Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

🏠 Intperms a opravy a lakování u lodí 🚤


Holub

Hráč

46
1.3.2024 10:09, naposledy upraveno 1.3.2024 10:10 uživatelem Holub

Ano, můj první návrh za tento rok. Super, no.

ÚVOD

Důvodem k tomuto návrhu je nedořešenost některých aspektů na Skimu. Oba dva problémy, které zde popisuji a na které hledám řešení, jsou svým způsobem limitující. Tím prvním je spíš z hlediska mentality hráčů, tím druhým je skutečnost, že to prostě a jednoduše nejde, minimálně ne jednoduchou cestou bez členů AT.

POPIS PROBLÉMŮ

 

Spoiler

Manipulace s nábytkem

Dnes pronajímat dům skrze frakci je definice pojmu peklo na zemi. Nestojí za tím ekonomická situace na serveru, nýbrž funkce, která je vázaná na klíč a to je možnost úpravy nábytku, Což znamená, že pokud máte možnost něco pronajímat, tak riskujete to, že vám hráč s postavou nájemníka rozkrade nábytek klidně v hodnotě přes milion. Pak hodně štěstí s řešením celé věci, neboť sám moc dobře vím, že někteří by si pro tento účel škodění vytvořili novou postavu, kterou by již nikdo potom neviděl. Možnost vymáhání ICly krom kauce (která by pro pokrytí nábytku musela být brutální) a zodpovědnosti v rámci dokumentů (kde zas budete čekat se soudem v řádu měsíců, bez urážky) zde není, neboť co chcete vymáhat z někoho, co nic nemá? Řešením je digitální zámek, ale u něj zase musíte řešit report k přepisu nemovitostí na postavu z důvodu jejich instalace, stejně tak je pak po ukončení nájemní smlouvy nelze resetovat kód, neboť tato funkce je dle mně dostupných informací vázaná k postavě, nikoliv k frakci. Tudiž další report a zbytečné zatěžování členů AT.

Nemožnost opravit lodě a některá letadla, stejně tak nemožnost změn barvy

Tohle je problém trochu okrajového rázu, ale stále problémem a to z důvodu dvou změn, které nastaly v průběhu chodu serveru - zrušení stoprocentní opravy mimo interiéry a zrušení možnosti přelakování vozidel mimo interiéry. Což o to, řešilo to většinu problémů, která přicházela s některými hráči, byť jsem sám na začátku zmiňoval úskalí skutečnosti, že některé interiéry svým nasvícením lehce zkreslují. Tehdy mi však nedošel skutečně zásadní problém, který s tímto přišel. Pokud máte loď, nebo pontonové letadlo, tak si žádné z vozidel krom velice specifických postupů s /glue (které bych spíš vnímal jako zneužití glue), prostě a jednoduše neopravíte. To je problém hlavně pro ty, co tyhle prostředky mají napsané na hráčských postavách a ne na frakcích (kde zas musíte letadlo přepisovat přes report...), kde máte možnost tohle vyřešit respawnem.

Stejně tak je zde nemožnost změny barev... tedy krom reportu. Stejně tak díky tomu nemáte možnost jakéhokoliv preview. A než mi někdo řekne, že jde dát letadlo či loď do interiéru - zkuste si to.

 

 

 

INTPERMS JAKOŽTO ŘEŠENÍ PROBLÉMU S PRONAJÍMANÝMI NEMOVITOSTMI
Řešení v případě interiérů se nabízí ve shodné podobě jako v případě vozidel - modul, který umožní změnu pravomocí a přístupu k nemovitostem (odemykání a zamykání, čistě teoreticky by zde mohla být i položka pro manipulaci s nábytkem). Zjednodušeně řečeno vehperms, ale pro interiéry. Tím se vyřeší problém uvedený výše, stejně tak se tím dá řešit i problematika klíčů a případných změn zámků (takže by se opět ulevilo report panelu), neboť by tím hráč neměl klíč jako fyzický item. Win-win.

 

OPRAVNA PRO LODĚ A PONTONY A NAVRÁCENÍ MOŽNOST PŘELAKOVÁNÍ PRO LODĚ A LETADLA
Zde se také nabízí jednoduché řešení - opravna někde na vodě. A ano, ta dodnes není.
S navrácením možnosti přelakování pro lodě a letadla si slibuji vyřešení stávajícího problému v podobě toho, že je nelze mimo interiér přelakovat (mimo report), což je vzhledem k logistickým problémům okolo transportu poněkud... nepříjemný fakt.

 

 

 

 

1.3.2024 14:54

Zrovna to se zámky mi přijde jako poměrně fajn věc pro vytknutí. Protože digitální zámky které máme momentálně jsou doslova a do písmene k ničemu. Je to zdlouhavý, nepříjemný a overall by to šlo udělat jinak.
Už tak půl roku zpět jsem navrhovala produkt, který ale neprošel kvůli komplikovanosti.
Mělo jít o nový digitální zámek, který by ale fungoval přes /net. Jednoduše by u interiérů kde by byl tenhle zámek, šlo zapsat heslo na nějaké stránce na articu.  Vše by při tom bylo vázáno na postavu.
Například by to fungovalo tak, že byste měli na articu stránku, na ní tabulku pro vyplnění ID interieru a hesla které k tomu interieru náleží. Takhle byste si tam nastavili kolik jen hesel byste chtěli, a nemuseli byste u sebe mít klíč. Stačilo by mít mobil nebo chytré hodinky a odemykat přes ně - prostě dveře na čip. Hesla byste pak mohli samozřejmě i odebrat, a pokud by majitel interieru heslo změnil tak byste přišli o přístup tam a z "databáze" by se vám to smazalo dokud byste interier nepřidali znovu, i s novým správným heslem.
Jak by se nastavovalo heslo pro interier? Musel by to udělat sám majitel - ne jen osoba která by měla klíčky, ale přímo člověk na kterého je interier psaný. Nebo u frakcí ten, kdo má nastavené permise to udělat.

Vyřešilo by to nejen to, že by lidi nemohli dělat bordel v interieru kde mají jen klíčky, ale taky to, že já mám na postavě co má 300h plný skoro všechny tři klíčenky a to je prostě otravný. Tohle by trochu rozšířilo funkce co se tu nabízí a zároveň by to dávalo větší smysl než to, že u sebe nosíte vlastně asi 50 klíčů.
Zároveň by to mohl být super moneysink - mít to normálně v obchodech s elektronikou a chtít za jeden zámek třeba 100k by se určitě ukázalo. :)
Přitom by to nemuselo ani přidat další objekt do dimenze 0 - prostě by vám to napsalo že tam není klíčová dírka ale plocha pro přiložení mobilu pokud byste se pokusili dveře odemčít a heslo byste neměli.

Škoda, že to je tak komplikované.. tak třeba v budoucnosti.


Powered by LeoSight IFS
LT~47

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
3496 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
misa

38Kč včera v 17:26

p0KyX

30Kč včera v 13:37

LadyHope

300Kč 2.5.2024 18:16

Nejnovější uživatelé
Davemoravia

Registrován 3.5.2024

Matus503

Registrován 2.5.2024

Seagatexd

Registrován 2.5.2024