Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva z 16.10. 2020 - Dopravní nehoda sanitky a osobního vozidla.


Petan09

Hráč

20
17.10.2020 01:15, naposledy upraveno 17.10.2020 09:33 uživatelem Petan09

Dne 16.10. 2020 kolem čtvrté hodiny odpolední zaznamenala tísňová linka 155 oznámení z vozidla Zdravotnické záchranné služby tísňovou výzvu. Dispečer vyhodnotil situaci jako dopravní nehoda vozu Zdravotnické záchranné služby, posádky rychlé lékařské pomoci s osobním vozidlem. Na místo neprodleně dispečer tísňové linky 155 dvě posádky RZP, jednu posádku RLP v systému Randez-vous a Inspektora provozu s Dopravní obsluhou. Dispečer tísňové linky 155 neprodleně informoval dispečera na tísňové lince 158 a 150. Na místo vyslali neprodleně hlídky Dopravního inspektorátu Středočeského kraje a dvě posádky Hasičského záchranného sboru.

Po příjezdu první posádky Zdravotnické záchranné služby Hlavního města Prahy začali s prvotním ošetření raněných účastníků. Poté na místo dorazili ostatní posádky Zdravotnické záchranné služby společně se složkami Integrovaného záchranného systému. Na místě se nacházeli dvě zraněné osoby. Lékař vozidla Zdravotnické záchranné služby v systému Randez-vous utrpěl vážné poranění hlavy a hrudníku. Řidič vozidla Zdravotnické záchranné služby vyvázl téměř bez následků, řidič osobní automobilu vyvázl s lehkými zraněním. O obou řidiče byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu a poté i odběr vzorku krve na přítomnost omamných látek. U obou řidičů bylo negativní. Po ošetření zraněného Lékaře odvezla Zdravotnická záchranná služba Hlavního města Prahy do Fakultní nemocnice Hlavního města Prahy na urgentní příjem. Inspektor provozu společně s dopravní posádkou Zdravotnické záchranné služby začali s Dopravním inspektorátem Středočeského kraje.

Po částečném sečtení škody na vozidlech byla škoda odhadnuta na 1,5 miliónu Kč. Dopravní policie s inspektorem provozu společně s dopravní posádkou vyšetřila dopravní nehodu. Řidič osobního automobilu se dostatečně nevěnoval řízení vozidla a spíše nahlížel do svého mobilního telefonu, řidič poté přejel do protisměru kde řidič Zdravotnické záchranné služby nedokázal nehodu odvrátit a čelně se střetli. Inspektor provozu neprodleně zavolal odtah nepojízdné sanitky do depa společnosti ANZA S.R.O. která vozidla opraví. Dopravní provoz byl omezen a zaveden do jednoho pruhu, omezení trvalo dvě hodiny, po třech hodinách byla vozovka bez omezení zcela průjezdná.

Zdravotnická záchranná služba Hlavního města Prahy upozorňuje řidiče aby nesedali za volant s přítomností omamných látek jako je třeba alkohol nebo drogy. Také upozorňujeme řidiče aby dbali bezpečnostním opatřením na pozemních komunikaci a umožnili plynulí průjezd vozidel s právem předností jízdy složkám IZS. Upozorňujeme vás aby jste dbali na upozornění Zdravotnické záchranné službě Hlavního města Prahy! !Může vám to zachránit život!

Zdravotnická záchranná služba Hlavního města Prahy upozorňuje řidiče aby nepřekračovali maximální povolenou rychlost a aby nedošlo k jinému poručení silničního zákona. Dále aby byli řidiči maximálně bezpečný při cestě na pozemní komunikaci. Při porušení maximální povolené rychlosti při kterému by došel střet s ostatním účastníkem by mohl skončit fatálně!

                                                              Pro ZZS HMP MUDr. Petr Polikowsky Ph.D MBA


Powered by LeoSight IFS
LT~19