Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Ani daily auto nemusí být nudné

Romizz03

Hráč

14
24.5.2024 00:13

Ani daily auto nemusí být nudné

Běžná auta mohou na první pohled působit obyčejně, ale pro petrolheady jsou to zázraky na čtyřech kolech, které mají svůj vlastní nezaměnitelný šarm

Ve světě, který je plný sportovních aut, luxusních limuzín a silných SUVček, ty obyčejnější auta snadno zaniknou. Nebavím se teď o autech jako je PT cruiser, nebo snad starý Golf. To jsou auta na přepravu z bodu A do bodu B, když se ale podíváme o kousek výš, najdeme i spoustu praktických, svižných a krásných aut. Nebudou to určitě nejrychlejší, nebo nejluxusnější auta, ve kterých se tady v San Andreas svezete, ale je určitě velká škoda na ně zanevřít.

Proč píšu o daily autě ? 

Je to možná vtipné, protože vy, kteří mě znáte osobně víte, že jsem na daily schopný používat naprosto cokoli a stále to auto mít rád. Je jedno jestli je to Cayman nebo naftový Golf, nicméně se pojďme pobavit třeba o tom, co jsem si já pořídil jako své první, opravdové daily auto. 

Mercedes-Benz C32 AMG

Amg jako daily auto ? Dost možná se spousta z vás diví tomu, proč by tohle auto někdo používal na denní ježdění. Hned vám řeknu pár důvodů. 

Motor ? 3,2 V6 s 350 koňmi a 450 nm. V jakých otáčkách ? Zbytečné se po tom pídit, je to přece daily auto, ale i tak se nikdo z nás přece nechce nikam kodrcat přes celé San Andreas v PTčku, když takovéhle AMG je krásně cenově dostupné a pokud někdo nechce AMG, může klidně sáhnout i po slabší verzi. Jsem si jistý, že ani ty nejsou k zahození.

Důležitější aspekty jsou například praktičnost auta. 5 míst k sezení, obrovský kufr, všude spousta místa. Další třeba bezpečnost, kterou bych u daily auta chtěl, vzhledem k tomu, že v něm budu trávit ze všech aut nejvíce času. Další je pohodlí, jsem tak moc zvyklý na tuhé a tvrdé podvozky, že mi sedanové AMG přijde jako jezdit na mráčku. Jsou tu ale i jiná auta, po kterých bych se nebál sáhnout při výběru daily. Pojďmě na ně kouknout. 

Audi A4 Avant 1.8 TFSI

o 200 tisíc dražší než Mercedes

Autu se asi může hned na prvním místě vytknout motor, který je proti Mercedesu na tu cenu o dost slabší. Čtyřválcové TFSI dává 160 koní a 250 nm, což sice na daily není málo, ale Mercedes v tomto vyhrává na plné čáře. 

V čem A4ka poráží Mergla ? Je to Combi, takže o praktičnosti se zde není potřeba bavit. Já osobně sice Combíky nemusím, ale troufám si říct, že zrovna tohle auto bych dokázal překousnout. Pořád srovnáváme vrcholovou verzi s obyčejnou A4kou. Nechápu sice ten cenový rozdíl, ale budiž. Pojďmě se přesunout ale k něčemu zajímavějšímu.

Cadilac CTS 3.6 V6

o 300 tisíc dražší než mercedes

Ačkoli jsme o 300 tisíc jinde, si troufám říct, že vlastnostmi je to velký konkurent Mercedesu. Výkonem sice úplně ne. Ne, že by měl málo výkonu, ba naopak má 311koní a 374nm, jen je proti mercedesu o 300 kilo těžší, nicméně bude na druhou stránku třeba bezpečnější. Každopádně praktičnost, vzhled a charisma toho auta je srovnatelné s Mercedesem. Kdyby nebyl o tolik dražší, je dost velká šance, že já sám bych nad ním uvažoval. Určitě by to byla dailyna, za kterou bych se otočil po tom, co z ní vystoupím. 

Závěrem ? 

Ať si vlastně každý jezdí čím chce. Co mu je pohodlné, příjemné a co ho nezničí na opravách a údržbě. Pro někoho to může být Raptor, A8 a někdo jezdí třeba PTčkem. Závěrem je to vlastně úplně jedno, záleží jen na preferencích, nicméně tenhle článek je takové okénko, jak by mohlo daily auto vypadat, pro ty co neví, jakým směrem se udávat.

F.Sťastný