Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva z 26.08. 2020 - Večerní projížďka se stala velkou tragédií


Petan09

Hráč

20
26.8.2020 01:41, naposledy upraveno 26.8.2020 01:45 uživatelem Petan09

Dne 26.08.2020 kolem osmé hodině večerní nahlášeno na tísňovou linku 155 zaznamenáno tísňové volání z oblasti Mont Chiliad od skupinky cyklistů zprávu že jejich přítele nezvládl pravotočivou zatáčku a sletěl ze skály. Dispečer situaci vyhodnotil jako velmi vážnou a proto informoval stanici Horské služby České republiky v Angel Pie a Zdravotnickou záchrannou službu Hlavního města Prahy.

Dispečer tísňové linky 155 obeznámil Horskou službu se situaci a na místo byla i za velmi nepříznivého počasí vyslána helikoptéra HSV-2. Od tří minut nahlášeného poplachu na místo tísňového volání dispečer tísňové linky také vyslal na místo posádku Zdravotnické záchranné služby ve složení posádky RZP a RLP v systému rendez-vous. Od čtyř minut od nahlášeného poplachu na stanici Horské služby vzlétla helikoptéra do letového prostoru okolí Mont Chiliad. Do sedmi minut od nahlášení poplachu byla skupinka cyklistů úspěšně nalezena. Pilot poté upravil rychlost helikoptéry aby vyhovovala pro slanění Zdravotnického záchranáře k pacientovi. Po bezpečném slanění ke zraněnému Zdravotnický záchranář potvrdil lékaři v helikoptéře vážná zranění a pro to byl co nejrychleji fixován a transportován do helikoptéry. Do deseti minut přijela posádka Zdravotnické záchranné služby ke stanici u Horské služby České republiky a vyčkávala na přílet helikoptéry Horské služby. Ještě do deseti minut byla helikoptéra nad stanicí Horské služby v Angel pie připravená přistát. Pilot společně s posádkou usoudili že počasí je opravdu extrémně nevyhovující pro transport pacienta, mohlo by to potencionálně ohrozit posádku i samostatného pacienta. Po dvaceti minutách byl pacient předán do péče posádek Zdravotnické záchranné službě ve složení posádek RZP a RLP v systému rendez-vous, která provedla prvotní ošetření a připravila pacienta na převoz do zdravotnického zařízení Fakultní nemocnice Hlavního města Prahy na oddělení Traumatologie.

Po pěti minutách od odjezdu posádek Zdravotnické záchranné služby byla na tísňovou linku 155 zaznamenána tísňová volání z oblasti Mont Chilad že jim přítel sletěl ze skály. Dispečer rychle vyhodnotil situaci jako závažnou a na místo povolal Horskou službu České republiky a také posádky Zdravotnické záchranné služby ve složení posádky RZP a RLP v systému rendez-vous. Do pěti minut od vyhlášení poplachu na stanici Horské služby vzlétla helikoptéra HSV-2, která vstoupila do leteckého prostoru v oblasti Mont Chiliad. Do deseti minut od nahlášení poplachu posádka Horské služby úspěšně našla skupinku cyklistů. Poté jim bylo dispečerem potvrzeno že se jedná o stejnou skupinku jako při minulém výjezdu Horské služby. Pilot podle potřeb počasí nastavil potřebnou rychlost a výšku pro slanění Záchranáře k pacientovi. Po slanění Záchranáře k pacientovi Záchranář potvrdil lékaři v helikoptéře vážná zranění pacienta. Pacient byl co nejrychleji a bezpečně zafixován a transportován do vrtulníku. Do dvaceti minut přijela posádka Zdravotnické záchranné služby ve složení posádek RZP a RLP v systému rendez-vous. Při příjezdu Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy společně přistál vrtulník HSV-2 Horské služby České republiky ve stanici Horské služby v Angel pine. Po třiceti minutách si Zdravotnická záchranná služba převzala pacienta a provedla prvotní ošetření a připravila pacienta na transport v sanitním voze jelikož kvůli extrémně nevyhovujícímu počasí nebylo možné osobu letecky transportovat do zdravotnického zařízení Fakultní nemocnice Hlavního města Prahy. Po dvaceti pěti minutách byl pacient transportován pacient Zdravotnickou záchrannou službou ve sloužení posádek RZP a RLP v systému rendez-vous do zdravotnického zařízení Fakultní nemocnice Hlavního města Prahy na oddělení Traumatologie.

Zdravotnická záchranná služba společně s Horskou službou České republiky upozorňují občany aby nechodili případně nejezdili ve večerních hodinách a za nepříznivého počasí do hor! Také upozorňujeme občany aby si do mobilních zařízení nainstalovali aplikaci Záchranka která vám dokáže zachránit život a nám lépe vyhodnotit vaší situaci a vaší polohu. Upozorňujeme vás aby jste dbali na upozornění Zdravotnické záchranné službě Hlavního města Prahy a Horské služby České republiky!

 

Zdravotnická záchranná služba Hlavního města Prahy upozorňuje řidiče aby nesedali za volant s přítomností omamných látek jako je třeba alkohol nebo drogy. Také upozorňujeme řidiče aby dbali bezpečnostním opatřením na pozemních komunikaci a umožnili vozidel IZS plynulí průjezd.Upozorňujeme vás aby jste dbali na upozornění Zdravotnické záchranné službě Hlavního města Prahy! !Může vám to zachránit život!

 

Zdravotnická záchranná služba Hlavního města Prahy přijala novou nabídku na dodávku nových vozidel Zdravotnické záchranné službě Hlavního města Prahy od firmy ANZA S.R.O. Předání nových vozidel došlo dnes k poledni. Zdravotnická záchranná služba díky novým vozidel nově otevřela nové výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Ganton Los Santos. Nové vozy budou sloužit na nově otevřeném výjezdovém stanovišti. Společně bude sloužit i vozidlo pro Inspektora provozu na nově otevřeném výjezdovém stanovišti Zdravotnické záchranné služby. Nebojte se staré výjezdové stanoviště je stále plně v provozu! Výjezdové stanoviště ve Fakultní nemocnici se nově rozrostlo o jedno vozidlo pro Inspektora provozu který budou sloužit na obou výjezdových stanicích Zdravotnické záchranné služby.


                                                                                                            ZZS HMP. MUDr. Petr Polikowsky Ph.D.


Powered by LeoSight IFS
LT~24