Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Diskuze o Správném Postupu


Nikosko

Hráč

35
5.2.2024 20:27, naposledy upraveno 5.2.2024 20:29 uživatelem Nikosko

Zdravíčko, milá komunito, mám na vás malou otázku.

Dnes jsem kolem druhé hodiny dostal ban za metagaming.

Smutné 😢

Nejprve vám ukáži, jak vypadá normální otevřená mýtná brána.

Zde vám ukáži, jak vypadá uzavřená mýtná brána.

Abych vás uvedl do situace, která mě uvedla do rozpaků. Abych to zde nemusel vysvětlovat, tak jsem se rozhodl to zde udělat graficky. Sice nejsem žádný umělec, ale i tak zde ukáži své umělecké finty.

Pořádně se zaměřte na obrázek, můžete vidět několik zelených teček, které znázorňují PSA hlídky. Poté můžete vidět žlutou tečku, která znázorňuje mě. Taktéž můžete vidět šipku, která ukazuje směr jízdy, kam momentálně máme všichni namířeno.

Jelikož jsem frčel před pár PSA hlídkama, tak jsem se nechtěl moc zastavovat. Poté, co jsem se přiblížil k mýtné bráně tak, že moje minimapa měla na dosah kolečka mýtné brány, která svítila červeně, usoudil jsem, že ji zavřeli. Tak jsem to střihl do protisměru a vyhnul se tak uzavřené mýtné bráně. (Zde přiznávám, že jsem neměl danou věc jak zjistit, takže jsem se správně neměl otočit o 180 stupňů a ujíždět dál.) Následně jsem to valil naproti PSA hlídkám, které jsem objel, a jel dál.

Další názorná ukázka.

Poté, co jsem se všem PSA hlídkám vyhnul, tak jsem obdržel ban za metagaming. Jelikož jsem neměl IC jak zjistit, že je brána uzavřena. Moje otázka je, jak byste se zachovali v dané situaci vy? Jestli stejně nebo naopak jinak. Budu happy za každý názor :)

Nikosko out.

Zeintar

Hráč

49
5.2.2024 20:46

To je zvláštní, žil jsem v domění, že je to na té mapě z nějakého důvodu pro všechny (a nejen pro IZS). Téměř při každém pursuitu, když někdo zablokuje mýto, tak to otočí. Měl jsem za to, že je to v pořádku. Dobré vědět.

Jackal

VIP

46
5.2.2024 20:48, naposledy upraveno 5.2.2024 20:54 uživatelem Jackal

Já bych hlavně řekl, že pokud se někde z nějakého důvodu uzavře nějaká cesta, tak ti co mají za úkol tě pustit ti z dálky dají jasně vědět, že tamtudy prostě neprojedeš - i když za tebou pojede 10 PSA aut (možná o to víc se tě budou snažit upozornit, aby nevznikla škoda na majetku, kdy se to budeš snažit na sílu projet. Alternativní možnost je, že tě prostě pustěj i tak, radši, nebo že tu bránu projedeš a ona se zlomí. Ale ani jedna funkce tu scriptově není, takže nemáš jinou možnost, než se zaseknout mezi mýtnou a nechat se boxnout, nebo to otočit). 🤷

 

D3ST

Hráč

12
5.2.2024 21:19, naposledy upraveno 5.2.2024 21:19 uživatelem D3ST

Podľa mňa ban úplne neoprávnený, ešte by som pochopil argument že minimapa není IC vec (tak by si sa podľa nej nemohol riadiť), no v realite by si určite už tiež z diaľky videl že tadeto neprejdeš (alebo by si mohol predvídať, že ťa nepustia), poprípade by si tú "chudobnú" závoru prerazil. Čo sa tu nedá spraviť, takže jediná logická vec to je otočiť. Na Tvojom mieste by som si dal skôr žiadosť o unban.

Pavel42

Hráč

27
5.2.2024 23:37

Na té minimapě je to zobrazeno snad z nějakého důvodu pro všechny hráče ne?...

Za další přesně jak píše Jackal Když někde uzavřou cestu již z dálky ti dávají vědět ať zastavíš, že tě nepustí.

Jinak minimapa se dá brát jako nějaký palubní počítač se zapnutou navigací, nebo telefon s navigací. Pokud se minimapa nebere jako součást IC proč ji tedy máme? Pokud chce někdo odporovat v tom, že se v obchodě dá koupit navigace a poté se dá brát minimapa jako IC věc, tak opět proč minimapu vidí i ti co navigaci nemají? Pokud by se nadále postupovalo podle tohoto, tak když pojedu nějaký nový product a pojedu na ta místa podle minimapy také se dopouštím mety a měl bych dostat ban....

Tenhle ban je hodně nesmyslnej sorryjako..

