Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

👮‍♂️Hromadná silniční kontrola ze strany Policie San Andreas


23.1.2024 17:07

Hromadná silniční kontrola ze strany Policie San Andreas


V neděli dne 21.1.2024 před 17 hodinou u autokempu Blueberry a na dálnici mezi Martin a Garver Bridge dvě stanoviště Policie San Andreas, která měla vykonávat preventivní kontroly projíždějících vozidel. Tyto úseky byli speciálně vybrány, a to hlavně kvůli častým případům nedodržování maximální povolené rychlosti a nedodržování pravidel silničního provozu obecně.

První stanoviště se nacházelo u již zmíněného autokempu Blueberry, měl ho na starosti poručík Matthew McCarthy. Druhé stanoviště na dálnici zase podporučík Gerard Leroy. Celkově se hromadné silniční kontroly zúčastnilo 14 příslušníků sboru Policie San Andreas, kteří byli rozděleni právě mezi tyto stanoviště. Policisté počítali opravdu se všim. Na každém stanovišti bylo připraveno policejní odtahové vozidlo, které mělo za úkol odtáhnout technicky nezpůsobilá vozidla na odtahové parkoviště PSA v Las Venturas, a taktéž vysokorychlostní stíhací vozidlo HSU (High Speed Unit), které mělo dostihnout všechna vozidla, která se chtěla kontrole vyhnout ujížděním.

Během dvou hodin bylo na obou stanovištích zastaveno 78 vozidel. Z toho 11 bylo policií zabaveno. Nejčastějším prohřeškem byla neregistrace vozidla, či absence povinné výbavy, avšak většina těchto přestupků, byla vyřešena na místě pokutou. Taktéž během této kontroly se policistům povedlo dopadnout a zatknout osobu, na kterou byl vydán zatykač.


Taktéž jsem se poručíka McCarthyho optala na reakci zastavených řidičů a hodnocení celé akce.

L. Santiago: “Jak občané na silniční kontrolu reagovali?”

M. McCarthy: “Vodiči na mieste boli častokrát zmätení, mali tendenciu si myslieť, že ide o akúsi uzávierku cesty, a tak sa snažili stanovisko obísť cez protismer. V Blueberry sa nám stalo, že pri obchádzaní cez protismer jeden z vodičov narazil do stíhacieho vozidla, ktoré ho práve chcelo zastaviť, a tak bola cesta na pár minút neprejazdná z oboch smerov. Na stanovisku na diaľnici sa zase kolegom snažilo utiecť Lamborghini. Úprimne si však myslím, že tí, ktorí mali svoje vozidlo riadne zaregistrované a zároveň mali kompletnú povinnú výbavu, reagovali skôr pozitívne.”

L. Santiago: “Jak byste celkově ohodnotil tuto kontrolní akci?”

M. McCarthy: Sám by som túto kontrolu ohodnotil pozitívne. Všetci príslušníci postupovali skutočne profesionálne a verím, že sa nám touto akciou podarilo aspoň čiastočne potrestať niektorých vodičov za ich nešváry.”

Pred-akciou-na-HQ

Schůze před začátkem akce na policejní stanici

Za Red County News,
Lea Santiago


Powered by LeoSight IFS
LT~37