Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Pravidlo 100 hodin (nelegální odvětví)


F3nixar

Hráč

22
19.12.2023 20:20

Zdravím všechny čtenáře tohoto příspěvku,

rozhodl jsem se poprvé, nebo po strašně dlouhé době sepsat návrh na změnu nebo konkretizaci pravidla 100 hodin. 

Nejdříve si definujeme pravidlo 100 hodin, které se na server aplikoval kvůli rozsáhlým trestům za Trash RP, PW gaming a celkové katastrofální následky pro ostatní hráče, kteří se snaží vytvořit hodnoty pro toto odvětví. 

Co to tedy je? Je to pravidlo omezující konání nelegálních akcí, například okrádání, vykrádání, únosy a tak podobně. Trefné a za mě velmi povedené pravidlo, které má ovšem velký mínus, který dosti limituje nově založené postavy. 

O jakém limitu se přesně bavím? Vezmeme si že jste hráčem, který na své "main" postavě, která taktéž působí v nelegálním odvětví máte nahráno stovky a stovky hodin a má chuť se posunout a převinout se v něco jiného nebo zkusit jinou část odvětví.... Budu mluvit konkrétně, moje postava Federico Cassano, k dnešnímu dni má nahráno přes 500 hodin čistého času (A není to "proafkovaný" čas.) a na té postavě, byť práce je stále dostatek, nemám aktuálně něco, co by mě naplňovalo. A tak jsem chtěl zkusit jinou postavu, jiný příběh, který bych chtěl nějak rozvíjet. Ale stojí mi v tom překážka - pravidlo 100 hodin. Pochopitelné avšak z mého pohledu tak trochu škůdná trhlina, která mi aktuálně brání v rozvíjení postavy. Nyní opět RPím Itala, tedy ženu italského původu, která z Itálie přijela se svým přítelem, který zde rozjíždí byznys v podsvětí. Já se ho ovšem nemohu zúčastnit v těch důležitých milnících a to například únos osoby, která je škodná pro náš byznys. 

Ačkoliv pravidlo má trefné a rázné opatření pro zamezení toho špatného RPení, myslím si, že hráči, kteří hrají skvěle a aktivně v těchto případech mohli mít udělenou výjimku za nějakých stanovených podmínek. Nebo mít možnost si žádat o účast na takových nelegálních akcích. Stojí to nad zamyšlením se a případně zvážit konkretizaci onoho pravidla nebo zvážit jeho úpravu z hlediska výjimek pro hráče, kteří to hrát umí. Protože ruku na srdce, lidi co to hrát umějí jsou vidět ať se jim to líbí nebo ne. 

Co si vy osobně o tomto návrhu myslíte? Budu se těšit na Vaše komentáře!
F3nixar

19.12.2023 21:53

Únosy, pokud mají svoje IC opodstatnění, podle mě nejsou něco extra závadného, co by mělo být až od 100 hodin, ale okrádání a vykrádání, tam bych byl opatrný s tím snižováním limitu.

lolcz

Hráč

36
19.12.2023 23:54

Dobrý večer,

nezní to úplně špatně, ale ruku na srdce a střízlivý pohled. Vyjímky nebudou dělat dobrotu mezi hráči. Jinak jak píše Reichard, tam by to neznělo úplně špatně, ale můj názor je takový, že by se do toho nemělo rýpat a pravidlo by mělo ponechat své znění. Navíc těch sto hodin je taková pojistka, že to s postavou myslíš vážně a chceš ji hrát. 

Pravidla by měly platit pro každého stejným metrem a mezitím co tvoji kamarádi unáší další lidi, tak můžeš provázet světem ilegálu nové tváře a vychovat si tak nové seriózní ilegály. 