6.2.2024 00:57, naposledy upraveno 6.2.2024 01:04 uživatelem KaiserCrowley

Dle mého názoru, jak už tu bylo zmíněno, že i kdyby minimapa nebyla braná jako IC věc, tak přecijen, měl jsi za sebou PSA. Nevím jaký zaměstnanec u mýtné brány by přes ní pouštěl jakékoli, speciálně ujíždějící vozidlo přes bránu už z podstaty věci, protože se to tak dělá běžně a je to známá a logická věc. Osobně mi přijde docela logické, že když ujíždím před hlídkami, je mizivá šance, že mě pustí dál, abych projel. I tak to je minimálně velmi zdržující element, kterému bych se snažil také vyhnout z principu.

Také tu bylo zmíněno, že takoví zaměstnanci mají i způsob jak ukázat i jiným účastníkům, že je nepustí. To zní i logicky, měli by být dálkově informováni, že zaměstnanci u mýtné brány před nimi je tudy zkrátka nepustí. Za mě zbytečný ban.

JasonDark

Hráč

19
6.2.2024 10:57

A jsi si jistý, že jsi to dostal za tohle? Ono totiž jak psal Jackal, tak ty NPC by na tebe mávali, že tama neprojedeš. A určitě ani ty NPCčka nestojí o újmu na zdraví tím, že to tam napálíš. Možná, že ten ban si dostal za jinou situaci. 

Holub

Hráč

46
6.2.2024 14:39, naposledy upraveno 6.2.2024 15:17 uživatelem Holub

Jeden faux paux protiargument na "mávající NPC" je ten, že když asi slyší v dálce sirény, tak asi nebudou na toho člověka mávat a upozorňovat ho, že je zavřeno, ne?

Každopádně k vysvětlení co se událo. Několikátý pursuit toho samého auta a toho samého člověka. Někdo by řekl cop provoking, tak dejme tomu, že jsem benevolentní a nevidím ho v něm. Prvním problémem je fakt, že tato honička byla domluvená a domlouvaná na TSku. Nepotřebuju k tomu nic slyšet, neboť zde stačí fakt, že na dané auto natrefil vždycky jeden a tentýž policista, "shodou náhod" druhý involvovaný v celé věci. Metagaming, nebo na jeho hraně. 

A pak zde máme závory. Uznávám Jackalův argument ohledně toho, že v dokonalém světě by jsi tu závoru prorazil. Ten je jednoduše validní proto, že dává smysl. Bohužel hra z roku 2004 není dokonalý svět, navíc s reakcí u NPC by to bylo obtížnější. Pokud by viděli někoho takhle jet na ně vyšší rychlostí, ještě s policií za vocasem, tak si nemyslím, že by napomáhali trestné činnosti, nebo se snažili dotyčného odklonit. Bylo by to s největší pravděpodobností nevážení si vlastního života a dost možná i porušení zdravého rozumu. 

Ad zjištění uzavření závor - zde by byl možný argument, narozdíl od mého původního příspěvku (kde jsem před jeho neuložením argumentoval čipy v obyvatelstvu státu San Andreas), a to je užití nějaké aplikace (děkuji Jackalovi za tento nápad), která by toto umožňovala. Bohužel u takových aplikací je nutno, aby takovou událost někdo nejprve v aplikaci nahlásil, což tady s časem cirka jedna vteřina moc nešlo. 

Dle této dedukce by se dalo tvrdit, že buďto jsi využil radar či mapu k využití informace, kterou jsi neměl k dispozici, nebo došlo k obeznámení s danou situací na TSku. Jedno, nebo druhé. Vím, že to jsou hodně specifické okolnosti, kvůli kterým může vyvstát otázka jak užívat některé funkce hry. Ve výsledku by se mohlo nabízet zobrazovat stav mýtných brán pouze osobám v IZS + DOCAR, čímž by došlo k vyřešení tohoto potenciálně nepříjemného problému. 

6.2.2024 17:17

Půjdu rovnou k věci a následně vysvětlím - využití informace z minimapy není metagaming.

Tohle byla bohužel bezprecedentní situace (nikdy jsme v rámci AT tohle neřešili), proto Holysek udělil ban dle svého úsudku. Pochybení na straně člena AT v tom nevidím, jelikož tohle nikdy nebylo jednoznačně stanoveno. Věřím, že to proto Holyskovi odpustíš. Tuhle chybu beru spíše na sebe a hodlám ji napravit rozseknutím této diskuze. Ban už ti vypršel, takže jeho zrušení není potřeba. Přijmi mou omluvu za udělený ban, který ti vymažeme z historie.

Vyobrazení stavu mýtných bran na mapě (stejně jako např. ceny paliv na čerpacích stanicích) je IC informací v rámci GPS navigace v každém autě, případně v mobilní aplikaci. AT už jsem o tom informoval, že tohle banovat v budoucnosti nebudeme. Většina věcí na minimapě (s výjimkou ilegálních převozů a doupě kde se zakládají ilegální frakce) je vždy všem dostupná IC, pokud mají přístup k mobilu.

Snad to zodpovědělo vše co je potřeba.


Powered by LeoSight IFS
LT~141