Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Home Security Update 🔐


23.5.2024 01:03, naposledy upraveno 23.5.2024 16:03 uživatelem Rataj

Home Security Update


Dobrý středeční večer, čtvrteční ráno, nebo třeba sobotní poledne, dobrou chuť pokud právě obědváte. Přináším vám nový update, avšak tímto updatem nekončíme. Pod označením v5.4 se totiž budou skrývat hned 3 updaty, které vyjdou krátce po sobě a na kterých jsem delší dobu pracoval. Po tomto updatu bude následovat Guards Update, který umožní bezpečnostním agenturám pronajímat NPC hlídače ostatním hráčům a nakonec přijde Burglary Update, který vnese na Skimo zcela nový systém vloupání do nemovitostí. Záměrně je vydávám v tomto pořadí, abyste své domy stihli zabezpečit, než je bude možné opět vykrádat.

Teď se ale pojďme podívat na tuto první část a co přináší.

 

Dočasná úprava pravidel

Od dnešního dne až do vydání Burglary Update je dočasně pozastaveno a zakázáno vykrádání nemovitostí - administrátoři budou tyto reporty automaticky zamítat. Až s dokončením všech tří updatů přijde změna pravidel, která povolí vykrádání na novém systému.

 

Zámky pro vchodové dveře

Jak pro hlavní vstupy tak i vedlejší (elevatory) nyní můžete nainstalovat různé druhy zámků. Bezpečnostní vložky budou k zakoupení v zámečnictví, bezpečnostní zámky se budou vyrábět ve výrobní stanici, elektronické zámky budou k zakoupení za kredity obdobně jako tomu bylo u těch digitálních.

 

Visací zámky

Snad jednou z nejzajímavějších změn tohoto updatu jsou visací zámky. Ty lze přidělat na jakýkoliv nábytek s úložným prostorem, nyní tak konečně můžete uzamknout své skříně! Visací zámky zakoupíte v zámečnictví.

Visací zámek lze z nábytku sundat tak, že na něj přetáhnete klíč od interiéru.

 

Ikony znázorňující úroveň zabezpečení

Každý interiér má nyní u svého vstupu vyobrazené ikony, které znázorňují úroveň zabezpečení daného vstupu (pozor, může se to v rámci jedné nemovitosti lišit i vstup od vstupu). Ikona zámku ukazuje, zda je interiér odemčený či zamčený, zároveň její barva prozrazuje sílu zámku.

Bílá = Běžný zámek (lze otevřít paklíčem, páčidlem či trhavinou)
Žlutá = Bezpečnostní vložka (lze otevřít planžetou, páčidlem, či trhavinou)
Modrá = Bezpečnostní zámek (lze otevřít pouze trhavinou)
Zelená = Elektronický zámek (lze otevřít RFID fuzzerem, či trhavinou)
Červená = Bezpečnostní dveře (nelze prolomit - pouze pro chráněné interiéry)

Dále ikonka kamery znázorňuje nainstalovaný kamerový systém a ikona zvonečku pak nainstalovaný alarm.

 

Elektronické zámky (náhrada digitálních zámků)

Zapomeňte na otravné keypady! Ty rušíme. Nyní stačí mít v inventáři čipovou kartu a dveřmi prostě projít. Není potřeba dveře ani odemykat, odemčou se na pár vteřin pro vás a případný doprovod. Navíc elektronické zámky budou fungovat i pro vaše garáže!

Dveře s elektronickým zámkem držitel klíče může také dočasně odemčít klasicky pomocí klávesy K a tím zabránit automatickému zamykání, jinak se vždy dveře odemčou a uzamčou jednoduchým projitím pomocí klávesy F. Pokud tak zaměstnancům dáte pouze čipovou kartu, tak ani nemůže nechat dveře odemčené.

 

Kamerový systém

Nový kamerový systém zajistí zalogování skinu (a pro policii i jména jestliže osoba neměla masku) osoby, která se do interiéru vloupala.

