Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

🏢 Sídliště Kalo


14.2.2024 10:16

Sídliště Kalo


Dopředu si ujasníme, že se vlastně nejdeme bavit o žádné běžné ilegální frakci, nebudeme tu hledat žádný masivní obchod s drogami, nebudeme tu hledat střílení, únosy a jiné stereotypy. Přesto jsem se rozhodl učinit z naší RP skupiny ilegální frakci. Proč? Sám nevím, čas nám ukáže.

Původně vzniklá myšlenka založit dvě romské postavy a přiblížit komunitě vibe, který jde ruku v ruce s oslavami romské komunity, mě dostatečně přesvědčila o tom, že věřit prvotním plánům je naivní.

Když se Franto a Kevin Csonkovi prvně objevili mezi ostatními postavami, bylo to mimo běžné vydělávání si na základní potřeby, tedy bydlení a vozidlo, hlavně v souvislosti hledáním zázemí pro pořádání dnes již spoustě hráčů známých bašavelů, čímž rozumíme oslavy, v tomto případě i tu klubovou zábavu. Naši oblíbenci z Kuky Bandu nám byli částečně vzory a RP zde jsme chtěli tvořit především pro odlehčení, pouštějíc jejich hudební hity a podpořit social RP, současně to nebrat nikterak vážněji a na postavách nechat přinejlepším jen pár nižších desítek hodin. Zkrátka si odpočinout od povinností na hlavních postavách na vysokých policejních příčkách.

Jak jsem ale zmínil, plány se překopaly poté, co se do skromného obydlí nastěhoval zvukař Csonka Bandu, velký DJ Tibor Bihari. Tibora následovali i Chanel a Sandokan Murkovi a ač si dovolím neodpustit nemístnou poznámku, že hledat v jednom obydlí vícero romských obyvatel neshledává běžný Čech nijak zvláštně, pořád to vypadalo jako dost nemístné a low-effort RP, kterého se dočkáme v podstatě od každého, kdo si založí romskou postavu a do IC chodí pokřikovat "dyk more".

Ačkoli dalším plánem bylo držet co nejvěrohodnější impression romských obyvatel, což jde ruku v ruce se směšným projevem na sociálních sítích, kterého mohli být hráči svědky, naší největší starostí bylo vydělávat peníze poctivou prací a zajistit se o další prvoplánové vymoženosti. Poté ale přicházíme opět k problému, že v jednom domě nebudeme bydlet ve vícero lidech, obzvláště za předpokladu, že i nadále očekáváme růst v našich počtech.

Objevili jsme dostupné oblasti pro osídlení a hurá vydělávat. Ale všeho moc škodí, tak jsme se jeden večer rozhodli, že si po náročném pracovním dni skočíme odpočinout k nějakému social RP. No jo, ale nikde nikdo! Co teď? Samozřejmě si skočit do Bellevillu, kde opět ale nikdo nebyl. Tak si podáme inzerát, třeba někdo přijde. No jo, ale on přišel. A nebyl sám. Jenomže co banda noname romáků nadělá v cizím Night Clubu. Pochopili jsme, že v tu chvíli bude nejlepší, když se situace chopíme a pro pár nočních tvorů, kteří se s námi na serveru v danou chvíli nacházeli, uspořádáme hromadnější akci. Silným základem pro utvoření nezbytných kontaktů nám byla skutečnost, že už nějakou chvíli jsme se záměrně dostali do podvědomí obyvatel San Andreas coby uměle vytvořené celebrity.

Sehnat sponzory a volné prostory - máme, sehnat aparaturu a sestavit playlist - máme, sehnat lidi - máme. Zábava může začít.

Odlehčená zábava do hlubokých nočních hodin nám byla odpočinkem v RP, který jsme dlouho potřebovali. V tu chvíli jsme se shodli na tom, že má smysl RP rozjet o něco aktivněji.

Další den jsme se přestěhovali na naše současné sídliště, které jsme se tak nějak oficiálně neoficiálně rozhodli nazvat sídlištěm "Kalo", za domácí úkol si význam slovíčka najděte na internetu! Prostor pro místní social RP bychom měli, co teď?

Práce, sbírání kontaktů, budování vztahů. Nechat se unášet větrem. To je vlastně celý náš záměr. Setkávat se s lidmi, být stavebními kameny oslavných akcí, být zpestřením běžného RP, pobavit ostatní tak, abychom zároveň neuškodili vůbec nikomu. Ilegální frakce je v podstatě jen berličkou pro to, abychom podtrhli skutečnost, že jsme otevřeni i možnostem kontaktů a spolupráce s organizacemi jinými, nicméně všeho s mírou. Ze dne na den se ze skupiny evropských muzikantů a pracovníků městských služeb nestanou členové kartelu. Naším záměrem zároveň není nikterak škodit komunitě, kterou mají naše postavy reprezentovat - ten záměr je úplně opačný.

Jsme přátelští vůči každé sociální vrstvě, jsme nepřátelští vůči těm, kteří vůči nám vedou předsudkové útoky. Čiň tak, jak sám očekáváš, že ostatní budou činit vůči tobě. Rádi pomůžeme kamarádům policistům, rádi pomůžeme kamarádům kriminálníkům. Držíme si neutrální společenské postavení a chopíme se příležitosti utvořit zábavu nebo podpořit pěkné akce, bez ohledu na to, s kým máme co dočinění. Nemá pro nás smysl úmyslně, aktivně a dlouhodobě dělat jakoukoli kriminální činnost, ono to není hlavně úplně nejvhodnější, pokud většinově na hlavních postavách stojíme na straně zákona - zjednodušeně řečeno RPit policistu a zároveň aktivní ilegální RP není vhodná kratochvíle.

Vzhledem k tomu, že je naše skupinka v rozkvětu, nemohu vám zde popsat desítky zajímavých akcí. Nemohu vám přislíbit, čeho se v budoucnu dopustíme, to vše necháváme náhodě, vývoji, potažmo na tom, kým se necháme aktuálně ovlivnit. Taktéž se může stát, že to do dvou týdnů zabalíme a občasně si jen zkontrolujeme majetek a vyjedeme si do společnosti. Velkou část RP tvoříme pro sebe, kdy si v naší oblasti upevňujeme vztahy a píšeme příběhy. Jsme proto otevřeni hráčům, kteří se rádi zapojí do hrotvorby naší skupiny a budou myslet na to, že RPit romy a extrémisticky projevovat rasismus jsou dvě zásadně odlišné věci.

Co příslibit mohu je i další snaha o projevy originality a nastavení laťky takového RP, zároveň postupem času rád informuji o zajímavých událostech. A mohu přislíbit i Tiborův skvostný Spotify playlist, který se semtam projeví na nějaké zábavě.

Franto se loučí a dává s/o svým sousedům. @zeldinko @kormoo @Jackal @Lofanek @magovec


Powered by LeoSight IFS
LT~40