 

Tož dobrou 

LadyHope

Hráč

28
20.12.2023 01:08

 Pěkný večer/den, kdykoliv projíždíte zde očima tenhle tex,

 

"Pravidlo 100 hodin" má své fajn výhody typu jako:  nově vytvořená postava, či nový hráč nemusí se bát, že hned, co udělá pár otoček v kamionu přijde o peníze a možná i o motivaci k hraní z důvodu těch, co se rozhodli okrádat náhodného hráče.

Avšak zase na druhou stranu, kdy místo "grandění" penízků na kamionu chtějí kvalitně a poctivě erpit nelegální činnost může být 100 hodin jako dosti velké číslo na to "něco podniknout".

 

Co se týče vyjímek... 

Z mého osobního názoru výjimky nebudou vždycky spravedlivé na všechny hráče, kteří by výjimku chtěli či o ní žádali.

Kdyby jsem to mohla rozvést trošku...jaké by byly kritéria pro schválení výjimky (příklady) :

- Hráč by měl mít třeba nad 500 hodin dohromady z všech postav ~ na skimu se dá velice rychle nafasovat hodiny, ať už kamiony, delivery, afkování a podobné akce...bohužel ne každý, kdo má velice dobré RP a dává do toho jak srdce tak i mysl, nemá buď čas (škola, práce, jiné zájmy), či celkově motivace strávit drahý čas nad tím, abych mohl něco jiného dělat.

- Hráč musí mít TP (TrustedPlayer), aby opět mohla být udělená výjimka ~ opět a jednoduše, hodně hráčů co mají dobré rp jsou bez TP z X důvodu a pak zase naopak hráči co mají TP a jejich RP je průměrné, či sami už možná místo RP občas trollí.

- Povolí se výjimka například k napadání hráče, kdy hráči si zaerpí obyčejné cikánské rvačky na ulici, ale jinde se zamítne únos postavy společně s mučením a gross RPčko a zase naopak. Jak by se zde to rozlišovalo

- "Vím že má dobré rp, tak dáme výjimku" ~ zde to je spíše ve stylu: Co je pro mě "dobré rp" nemusí býti "dobré rp" pro tebe a zase naopak. Plus...admin či kdokoliv kdo by to schvaloval by to povolil jelikož kamarádi...no shade no tea, není to jen zde na skimu a ve hrách, ale tak svět funguje, co si budeme, ruce na srdíčko.

 

Shrnutí tohodle všeho + ždibek mého názoru je: nápad skvělý, zprovoznění na prd.

Tohle téma má v sobě určitě nějaké body, které hráči by mohli využít a lépe si užít samotnouhru a neobávat se porušení pravidel, či toho, že fantazie hráče nemůže být rozvinutá z X dalších důvodu.

Bohužel lehčeji se to řekne, ale pak to udělat tak, aby pro každého to bylo rovnoměrné a spravedlivé je velice náročné plus "né každému se dá zavděčit a vždy bude jedna strana co bude spokojen a druhá co bude zklamaná.

 

Toď jako můj výplod myšlenek na téma. 

Rozhodně něco, nad čím člověk se zamyslí 

 

- Hopík 

Zeintar

Hráč

49
20.12.2023 09:28

S Hopinou víceméně souhlasím, avšak jen doplním, že pokud k nějaké jedinečné RP akci máš skutečně důvod u ní být, klidně si podej report o povolení, že u té RP akce můžeš být, pokud nejsi hlavní iniciátor a že tě při tom ten admin bude spectovat. 

Každopádně, rád bych k tomu dodal malý QoL návrh (který jsem již navrhoval, ale klasicky to bylo proignorováno) a to ten, že pokud nemá člověk nahraných 100h a nasadí si masku, která skrývá ID, tak ta maska ID neskryje a bude tím jasně dáno na jevno, že hráč nemá 100h. Pojďme trochu myslet na takové ty akward situace, kdy někdo někoho přepadá, má ho na zemi, sundá mu kuklu a na zemi se dozví, že má 10 hodin, hm? :)

21.12.2023 11:30
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Powered by LeoSight IFS
LT~66