Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Rozhovory #1 | admin Wright|

13.5.2024 14:01, naposledy upraveno 13.5.2024 14:51 uživatelem DJDave

Zdravím všechny! Už nějakou dobu mi leželo v hlavě, jestli bych třeba nějak neoživil tuto komunitu něčím zajímavým. Zkrátka to co by lidi mohlo zajímat a bavit. Je to moje nová série rozhovorů které mám v plánu vydávat každý týden. Rozhovory budou se známějšími hráčmi či adminy kteří tu zanechali nějakou stopu.

Rozhovor s Wrightem

1. Jak by jsi popsal své začátky na skimu?

To je popravdě velmi náročné, jelikož na Skimu jsem přišel zhruba před devíti/deseti lety. Přišel jsem v té době ze SAMPu, takže pro mě RP už nebyla žádná novinka. Ale vzpomínám si, že Skimo byl v roce 2014 spíše RPG server s prvky RP, které ne všichni využívali. Když se Skimo přetransformovalo v "opravdový" RP server, pokud mě paměť nešálí, už jsem byl členem Admin Teamu a spíše jsme se snažili tu hru pro ostatní tvořit. Což se nám až na pár nezdarů daří v zásadě dodnes.

2. Jak dlouho hraješ na skimu?

Částečně jsem na to odpověděl v minulé otázce, je to zhruba od roku 2014, nedokážu to už říct přesně. Každopádně dle důkazního materiálu už jsem nějaký čas na Skimu byl na začátku roku 2015.

Obrázek

3. Jaký byl největší problém, se kterým jsi se jako admin musel vypořádat?

V zásadě nejspíš nic extrémního. Nejhorší jsou zpravidla rozsáhlé RP akce, ve kterých je stížnost na porušení pravidel ať už metagaming/powergaming/zdravej rozum. Protože je problém nastřádat všechny důkazy a vyhodnotit to ve finále v tom všem “zmatku” spravedlivě.

4. Co tě motivovalo stát se adminem?

Ve všem preferuji nějaký systém a řád. Proto mě vždycky rozčilovalo, když někdo porušoval pravidla a kazilo to mně nebo ostatním zážitek ze hry. Další věcí byla 'neznalost' RP v MTA komunitě toho času. Takže jsem se snažil předávat lidem know-how, jak to vlastně hrát. No a také jsem v té době byl podstatně mladší a měl jsem spoustu času se věnovat komunitě. Což bych rád dělal i dnes, ale bohužel to zatím není možné.

5. S jakým adminem si nejvíce rozumíš?

To je celkem složitá otázka. Myslím si, že jsme jako Admin tým všichni “přátele” a rozumíme si téměř každý s každým. Kdybych měl vypíchnout opravdu jen jednoho člověka, byla by to asi Puding. Důvodu je více, zaprvé spolu v posledním roce máme většinu RP a i jako administrátoři se shodujeme ve většině názorů.

6. Kdo má podle tebe špičkové RP?

Záleží jestli se bavíme o souladu s pravidly nebo o tom, jak se dokáže vžít do role a podle toho se chovat. Je mi popravdě trochu proti srsti jmenovat. Ale líbí se mi RP Puding na Zaiře Valentine, Džardyse za Steva Zayase, mám rád RP Zeintara na Yukimurovi.. Ale věřím, že lidi by se našlo mnohem mnohem víc, jen se prostě v IC světě tak často nepotkáváme.

7. Jaké je tvoje oblíbené místo na serveru? Zdůvodni proč je tvým oblíbeným.

To je pro mě celkem jednoduchá otázka. Je to bar Poison Bite v Las Colinas. Zažíval jsem a zažívám tam největší část sociálního RP ve skvělý kvalitě. A je to tedy mimochodem část kořenů naší řekněme organizace.

8. Jaký máš názor na Illegal RP?

Na ilegální RP mám v zásadě pozitivní názor, neboť neodmyslitelně patří k rozmanitosti RP. Jen je důležité udělat tlustou dělící čáru mezi seriózním ilegálním RP a 'ilegálním RP'. Sám se mu věnuju již několik let a věřím, že i kvalita ilegálního RP na Skimu se bude rozvíjet, a neskončí to pouze u bizarních bezdůvodných únosů a okrádání kamionů.

9. Co děláš ve volném čase kromě Skima. Co tě naplňuje?

Popravdě, volného času moc nemám. Což se odráží i v mojí aktivitě v komunitě. Ale když už tedy výjimečně nejsem 16 hodin v autodílně, tak se věnuju rodině, bavím se auty kolem kterých se můj život tak nějak točí, případně ho trávím s přáteli.

10. Jak se zlepšit v RP? Máš nějaké rady na začátek či jak se v RP zdokonalit?

Myslím si, že RP se dokáže zdokonalit opravdu pouze časem. V tom smyslu, že se mu musíte věnovat a zapojovat se do akcí, které vás ty situace naučí. Samozřejmě záleží na tom, jak velkou má člověk schopnost vcítit se do své aktuální role. Příkazy a pravidla se pak člověk naučí v podstatě jako robot. Jediná rada, kterou mohu s klidem dát, je, aby lidé dali přednost sociálnímu RP před grindem peněz a majetku, i když jsou v RP také důležité. I když se mnou možná někdo nebude souhlasit.

11. Jaké bylo tvoje první auto?

Moje první auto byla v tý době Škoda Fabia první generace s motorem 2.0 MPi. Byla tehdy desetiletá a stála skoro 200.000Kč. Paradoxně, jí mám jako občasný postrkovadlo po okolí dodnes, jelikož mi ji bylo líto prodat. Ale od té doby jsem vystřídal zhruba 50 aut, které jsem vlastnil/vlastním dodnes.

12. Jaké je tvé oblíbené jídlo?

Aktuálně kvůli mému jídelníčku je to kuře s rýží :D. Ale všeobecně mám rád asijskou kuchyni. Kdybych měl vybrat jídlo, který budu jíst do konce života, bylo by to asi Sushi.

13. Poslední otázka nakonec. Jaký je tvůj cíl či sen. Čeho chceš v životě dosáhnout?

Asi můžu s klidem říct, že materiální věci to nebudou. Mám rád svobodu v tom co dělám, v rozhodnutích a tak dál. Takže asi jen provést svoji rodinu životem tak, aby si z ničeho nemuseli dělat zbytečně vrásky.