Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Rozhovory #6 |TM Dzardys|

DJDave

VIP

22
24.5.2024 11:42, naposledy upraveno 24.5.2024 12:12 uživatelem DJDave

Zdravím všechny! Máme tu další rozhovor a též dalšího hosta! Dnes jsem si pozval na rozhovor hráče a též Správce Helper Teamu a Team Manager Admin Teamu Dzardyse. Myslím že tohle bude jeden z rozhovorů který obsahuje velký počet slov a rozhodně má co nabídnout. Doufám že si rozhovor užijete protože jsme tu probrali dost zajímavé věci, které vás třeba budou zajímat. Dzardys toho má skutečně hodně za sebou a je za mě jeden z nejdůležitějších lidí na Skimu a celkově na LS. Nyní si užijte rozhovor, udělejte si nějaký dobrý jídlo či pití a mějte se fajn :)

Rozhovor s Dzardysem

1. Jak by jsi popsal své začátky na skimu a celkově na leosightu?

Zažil jsem strach a bídu. Vzhledem k tomu, že jsem před Skimem obýval převážně Twitch, tak jsem o existenci RP věděl tak nějak od Agraela, když měl tehdá stream s Bauchyčem, a přišlo mi to celkem vtipný, tak jsem tehdy využil příležitosti, kterou mi nabídla facebooková reklama v roce 2020, a šel jsem to zkusit. Nejsem člověk, co se cítí komfortně v cizí společnosti, a vzhledem k tomu, že jsem se na Skimo připojil sám a bez kamarádů, okoukával jsem spíš jenom, co a jak. Samozřejmě jsem fásl během týdne hned dva bany, což mi poněkud nastavilo prvotní směr a zpětně za ně Radimovi a Kaprálkovi děkuju! No přišla klasička viď, mafiáni, vedení DPD se Soudruhem, asi po týdnu jsem fásl CPZ, tak jsem se na to pak radši vykašlal a dostal jsem se do ZZS a HZS, kde jsem pod vedením Peťana a Crazyho nabýval zkušenosti. Pak jsem si dal pauzu na pár měsíců, načež se teda události odehrály rychle, a díky warezovi, Kennymu a vlastně z velký části i mnohým dnes neznámému hráči metyu23 jsem měsíc po návratu převzal vedení ZZS, připojil se do HT, dva měsíce potom jsme převzali s Vysocakem vedení PSA a měsíc potom jsem se dostal do AT. Takže vlastně z problémového konzumenta na problémového admina. :-)

LeoSight.cz

2. Jaký byl největší problém, se kterým jsi se jako admin musel vypořádat? Jak už řešení cheaterů a další útoky na server.

To se asi nedá specifikovat, každý člen AT v průběhu své kariéry narazí na nespočet problémů, ať už to jsou nějaké osobní boje s hráči, nebo situace, které si dobře nesednou. Paradoxně zrovna řešení cheaterů bylo celkem unikátní oproti běžný praxi, takže byť to je obrovský problém, kterému klademe obrovskou váhu a do kterého s @Rataj investujeme nehorázně času, sám za sebe to nestavím na první příčku. Určitě mohu říct, že tu v minulosti bylo dost situací, kdy jsem to tu chtěl zabalit, zpětné díky patří @SedliX, který si mé problémy v těchto chvílích vyslechl a podržel mě nad vodou. Zpětně, když tak rozmýšlím nad těmito momenty, mohu asi zmínit fórum války s hráči. Dnes už to není tak běžné, chválabohu, ale tehdá se nám tu na fóru projevovali hrdinové, kteří spamovali, slovně napadali hráče i adminy a samozřejmě já jako poměrně významná osoba v komunitě jsem byl častým terčem. To mě upřímně nejednou mrzelo, ale říká se, že co tě nezabije, to tě posílí, a proto jediná skutečně upřímná kritika, kterou si aktuálně beru k srdci, je ta slušně podaná. Pokud se někdo neumí projevit jako slušný člověk, není důvod se tím nějak více zaobírat.

