Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Quality of Life stuff aneb co mi na webu/fóru chybí?


neznamy#5

Smazaný účet

25
8.10.2020 22:53, naposledy upraveno 8.10.2020 23:55 uživatelem neznamy#5

Dobrý večer, velectěný Ratpai-i (tuhle referenci vám budu muset někdy vysvětlit),

dnešní příspěvek je úplně o něčem jiném. O čem? O tom učinit z webu a fóra (ještě) příjemnější místo a to po technické stránce. To, co navrhuji, jsou sice drobnosti (kvůli kterým nechci dávat šest ticketů), ale myslím si, že by mohly rozproudit konverzaci a kdo ví, třeba by zde někdo přišel s něčím dalším.

Využití pro emotes na fóru.

Pokud vám padá denní úkol ohledně nákupu v shopu, tak jste rozhodně nemohli přehlédnout jednu z nejlevnějších položek - emote. Za jeden kredit se k vám dostane emote, který... vlastně dnes krom chatu, který jsem já sám využil pouze při dvou dodatečných konverzací ohledně známek (a ještě k tomu všemu obě byly od jedné jediné osoby), nemá využití. Na webu při psaní příspěvků jej nevyužijete, pač (minimálně pro mobilní zařízení) neexistuje žádné tlačítko, které by vám umožnilo otevřít výběr emotů. Tyhle emoty by mohly mít využití zde, při tvorbě příspěvků, což by nejenom nejeden uživatel Windowsu 7 (ahoj Pepo) či mobilního telefonu (ave já) mohl nejenom ocenit, ale také i využít. Navíc by to dalo význam a funkci těmto, v tuhle chvíli poněkud zbytečným emotům. Stejně tak by jim nemuselo uškodit být součástí úpravy profilu.

Nastavení rozlišení obrázků pro mobilní zařízení.

Web pro mobilní zařízení je v tuhle chvíli vcelku funkční. Jistě, pro některé uživatele může být ergonomie poněkud specifická či nezvyklá, ale funguje a řekl bych, že i relativně dobře. Bohužel je zde jeden problém, kvůli kterému jsou uživatelé mobilních zařízení stavěni do situace, kdy nahrání obrázku se může rovnat porušení pravidel vlivem toho, že na portálu jsou obrázky limitovány po stránce rozlišení. Bohužel tuhle funkci mobilní uživatelé z mně nepochopených důvodů nemají. A já už jen čekám, kdy mi za obrázek, na který jsem s největší pravděpodobností zapomněl, přistane varování a ban. 

Možnost výběru titulu namísto štítku hráč.

S úrovní dvacet hráč získá poslední a skutečně zásadní featuru - možnost nahrávání avataru bez VIP. Fantastická věc. Ale není to málo? Hráč nemá od levelu 20 žádnou motivaci v tom postupovat dále v "žebříčku", neboť zde není žádná výhoda či funkce, která by ho v tom mohla motivovat. A tak jsem přemýšlel - co už zde na webu je a co by mohlo mít nějaké další využití. A pak mi to došlo. Už jste si někdy všimli toho šedého štítku s textem Hráč? Co kdyby měl hráč po dosažení, dejme tomu, třicáté úrovně možnost vybírat z přednastavených textů v tomto štítku namísto hráče? VIP či Premium by mohlo mít tuto funkci buďto dříve, nebo také s možností vybrat jednu z přednastavených barev (přednastavených proto, aby nedocházelo k záměně za členy AT). Stejnou funkci bych popravdě ocenil i u rámečku profilu, který se mi u Premia hnusí natolik, že bych si ho prostě nekoupil.

Formátování hlásek i pro hráče.

Tohle je zrovna něco, co by Ratpaiovi mohlo usnadnit práci, u hlášek s vícero lidmi obzvláště. Věc se má tak, že při sepisování hlásek nemůžete použít enter (ani se Shiftem), neboť vás to rovnou hodí na další okno, popřípadě odeslání. Hodila by se buďto funkce pro Shift + Enter, nebo celkově možnost formátování hlášek. A kdyby někdo dělal bordel? Není tak těžké mu dát (již existující) ban na hlášky. 

Procedurálně generovatelné pozadí na profil.

Už zde máme kočku, robota a... něco, co připomíná obličej. Tohle jsou procedurálně generované avatary, které máme zde na webu (a minimálně jeden další by mohl do konce roku přijít). Proč tedy nevyužít podobné funkce i na pozadí na profilu? Opět by z toho mohla být buďto VIP/Premium funkce, nebo něco odemknutelného v průběhu získávání úrovní.

Možnost skrýt vlákna či subfóra, označit vše za přečtené už na hlavním fóru. 