Kameru lze odinstalovat pomocí příkazu: /delcamera nebo /removecamera.

 

Alarm

Nemovitost, která má v sobě nainstalovaný alarm, spustí zvuk do okolí při pokusu o vloupání. Alarm je slyšet jak v interiéru, tak i v exteriéru. K alarmu se hodí mít dobré sousedy, kteří zavolají PSA.

Alarm lze odinstalovat pomocí příkazu: /delalarm nebo /removealarm.

 

Výroba

Výrobní plánky jsou k dispozici klasicky v centru obchodu v Blueberry.

Bezpečnostní zámek = 16x Ocel, 8x Pružina, 4x Ozubené kolo, 12x Šrouby, 2x Kovový šrot
Kamerový systém = 12x Plast, 2x Elektrický obvod, 1x Sklo
Alarm do domácnosti = 6x Plast, 3x Elektrický obvod, 1x Baterie

Ano, některé věci v tomto updatu jsou drahé - nechceme, aby to měl každý.

 

Berte na vědomí, že parametry updatu (potřebné suroviny k výrobě, ceny v zámečnictví) se mohou po vydání ještě změnit - občas to tak děláme na základě pozorování hráčské interakce s novým updatem.

Tento update nahrávám už s nadcházejícím restartem serveru. Další dva updaty budou brzy následovat a budete o všech jejich komponentách opět informováni na fóru.

24.5.2024 17:02, naposledy upraveno 24.5.2024 17:03 uživatelem Rataj

Dále přidávám 3 novinky na online shop:

Firemní RFID karta

Firemní RFID karta

Tato čipová karta pro elektronické zámky se nastavuje na frakci a tím držiteli umožní přístup ke všem vstupům do interiérů frakce.

Univerzální karta

Univerzální RFID karta

Na tuto čipovou kartu pro elektronické zámky lze uložit libovolné množství vstupů a tím ušetřit místo v inventáři.

Pískací kuře

Pískací kuře

Skvělá hračka pro psy a důkaz, že @Kolpanek koupí každou blbost. Tohle je napůl vtip, ale taktéž to je skutečný předmět.

24.5.2024 17:31

Pískací kuře mám konečně ve vlastnictví! 😍😍😍😍😍

Holub

Hráč

49
24.5.2024 18:50, naposledy upraveno 24.5.2024 19:04 uživatelem Holub

240 za kartu?! Ses po..., ne?! 

Chápu, že je potřeba z toho mít nějaké peníze, ale tohle je už asi i trochu moc za tohle. 

Brumik

Hráč

41
24.5.2024 19:37

Teď se tak zamýšlím... Ty ikony týkající se kamer a alarmů jdou vidět pro všechny hráče, nebo jen pro vlastníka? Jestli by to viděli totiž všichni, mohlo by dojít k metagamingu. (např.: když hráč dojde k interiéru, zapomene si nasadit masku, uvidí ikonu kamery tak ho logicky napadne si ji nasadit... nebo... hráč uvidí, že je tam ikona alarmu, tak se prostě rozhodne to nevykrást) 

Další otázka... Ty firemní RFID karty se budou muset kupovat za kredity pro každého hráče či se to koupí jako modul a IC se ty karty dokoupí.

 

Díky za zodpovězení.

24.5.2024 20:44, naposledy upraveno 24.5.2024 21:26 uživatelem Rataj

@Holub Ta karta není potřeba, je to zkrátka prémiová věc co jsem přidal navíc jako takové menší QoL, které někomu usnadní hru a serveru přinese peníze. Pokud to pro tebe není fér cena, tak to je v pořádku, nekupuj si to, nepotřebuješ to. Stačí ti si koupit za IC měnu obyčejnou čipovou kartu v zámečnictví. Nebo třeba ani nemít elektronický zámek ale mít ten lepší, bezpečnostní, který se vyrábí čistě IC.