3. Jak je náročná práce se starat o helper team a zároveň admin team?

Je i není náročná. Všichni mí kolegové jsou soběstační a dostatečně schopní v tom, co dělají, a proto takové ty dojmy, že je musím vodit za ručičku, nedávají smysl. Musím tedy přiznat, že od nabytí TM jsem se aktivitou přiklonil spíše k tomu AT a to HT jsem nějakým způsobem určitě zanedbal, protože to v danou chvíli bylo prioritnější, přesto si dokážu udělat čas na všechny. A ve výsledku vlastně fungujeme z větší části pasivně v obou týmech, mám rád, když věci fungují autonomně a lidi mají svůj rozum, jsme herní komunita a nepotřebujeme si tu mezi sebou předávat rozkazy. Jsem tu pro vás, když budete cokoliv potřebovat, i kdybychom to spolu měli řešit v 5 ráno na TeamSpeaku. Samozřejmě pak se tu najdou i ty náročnější části, zejména z hlediska managementu, kdy se otevře statistika aktivity na obou frontách a vymýšlí se kroky, které povedou ke QoL v mezích této práce, stejně tak vymýšlet příjemnější systémy a prostředí... Je toho hodně, naštěstí jsem se v tomhle vždy mohl opřít nejen o Rataje, ale i o kolegy v Admin Teamu, a samozřejmě a hlavně o ty, kterých se dané změny mohou týkat, takže i o naše suprové Helpery.

4. Kdyby jsi měl možnost, něco na Skimu změnit. Co by to bylo a proč?

Spoustu věcí a ve výsledku vlastně vůbec nic. Vzhledem k tomu, že už tu za ty tři roky působnosti vidím nějaké konkrétní problémy, které třeba hráč ze svého pohledu nemusí nikdy postřehnout, dokázal jsem si v hlavě urovnat jejich řešení, na nichž jsme se v debatách dokázali mnohdy shodnout s dalšími diskutujícími. Ale ve výsledku by se vlastně už nemuselo jednat o to Skimo, které známe dnes, a mohla by to být obrovská škoda. Mrzí mě to, jací jsou hráči vůči sobě, mrzí mě částečná závislost na tom, co vymyslí členové AT, aby se tu někteří dokázali zabavit, mrzí mě samozřejmě i každý negativní ohlas, byť se za něj zrovna já v danou chvíli nemusím vinit.

5. Jak by podle tebe mělo vypadat špičkové RP?

To je pěkná otázka, na kterou vlastně já sám neznám odpověď, se kterou bych se spokojil. Podle mě na to ani odpovědět nejde, protože RP je široký pojem, a specifikovat třeba na perfektní RP server nebo na perfektní RP policisty by bylo obecně určitě jednodušší k úvaze. RP jako takové tvoří hráči, tím pádem se musím v tomto ohledu opřít o to, že špičkové RP tvoří špičková komunita, tedy taková, kde si všichni sednou, dokážou si pokecat, nepřetahují své IC spory do OOC a naopak, a samozřejmě jednoduše tvoří RP pro pobavení ostatních, bez ohledu na to, co z toho nabydou sami.

6. Jaká je tvá oblíbená lokace na serveru?

Policejní stanice, Avispa County Club (Zámek San Fierro) :-)

foto: @hondacivic

7. Co děláš ve volném čase kromě Skima. Co tě naplňuje?

To je otázka, která mě donutila si posypat popel na hlavu, protože abych to přiznal takto veřejně, více než rok jsem žil převážně režimem práce/Skimo. Přišel jsem z práce, kde jsem to Skimo vlastně řešil taktéž, a řešil jsem Skimo až do nočních hodin. Neměl jsem moc zájmů kolem a kolem, pokud pominu pár výjimečných událostí. A jsem rád, že jsem to dokázal změnit. Abych popsal, co mě naplňuje v tomto životním období, tak to jsou určitě hráči a kolegové, které postupem času poznávám osobně na akcích, které pořádáme. Zrovna teď o víkendu jsme byli u @kocvin a odnáším si odtud především díky všem, kteří tam byli, jen ty nejlepší pocity. Pokud se však nevěnuji kamarádům osobně nebo na TeamSpeaku, tak se vzdělávám v kultuře, politice, technologiích, kromě toho jsem milovníkem jízdy autem a samozřejmě hudby. Semtam nějaký ten seriál, projekt, nedávno jsem se po letech dokopal ke cvičení. Je toho hodně.

