval postupně (každej měsíc/dva jsem si koupil modul a rozšířil firmu).

Proč bys měl vůbec mít všechny? Udělej si specializovanou firmu na jednu danou věc (třeba na wiring) a dávej nejvyšší snahu do toho jednoho. Většina firem, který mají všechno, se o vše nestíhají starat. Vybuduj třeba největší elektrikářskou společnost a ve finále ti stačí jeden modul. Tím si ušetřil 3.370 kč.

12.12.2023 19:35

Pokud jsi kreativní, tak dokážeš vymyslet frakci, která bude vydělávat na hráčích a ne na skriptech, tudíž nepotřebuješ vůbec žádný modul a ve finále vyděláš ještě víc peněz, než ti s modulem. Jen je potřeba nápad.

Například 6 z 10 nejbohatších postav na Skimu za své bohatství nevděčí nějaké frakci a modulům, ale jsou to lidé co třeba obchodují s auty nebo vedou nějaké frakce, které vydělávají na službách, které nabízí jiným hráčům.

Pokud chceš frakci co bude vydělávat bez velkého úsilí, vybereš si na co se má zaměřovat a koupíš si třeba jeden nebo dva moduly, určitě je nesmysl kupovat úplně všechny, naopak rádi vidíme úzce zaměřené firmy.

„Skimo se udrží dle donátorů i bez toho.“

No víš, ona většina těch donatorů neposílá peníze z dobroty srdce ale právě proto, že si za ty kredity můžou něco koupit. LeoSight je komerční projekt, je to mé podnikání. To znamená, že mě musí uživit. Zisky ze Skima mi umožňují se tomu věnovat natolik, nakolik se tomu věnuju.

Já osobně na tom nepotřebuju vydělávat nějaké velké peníze a nedělá mi problém pro komunitu udělat nějaké ústupky - v minulosti jsem například kompletně zrušil reklamy na webu, čímž jsem si odstranil jeden ze zdrojů zisku pro větší pohodlí hráčů při prohlížení webu. Dnes si na reklamy už ani nevzpomenete.

Problém je, že na něčem tu vydělávat musím. Inflace v posledním roce vedla ke zvýšení provozních nákladů, s přelomem roku se také zvyšuje paušální daň. Od léta mám spočítané, že abych v příštím roce vydělával stejné peníze jako doposud, tak bych naopak potřeboval zisky zvýšit o 38 %, což není úplně sranda a to ani nezapočítávám tu inflaci samotnou, ale pouze náklady kolem podnikání. Běžný podnikatel by v mé pozici prostě vše zdražil o těch 38 %, já mám naopak v plánu přidat nějaký nový content, abych tento zisk nahnal způsobem, který hráčům neuškodí (což může znamenat i další zpoplatněné frakční moduly).

Veškerou komerci kolem LeoSightu se snažím držet na bázi úplné dobrovolnosti - nepotřebuješ frakční moduly, nepotřebuješ VIP skin, nepotřebuješ polep na auto, nepotřebuješ PREMIUM. Jsou to jen výhody, kterými si můžeš hru nějak zpříjemnit. Frakční moduly jsou poměrně nepopulární věc, avšak je to něco co funguje a osobně to nepovažuji za pay to win, spíše pay to be lazy.

Samozřejmě pokud máš nějaký návrh, jak LeoSightu vydělat nějakou tu korunu způsobem, který ti přijde férovější, než frakční moduly tak sem s ním. Nedělá mi problém udělat i nějaké free moduly (respektive získatelné IC cestou), pokud dokážu takový ušlý zisk pokrýt něčím jiným.

A hlavně: RP je o RP, nehoňte peníze.

LegitZett

Hráč

15
13.12.2023 10:27

Nepotrebuješ vložiť ani jedno jediné euro na to, aby si získal moduly. Stačí byť šikovný a čakať na správny moment, keď niekto, kto má firmu s modulmi ju začne predávať a ty to jednoducho od neho odkúpiš. Potom už IC formou si môžeš zmeniť meno firmy a to bez použitia akejkoľvek OOC meny. Samozrejme nie každý má trpezlivosť na hore spomenutý spôsob a preto sa rozhodnú, že podporia server, kde trávia veľa svojho voľného času a to tým, že si vlastne zakúpia daný modul o ktorý majú záujem. Je to win/win situácia, ty máš modul a Rataj môže ďalší mesiac platiť server. Taktiež sa kredity dajú získať aj iným spôsobom ako za ne platiť, napríklad sa zúčastni na dákom komunitnom trunaji, predaj veci z adventného kalendára na webovom markete a hneď máš zopár kreditov. 

Charllie

Hráč

24
13.12.2023 12:54

Chtěl jsem se k tomuto více rozepsat ale výše Zett to uvedl. Nemusíš vložit ani korunu do portálu stačí si pouze vydělat za svůj charakter určitý finance a poté už ti stačí inzerce nebo čekat na aukce o firmy. Spousta lidí se časem firmy zbaví neboť je to přestane bavit nebo se jim jednoduše nedaři , za tu dobu co zde hrají což je víceméně od začátku tu proběhla mraky inzerci a aukci s prodeji firmy a to se jednalo i o větší. 

14.12.2023 20:48

Třeba já jsem si nedávno založil firmu, kde poskytuju grafický služby, stačila mi k tomu pouze frakce a schválenej IC discord a vlastní zkušenosti, které jsem načerpal z 80% na netu. Vlastně jsem v tom úplný amatér a jsou tu hráči co by odvedli 200x lepší práci, ale i přes to to funguje a ještě mi to plní portfolio. Stačí nápad a realizace.


Powered by LeoSight IFS
LT~140

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
2609 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Bzinkia

160Kč včera v 21:21

marekvoe

200Kč včera v 18:32

Darkoun03

290Kč včera v 16:23

Nejnovější uživatelé
Stepsik

Registrován 1.5.2024

Matulka

Registrován 1.5.2024

Karolinka2000

Registrován 1.5.2024