Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Zajímavé autíčko #1

Romizz03

Hráč

14
28.5.2024 01:40

Zajímavé autíčko ?

Pří psaní posledního článku jsem se poměrně dost nadchnul, pro zajímavá auta tady u nás v San Andreas, která nejsou moc vidět, ale i přes to jsou úplně úžasné.

Ať už jako daily auta, nebo jako auta pro svižné svezení. Moje garáž už čítá druhé takové auto a nemůžu si obě auta vynachválit. Tak se pojďme přesunout k dnešnímu skvostu.

Cadillac CTS - V

Tady u nás se prodávají konkrétně tři verze, my tu máme zrovna tu nejsilnější, která stojí přibližně 900 tisíc, čerstvě dovezená. Já tu svou pořídil z druhé ruky za 700 tisíc se spoustou zajímavých úprav, tak se na to pojďme podívat blíže.

Osmiválec v Dailyně ? 

Ano, opravdu se jedná o vidlicový osmiválec o objemu 6,2 Litru. Zbláznil jsem se ? Možná ano, ale! Na to, jak velký motor je, tak je spotřeba podobná jako u všech aut které jsou podobně silné. Točí se kolem 12-13, což není vůbec tak strašné. Obzvlášť s nádrží na 70 litrů ? Úplná pohodka.

Jak silné je vlastně srdce tohoto motoru ?

Ve stáji tenhle motor drží neskutečných 564 hřebců, což je vážně cítit, ale auto to krásně zakrývá svým spíše luxusním designem. Co je ale ještě šílenější, je těch 747 nm, které vám trhají volant s rukou a díky takovému výkonu, je motoru úplně jedno, že sebou táhne nějaké dvě tuny váhy. 

Prostor v autě 

Určitě vás napadne, co se tam všechno může vejít. Přátelé, kočárek, celá rodina a ano, je to správné Americké auto, protože do kufru se vejdou i dvě mrtvoly. Testem prostornosti tohle auto prošlo na 110%. 

A i kdyby jste do kufru naložili několik pytlů betonu, stejně auto bude jako stíhačka.

Pokud to mám srovnat s Mercedesem C32 AMG, ani jedno nemůžu nazývat lepší nebo horší. Jen má každé jinou duši. Mercedes ? to je takový ten 45 letý chlápek, který má šarm, eleganci a je to naprostý Gentleman. Naopak Cadillac to je nevyřáděný třicátník, který se cítí mladě a pořád dělá ty šílené věci jako v pubertě. 

Interiér 

Je zvykem, že Američani nikdy neměli krásné interiéry, ve srovnání například s Evropou nebo Asií. Tohle auto to jen potvrzuje, interiér je zvláštně plochý, nijak extra nápadný a spíše se vám snaží připomenout tu “luxusní” stránku Cadillacu. Nicméně co Američanům nikdy nechybělo, byli ty zvláštní tvary uvnitř, vždycky museli být něčím speciální. To je tak i tady.

Středový panel vám spíše připomíná nějakého zvláštního robota napasovaného doprostřed palubovky, ale kdo má rád Ameriky, zamiluje si to. 

Závěrem

Cadilac není auto pro každého. 

To ale neznamená, že si ho nemáte zkoušet. Naprosto naopak, i když na oko nevypadá, je to velmi krásné, zajímavé a rychlé auto. Jen je škoda, že patří mezi auta, na které se v San Andreas zapomíná. 

F.Šťastný