@Brumik Ikony jsou záměrně vidět pro všechny, v realitě tam taky vždycky narveš cedulku, že je objekt střežen kamerovým systémem právě proto, abys zloděje odlákal. Firemní RFID karta je předmět, je to karta, není to modul. Každý si ji koupí zvlášť, ale opět - pouze pokud chce, ta co se dá sehnat za IC měnu bohatě stačí, jen prostě někomu kdo má 50 interiérů se tohle vyplatí víc.

KUSKUS

Hráč

18
24.5.2024 22:03

No já tedy nemám na dveřích do baráku ani nikde okolo napsáno že mám v domě kamery připojené k wifi a ani to dělat nehodlám, přesně proto že nechci aby někdo věděl že v domě jsou kamery. 

Ještě mi kamery přes apku v mobilu hlásí pohyb v domu když zapnu režim mimo domov. Do toho venku pobíhá pes a vystaráno.

Ale ono co si budem, stejně hráči co mají funkční kamery mají na tolik velká sídla s ochrankami které stručně prostě nelze vykrádat. Navíc si nejsem vědom že by jste na server přidávali další funkční kamery. (tím chci říct že prach sprostého občana ikonka s kamerou stejně trápit nebude)

K ikonce alarmu, rozumný člověk má v domě tichý alarm který lupiče neupozorní na to že se na něj někdo řítí aby byl pachatel dopaden při činu, jen ať si tam šmátrá , hledá a ztrácí tam čas. Já na to mám místo alarmu tu kameru.

a to se dostávám k tomu že pro mě by bylo zajímavější sledovat to jak pachatel vůbec netuší že bude dopaden. o to zajímavější mi to potencionálně přijde pro ty "detektivy" na serveru.

 

KUSKUS

Hráč

18
24.5.2024 22:19

Do dneška si pamatuju storku tak 8 let zpátky kdy jsme u kámoše neodkodovali když jsme přišli k němu a za 10 minut přilít jeho fotr s pálkou v ruce do baráku. 

To by mohlo taky bejt, že třeba člověk bude muset při vstupu vypnout alarm (přes sbind) když ho tam má, jinak se to spustí na stanici a nebo majiteli začne řvát mobil že je pohyb u něj v nemovitosti,

Pokud by to volalo psa a přijela by hlídka zbytečně tak by dostal třeba 50k pokutu za planej výjezd. Nemyslím si že by toho někdo zneužíval když pojede na banku aby mu tím hrozilo podezření a pokuta, ty lidi stejně půjdou namířit kvér v sámošce a pak hurá na banku.

(jen návrh neříkám že to tak hned musí být) 

LadyHope

Hráč

31
26.6.2024 12:01, naposledy upraveno 26.6.2024 12:31 uživatelem LadyHope

Nápad k alarmu:


Když alarm zachytí násilné vniknutí do interiéru/budovy, tak se alarm spustí, začne houkat a majiteli se pošle třeba na mobil SMS něco ve stylu že neoprávněné vniknutí do budovy například.
(SMS: "Bylo zaznamenáno neoprávněné vniknutí do vaší nemovitosti -ID intu")

Jelikož alarm je fajn, ale k čemu mi je, když nemovitost, která je v příklad San Fierro je vykrádána a já se za postavu nacházím v Montgomery či v Los Santos, to mi asi alarm moc nepomůže, jelikož je jasný, že na takovou dálku nelze slyšet.
Celkově že by se dalo propojit systém alarmu s telefonem, jak to je u kamer třeba (nebo myslím že to je u kamer, nyní si nejsem jistá, pokud říkám blbost tak se omlouvám.)

 


Powered by LeoSight IFS
LT~204

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

ČERVENEC 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Navaro (6205Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Sorbo

1000Kč včera v 20:18

Roby

2000Kč včera v 19:40

marekvoe

300Kč včera v 17:07

Nejnovější uživatelé
MajchezSVK

Registrován 27.7.2024

Maty25

Registrován 26.7.2024

AM93

Registrován 26.7.2024