Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Rozhovor #1|major Peter Cameron

laceyabysss

Hráč

41
29.5.2024 16:42

Rozhovor #1 - “Aktivita je zatím nejlepší, kterou jsem tu za posledních cirka 5 měsíců viděl”

Je mi ctí Vás přivítat u prvního rozhovoru v nové rubrice Ze světa IZS. Jsem rád, že pilotní epizodu mohl zahájit právě nejvyšší funkcionář ve světě hasičů. Major Peter Cameron. 

• Orlando: Vážení diváci, vítám Vás u prvního rozhovoru v naší nové rubrice Ze světa IZS, je mi ctí, že zde mohu přivítat novou tvář ve vedení Hasičského Záchranného Sboru, majora Petera Camerona. Díky za přijetí pozvánky a vítejte.
  • Peter: Já děkuju za pozvání.
  • Orlando: Jak každého bude zajímat, jak jste se vlastně k hasičům dostal?
  • Peter: No.. po mé neúspěšné kariéře v PSA jsem hledal nové zázemí. V HZS jsem již pár lidí znal a chtěl jsem zkusit něco nového, tak jsem si prostě podal přihlášku a nějak to vyšlo až do tohoto bodu, kdy sbor vedu.
  • Orlando: Dobrá práce. Je rozdíl působit na pozici kapitána a majora? V čem se náplň práce liší?
  • Peter: Sám jsem si myslel, že v tom velký rozdíl nebude, ale mýlil jsem se. Jako major zodpovídám za to, kdo bude nabrán do sboru, kdo bude a je členem vedení sboru. Řeším různé inovace a zlepšení stanice a obecně celé struktury sboru. A do toho všeho vedu Interní vyšetřovací službu, kde ač to není na venek vidět, tak pracujeme aktivně. Jednoduše se to liší v tom, že jako major zodpovídám ve sboru za ty "vyšší" spektra, které kapitánovi jen tak do kompetencí nepřipadají.
  • Orlando: Mhm, jste schopen říci, jaké jsou nejčastější důvody výjezdů hasičských jednotek?
  • Peter: Nejčastěji jsou to tedy samozřejmě nějaké menší požáry a autonehody, kde většinou stačí i jedna jednotka.
  • Orlando: Ve funkci nejste dlouho, jaké máte další plány, v čem chcete HZS posunout dál?
  • Peter: Nějaké mé plány jsem za ty necelé dva týdny již stihl splnit, ale stále něco na programu mám, konkrétněji je však zatím zmiňovat nebudu.
  • Orlando:  Myslíte si, že počet požárů stoupá, či naopak klesá?
  • Peter: Na to se teoreticky můžu podívat do tiskového souhrnu, který tu mám u sebe na telefonu. No.. dle souhrnu, který zde mám se obecně počet požárů například za tento měsíc snížil. Tudíž to asi můžeme chápat tak, že občané jsou opatrnější, nebo žhářství již není tak časté, než tomu bylo pár měsíců zpět, kdy nám tu hořely domy i třikrát do týdne.
  • Orlando: Prolíná se vaše práce nějak s osobním životem?
  • Peter: Někdo by řekl že ano, ale já tou prací víceméně žiju. Většinou řeším věci ohledně sboru od rána do večera. Ale naopak si to dokážu rozvrhnout tak, abych měl čas i na sebe a aby mi to nijak nepřekáželo.
  • Orlando: Jak si hodnotíte aktuální personální stav sboru, je dostatek zaměstnanců?
  • Peter: Když jsem sbor přebral, nebyli jsme na tom se zaměstnanci zrovna nejlépe, ale nyní to již vypadá o mnoho světleji. Zaměstnanců máme dost a aktivita je zatím nejlepší, kterou jsem tu za posledních cirka 5 měsíců viděl.
  • Orlando: Tak to je super zpráva, doufám, že se Vám bude i nadále dařit. Díky za přijetí pozvánky do rozhovoru. 
  • Peter: Já ještě jednou děkuju za pozvání a snad se tu ještě sejdeme znovu, až už budu v mé pozici o něco "ostřílenější".

Já ještě jednou děkuji majoru Cameronovi za jeho čas vložený do tohoto rozhovoru. Díky za pozornost a u dalšího rozhovoru na slyšenou!

Orlando Anderson