8. Jak vypadá tvůj běžný den?

Pokud jde o pracovní dny, většinou trávím 8-16 v práci, kde záleží dost na dni. Můžu celý den sedět v kanceláři a psát si na Discordu nebo dělat projekty, můžu taky celý den cestovat po kraji a řešit klienty. Od toho se odvíjí moje sociální baterie. Po práci si rád při pěknym počasí někam vyjedu, projdu se, pokud počasí nebo nálada nepřeje, tak střílim z práce rovnou na TeamSpeak vymýšlet aktivity s kamarády. Jednou necháme večer na Skimu, jindy třeba na Netflixu, potom zas hrajem třeba Lolko, nebo prostě jenom sedíme a kecáme, bez ohledu na další společnou činnost. Upřímně s rostoucím věkem více doceňuji třeba večery, kdy se naladím na stejnou notu s Ratajem, a jsme schopni si skákat do řeči 7 hodin v jednom kuse, a o to radši jsem, když se k nám někdo přidá. Pokud jde o víkendy, ty už se snažím kompletně zaplnit jinou činností, než je Skimo, občas teda u těch her skončím, mnohem radši si udělám otočku za někým z komunity v tom reálném životě. Pokud se nedaří žít aktivně, investuju čas do aktivity na Skimu, zejména teda povinnosti v PSA, na soudu, v AT, v HT, ono se vždycky něco najde a nemám strach o to, že by nebylo výslovně co dělat.

How coding skills will enrich your career | this.

9. Jaký máš názor na letošní The Mag Wrap? Máš zde nějakého oblíbence kterému to přeješ?

Oceňuju dotaz, opravdu. Jako někomu, kdo rapovou scénou z velké části žije, protože jde o moje hobby, mi na takových soutěžích dost záleží, a jsem Magu dost vděčný, že s tím přišli právě oni, coby moje oblíbené médium. Ve srovnání s posledními ročníky jsou tu určitě plusy v kvalitě i smysluplnosti, když se vloni hlasovalo na základě lajků a blbci to vybotovali Aciesovi nebo se vybodovala Noyada jenom protože je to holka, tak to bylo docela neférový a nemuselo to poukazovat na skutečného výherce, naštěstí se teda vloni trefili správně a Hyny si to zasloužil. Co se týče letoška, i nadále zůstávám věrným konzumentem a předplatitelem Herohero, vzhledem k tomu, že všichni tři členové poroty jsou mí favoriti, jsem za ně z větší části rád. Možná mě jen mrzí přístup, který projevili Rytmus a Rico vůči některým, a pokud jde opravdu o soutěž o 500 milionov českých na splátky, nepatří tam za mě některé jejich projevy. Ale nemam jedinou pochybnost o tom, že jsou to profíci, kteří mají skutečně co předat. Co se týče sympatií k účastníkům, od začátku jsem v tom viděl tak nějak tu top 6, co se nakonec uskládala. Z nich, pokud bych si měl vybrat, tak určitě na první místo přijde Egy, pod něj bych hodil Dianu a za ni JB. Mrzí mě, že Patrol žije ze stejných bars celou soutěž, a Katannah si s tím občas sedne a občas ne. Nico to určitě umí, ale nebýt TikToku, tu popularitu nemá. Nevím, kdy to vydáš, proto tu nějak nechci rozebírat, kdo z nich nakonec postoupí a jak to dopadne. Sám za sebe ale fandím a přeju to Egymu.

THE MAG

10. Kdyby jsi měl vyjmenovat tři hráče, u kterých jsou dovednosti v RP na vyšší úrovni. Zkrátka kdo podle tebe má špičkové RP?

Určitě nemohu vyjmenovat tři hráče, je tu spousta lidí, kteří by si to zasloužili úplně stejně jako další. Ono RP není jen o tom umět psát dlouhá a souvislá /me a /do, ale i o tom umět předat zábavu, příběh a věrohodnost dalším hráčům. Ze svých zkušeností určitě mohu vyzdvihnout hrotvornost Rataje a SedliXe, s kterými jsem v PSA a ZZS RPil vždy velice rád, ale zároveň si nemyslím, že jsou v těchto schopnostech jakkoli napřed oproti ostatním. Nemohu zpochybňovat ani @Zeintar, @Reichard a další hráče, kteří k nám přišli jako zkušení RP hráči ze SAMP, z ilegálního hlediska pak moji skvělou kolegyni @Puding, a samozřejmě všechny minulé i přítomné velitele IZS, kteří svou složku dokázali držet nad vodou.