Zmíněno již v ticketu, ale stejně si myslím, že pro doplnění si zde místo skutečně zaslouží. Stejně tak možnost Označit vše za přečtené už jen při vstupu na fórum (s vyjímkou pravidel a jejich změn) by nebyla od věci už jen kvůli tomu, že nepotřebuju vidět svítící ikonku "nepřečteno" kvůli dvěma přihláškám do MPP na úrovni osmiletých dětí. 

Darkmode i mimo profil.

Věc, kterou bych ocenil už jen ze samotné podstaty, že si procházím web na mobilu, když mám zhasnuto, nebo když je tma. Pak bílá, pokud telefon není nastavený na automatický jas, doslova propaluje oči. 

 

16.10.2020 11:01

Díky za QoL návrhy, budu ti na ně také reagovat v bodech.

 

Využití pro emotes na fóru - Ne, z Windows 10, Macu, Linuxu i moderních mobilních zařízení lze posílat nativní emotikony a tím jaksi padá celé využití zastaralých interních emotikonů na webu. Zbytek uživatelů (ti, kteří jsou stále na W7) by sice využil tyto emotikony, avšak jedná se o zanedbatelné množství lidí, navíc by stejně stále všude (ne)viděli ty klasické emotikony od ostatních uživatelů. Souhlasím, že bohužel tyto webové emotikony, které byli na online shopu prakticky nemají využití, ale hold jsme nepočítali s tím, kam se posuneme dál. Našel bych emotikonům buď zcela jiné využití (třeba byste je mohli přidávat na profily ostatních hráčů jako jakási ocenění - obdoba Reddit awards u postů), nebo bych je zrušil (a vrátil hráčům těch pár kreditů, co za ně dali).

Nastavení rozlišení obrázků pro mobilní zařízení - Je pravda, že taková funkce neexistuje, ale neexistuje ani na desktop verzi webu a vlastně snad neznám web tohoto typu, který by umožnil uživateli při nahrávání zvolit rozlišení obrázku. I na počítači musíš obrázek upravit v nějakém grafickém editoru a změnit mu rozlišení (určitě existuje i obdobná aplikace na mobil), nebo lze třeba na Imgur nahrát obrázek a následně mu změnit rozlišení, což ale opět možná jde i na mobilech. Co bych však zvážil je automatický resize obrázků přesahujících fullHD rozlišení.

Možnost výběru titulu namísto štítku hráč - Se stejným nápadem jsem přišel už kdysi dávno a několikrát se probíral na TSku, tituly jsou v plánu a chtěl bych je přidat. Provedení už je otázkou, odemčení nějakého titulu s levelem je určitě možné, dále bych rád přidal nějaké tituly vázané na ocenění, kterých by hráč mohl dosáhnout. Další by se odemkli třeba od nějakého počtu příspěvků na fóru, nebo třeba i tím, jak dlouho má uživatel registrovaný účet a tak dále. Prostě by si hráč různě odemykal tituly a pak by si z nich mohl vybrat jeden aktivní. Podobný systém určitě znáte z MMORPG her. Barvu štítků bych asi neumožňoval vybírat navíc, ale spíš by každý titul měl svoji přednastavenou barvu (možná podle způsobu, jakým jej získal - třeba štítky podle úrovně by měli jinou barvu, než štítky podle příspěvků na fóru). Co se týče rámečku PREMIUM členství, co se ti na něm hnusí? Výběr barvy rámečku by byl sice hezkou funkcí, ale takto se dá podle rámečku alespoň každý rozpoznat (třeba v seznamu přátel není vidět štítek a dává mi členství najevo právě rámeček). Navíc kdyby měl každý jinou barvu rámečku, vypadalo by to tu trochu jako v cirkusu.

Formátování hlásek i pro hráče - Bude přidáno. Celkové předělání systému hlášek je v plánu a visí to v ticketech. Je to jen otázkou času, ale jelikož se nejedná o prioritní záležitost, ještě si na tuto předělávku chvíli počkáte.

Procedurálně generovatelné pozadí na profil - Přijde mi to náročné a zbytečné. Spíše by mohla existovat možnost nahrání vlastního pozadí na profil (třeba pro PREMIUM členy nebo od určité úrovně).

Možnost skrýt vlákna či subfóra, označit vše za přečtené už na hlavním fóru - Skrývání určitých sekcí na fóru už je v plánu a jak říkáš v ticketech, opět otázka času, kdy se k realizaci této funkce dostanu. Označit vše jako přečtené by asi nemělo existovat pro úplně celé fórum, ale možná pro celé kategorie ano.

Darkmode i mimo profil - Ještě zvážím, teoreticky by stačilo uživatelům na mobilu umožnit používat "Prospect verzi" webu. Nebo rovnou Prospect na mobil, že? Ale to není jen tak.


Powered by LeoSight IFS
LT~23