Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Pojd'me diskutovat - Dark web (Temná stránka internetu)


18.1.2024 11:21, naposledy upraveno 18.1.2024 11:23 uživatelem DJDave

Zdravím všechny.

Už nějakou dobu se zajímám o Dark web a všechny různé případy co se zde dějí. Pravidelně poslouchám podcasty o Dark Webu a snažím si dělat obrázek o téhle stránce na které najdeme opravdu ty nejhorší věci.

Dark web je část internetu, která využívá šifrovací technologie a anonymizaci, aby zabránila sledování. Je to místo, kde se mohou skrývat ilegální aktivity, včetně prodeje drog, zbraní, dětské pornografie a často i lidských orgánů.

 

10 things you should know about navigating the dark web | CSO Online

Podle statistik z roku 2023 generoval dark web tržiště 2,1 miliardy dolarů v kryptoměnách. Stále více dat se dostává na dark web, když například stolené údaje o kreditních kartách se prodávají za jen 25 dolarů.

Nicméně, dark web není pouze místem pro kriminalitu. Množství práce a odborných znalostí je potřeba k jeho správnému využívání a ochraně před nezákonnými aktivitami. Například, jedna studie uvedla, že 57% dark webových stránek podporuje ilegální aktivity .

Co se týče prodeje orgánů, existuje celá řada studií, které se zaměřují na tuto problematiku. Například, jeden článek nazvaný "A Framework to Reveal Clandestine Organ Trafficking in the Dark Web and Beyond" představuje model pro posouzení rizika lidského orgánového obchodu v konkrétních oblastech a ukazuje metody a nástroje pro detekci digitálních stop organizovaného obchodu s lidskými orgány .

Je důležité zdůraznit, že i když dark web nabízí možnosti pro kriminalitu a nelegální aktivity, také může být nástrojem pro boj proti těmto aktivitám. Výzkum a vyšetřování jsou klíčové pro ochranu spotřebitelů a firem před těmito hrozbami. To co tam najdete je opravdu šokující a smutné. Málo lidí o tom mluví a proto taky zakládám tento topic. Na dark webu se také obchoduje s malými dětmi které jsou často znásilněné. Mrzí mě že se tohle ve světě děje a proto si myslím že by se o tom mělo mluvit.

 

Jestli tady někdo má co k tomu napsat, nějaký příběh nebo zkušenost či informaci, tak budu rád. Děkuji

 

 

DJDave


Powered by LeoSight IFS
LT~21