11. Jak by jsi popsal své RP v PSA? Je náročné vést tak důležitou frakci na serveru?

Je to náročné už jen z principu očekávání. To si myslím potvrdí každý můj předchůdce. PSA není složka, která patří do rukou jen tak někomu, a už jenom z tohoto principu se člověk z mé pozice musí rozhodovat ve věcech tak, aby je jednak udělal správně, jak je veřejně očekáváno, ale zároveň aby tím neshodil ty lidi, kteří ve složce jsou. Určitě bych změnil spoustu věcí a určitě na tom celá složka může být o několik úrovní ještě lépe, ale zatímco člověk uvažuje právě takhle, zapomíná, že se jedná o hru, kterou si mají hráči užít. A samozřejmě s určováním toho, kam se bude vyvíjet policie, se určuje z obrovské části i to, kam se bude vyvíjet celá legální část RP, takže jedno hloupé rozhodnutí mě může stát v lepším případě místo, v tom horším pokazí hru nespočtu hráčů. Nebýt PSA, už bych se sem vracel jen pracovat, a byť se na první pohled jevím striktně, jsem za hráče zde neskutečně rád a dělá mi radost, že vlastně už tři roky stojím v čele právě této frakce. To jsou zážitky a vzpomínky, které jsou k nezaplacení. Samozřejmě můj velký dík patří i všem, kteří stáli nebo stojí ve vedení se mnou, ze současně nepřítomných hlavně @Rataj, @Vysocak, @Nyxoy a @DnOndra. A @Awoo, který mi v minulosti poskytl spoustu užitečných rad a pohledů.

12. Je v blízké době v plánu nějaký větší update, který by třeba i nalákal nové hráče které by to zaujalo?

Určitě se nějaký velký update najde a pokud někoho naláká, tak jedině dobře. Ale nejsem fandou toho, aby se hráči lákali a nebo drželi na základě skriptového obsahu, naopak se tu mají držet převážně kvůli komunitě, ale to jsem nahoře rozebral natolik, že vlastně nemá smysl to znovu otvírat. :-)

13. Jaký je tvůj oblíbený pokrm?

Asi nejjednodušší bude říct kebab, ale já jsem prase a snim všechno kdy a kde se mi zrovna chce, z toho bych si příklad moc nebral.

Kebab: co to vlastně je? Proč není kebab jako kebab - iDNES.cz

14. Jakého hudebního interpreta nejvíce posloucháš? Zkrátka jaký interpret tě nejvíce baví?

Záleží na žánru, období. Skáču z popu na folk, z rapu na metal, z country na čardáše. Pokud bych se měl skutečně zamyslet nad jednou jedinou osobou, je to Freddie Mercury, Queen jsou moje srdcová záležitost. Pokud po mně chceš vyjmenovat osobnost z rapu, můžeme tu spolu sedět tři hodiny a já ti budu jmenovat lidi od Jamese Cola, přes támhle Strapa, až někam po Dollar Prynce a Hard Rica. Z nedávných objevů jsem si zase zamiloval Vráťu Hoška a Záviše. Nejsem prase jenom v jídle, ale i v konzistenci playlistu.

Freddie Mercury | Biography, Parents, Songs, & Facts | Britannica

15. Poslední otázka nakonec. Jaký je tvůj cíl či sen. Čeho chceš v životě dosáhnout?

Dožít se úctyhodného věku po boku se skvělou partnerkou, ideálně i zdravou rodinou a se vzpomínkami na úspěšný a dobře prožitý život. Samozřejmě z toho ještě poměrně dětského pohledu si teď vysnívám byt v centru Prahy, nějakou pěknou vozidlovou flotilu, ale uvědomuju si, že čím víc člověk má, tím víc stejně nakonec bude chtít. Ale nad zdravou rodinu a spokojený život nic není.

Děkuji ti za pěkné otázky, sedl jsem si k tomu na docela dlouho a pozastavil jsem se nad nimi, pěkně jsem si zapřemýšlel a přehodnotil pár životních prvků, vážím si toho, že jsem byl osloven. Samozřejmě jedná se rozhovor se mnou, takže to asi bude na nějakou dobu jeden z nejdelších příspěvků na fóru, jelikož mám rád slova, čtenářům se tedy za případné trauma zpětně omlouvám. Přeju ti hodně štěstí v životě, pokračuj ve všem, co děláš, zdokonaluj se v tom a jdi si za svými cíli a zájmy, totéž vlastně přeji všem hráčům. Buďte hlavně zdraví a nebuďte na sebe zlí, především nebuďte zlí na adminy, nebo budu zlý já.

Tímto bych ti chtěl poděkovat za pěkný rozhovor a přeju ti hodně štěstí jak v osobním životě tak v herním světě.