Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Časté dopravní nehody v Red County


Wivik

Hráč

19
13.4.2024 16:37

 

Časté dopravní nehody v Red County

 


Red County má toho dost nabídnout. Ať už to je nádherná příroda, zajímavé stavby a památky nebo zajímavé společenské akce. Dnes se zaměříme na tu druhou stránku, kterou se Red County
moc pyšnit nemusí. Určitě Vás nemusím informovat o tom, že dopravní nehody v Red County jsou naprosto běžná záležitost. Ať už to jsou drobné škrábance, pobouchané plechy nebo i horší,
konečné případy. Na toto téma určitě vzniklo pár článků, ovšem mi přijde povinnost tuto záležitost zpátky připomenout čtenářům.


Dopravní nehody jsou způsobeny především nepovolenou rychlostí nebo nepozorností řidičů. Ať už to jsou nehody na okrescích nebo na dálnicích, né vždycky skončí škrábancem a často se
tyto nehody stávají fatální pro řidiče. Zatímco mechanikům na benzinkách září úsměv kvůli drahým opravám, záchranáři, hasiči a i policisté takovou radost nemají. Pojďme se podívat do statistik, které nám toho řeknou více.


Dle veřejně dostupných informací na soc. síti Iris, konkrétně na účtu Zdravotnické záchranné služby, se můžeme dočíst, že minulý rok bylo celkem 2419 výjezdů, z toho 1080 jich bylo k dopravním nehodám. To průměrně dělá 3 dopravní nehody denně. A to do statistik ještě nejsou přiřazeny případy, kde výjezd nebyl potřeba. Doufám, že Vás, jako pozorného čtenáře, napadá stejná otázka jako mě : Je to potřeba?

Pojďme se na to zeptat lidí!


Udělal sem si menší průzkum a odchytl 10 řídičů na benzinové pumpě. Zeptal sem se na pár otázek a musím Vám říct, že mám zajímavé výsledky! Předem je potřeba říct, že tyto "Statistiky" jsou naprosto amatérské a je potřeba je brát na lehkou váhu. Pojďme se na to tedy mrknout! Více než polovina řídičů se nám přiznala, že nedodržují rychlostní limit. Na obhajobu většina argumentovala tím, že šlápnou na plyn na okreskách a na místech, kde jsi jsou jistí tím, že nikoho neohrozí. Všech 10 řídičů potvrdilo, že zastavují u dopravních nehod a poskytují první pomoc. Díky za to! 5 lidí se mi přiznalo, že před jízdou nekontrolují vozidlo, zda-li disponuje povinnou výbavou. Někteří kontrolují vždy, jiní argumentují tím, že věří svým nejbližším a firmám. Bohužel, mám tu i horší statistiky. 1O řídičů z 10 mělo někdy dopravní nehodu se zdravotními následky. "Většinou sem se musel léčit 3-5 měsíců, než sem byl plně zdravý," popisuje jeden z účastníků. Co je naprosto překvapující je fakt, že všech 10 řídičů zpomaluje na povolenou rychlost u radarů. Určitě dám za pravdu, že rodinné foto je lepší jak bliknutím radarem. Co je ale více horší je to, že řídiči zpomalují na povolenou rychlost jen z důvodu, aby ušetřili pár drobných ve své peněžence.


Otázkou tedy je, zda se řidičům vyplatí tyto peníze a ušetřených pár sekund, případně minut, za ohrožování sebe a ostatních účastníků provozu. Kromě toho, že ohrožujete své zdraví a i ostatních, tak poškozujete i svá vozidla, která zhltnou desítky tisíc na opravách. Myslím, že je potřeba začít šetřit nejen na pokutách, ale i na pobouchaných kusech plechu. Tímto článkem bychom chtěli apelovat na řidiče, aby se snažili a dodržovali rychlostní limit a aby prováděli první pomoc raněným. Nejen, že neposkytnutím první pomoci se dopouštíte trestného činu, ale až budete Vy na místě, kde se nikdo z nás nechce ocitnout, každá sekunda a pomoc se Vám bude hodit. Zároveň chci poděkovat všem řidičům, kteří mi pomohli s průzkumem a všem složkám za profesionální práci při dopravních nehodách. Nezbývá mi nic jiného, než popřát šťastně najeté kilometry!

Za Red County News,

David Nelth.


Powered by LeoSight IFS
LT~31

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
3428 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
LadyHope

300Kč včera v 18:16

Dexyy

500Kč včera v 18:16

FerryCZ

19Kč včera v 13:47

Nejnovější uživatelé
Matus503

Registrován 2.5.2024

Seagatexd

Registrován 2.5.2024

Stepsik

Registrován 1.5.2024