Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

💸 Social update 🍷


26.6.2024 15:10

Jo, je to jenom pracovní název, asi ani nedefinuje přesně to, co bude v obsahu topicu.

Vžum vžum lidi, přišel jsem si sem odložit pár adaptovaných systémů, které by se na Skimu možná mohly zužitkovat, a spíš mě zajímá, jestli se dokážeme shodnout na tom, že je to fajn a hodí se, případně je to zbytečné anebo v lepším případě dojdeme brainstormingem k lepšímu provedení nebo třeba víc bodům, které by šly ruku v ruce s tím, co zde sepisuji.


SOCIAL BLIPY NA MAPĚ

Povězme si upřímně, ten social tu není světoborný a pro spoustu lidí není intuitivní a snadné si nějaký ten social najít. Kromě toho je tu z mého pohledu hrozně málo společenských akcí, semtam se otevře hospoda, semtam je nějaký car meet. Neumím si třeba vybavit situaci, kdy by někdo na Pershingu hrál na kytaru jen tak pro zábavu, neumím si vybavit, kdy by došlo k organizování nějaké neobvyklé kulturní akce. Není to těžké, minimálně z pohledu provedení. Nalákat hráče - to už je oříšek.

Myslím si, že by se hodilo kromě běžných inzercí mít i možnost se dočasně zviditelnit na mapě. Chápete, dojdu večer z rachoty, chci si něco poRPit, tak hledám kde a co. No otevřu F11 a uvidím, že se tam v průběhu večera bije třeba 10 takových blipů, které naznačují nějakou událost. Zároveň bych upřímně tuto funkci limitoval jak na počty/hráč, tak zřejmě i jako monetizovanou výhodu. Proč? Abusování by vás všechny mohlo naštvat.

Prostě jsem tady barman, co si řekne, že spamování inzercí nemusí stačit, a tak si na mapu hodím blip s tím, že popíšu, co se děje.


OTEVÍRACÍ HODINY, PRACOVNÍ DOBA

Pojďme socialRP částečně naproti i tím, že bychom časově limitovali, kdy se co může dělat. Zámečník nebude happy, když mu zabušíte na dveře ve 3 ráno, že si jdete nakopírovat klíč. Benzínky takový problém nemají, navíc by v době, kdy nemají konkurence, mohly dynamicky zvedat ceny! Podniky si mohou konkurovat, ale zároveň se doplňovat, a prostor tak dostanou všichni, penízky se budou točit. Dokonce by podniky taktéž mohly mít své limitované blipy!

Je mi jasný, že mě za tohle sežerete a vůbec s tím nebude většina souhlasit, protože proč přeci omezovat to, kdy co a kdo může dělat. A já ten point chápu - na druhou stranu je celkem pěkná myšlenka, že v jedenáct večer prostě dělníci chtíc nechtíc odloží lopaty a svůj čas zde budou muset zabít něčím jiným, než neustálým grindem peněz.


NAHRAZENÍ NPC PRODEJCŮ HRÁČI

Se tu už pomyslně děje a jedině chválím, že mají podniky snahu zaměstnávat barmany, kteří celý večer rozlívají. Pojďme tomu dát širší škálu, udělat to více autonomní, nezávislé. Udělejme nový typ práce, kdy hráč může svobodně nahradit NPC obchodníka, který může zmizet. Nebo naopak umožněme tuto funkci frakcím, které nemají placený NPC modul, potažmo třeba nemají v daném podniku nasazená NPC 24/7. Nastavil by se tam konkrétní sortiment, který by mohli vybírat jenom ty prodejci. Oproti tomu věci v NPC shopech zdražit, ale majitelům nedávat vyšší cut. NPC joudové, co tam budou stát 24/7, si prostě váží svých práv a chtějí kompenzaci za kruté pracovní podmínky. Hráč by naopak vydělával z cutu z prodeje a zároveň z odRPených hodin v daném podniku.

Jsme v RP světě a podpořme tedy socialRP tím, že i obyčejný nákup na benzínce může znamenat konverzaci, poznání lidí. Je mi naprosto jasné, že nápad z tohoto znění je kostrbatý, nezahrnuje spoustu možností (DZARDYSI, CO CUSTOM SHOPY?) a pravděpodobně ani nenadchne, protože necílí na většinu v tom, aby z toho něco získala. Ale s tím jsem úplně v pohodě, tohle celé považujte za úvahu, ne něco, o co bych zuby nehty usiloval.


Klidně mi vynadejte, zastávejte názor, že to je zbytečné, nepředstavitelné, fantasmagorie. Totálně v pohodě. Na druhou stranu se ale zkuste zamyslet, co by bylo, kdyby to tu takhle fungovalo. A jak tu myšlenku zlepšit, vyšperkovat. Jsme komunita, můžem určitě přemýšlet a dobrým nápadům vyjít vstříc.

Díky za pozornost, rád budu konverzovat dál. Ocel se pilo a čau 👋


Dzardys
Team Manager
📧 dzardys@leosight.cz
dzardys

LegitZett

Hráč

17
26.6.2024 18:36

So všetkými bodmi súhlasím, avšak k druhému bodu mám pripomienku a to tú, že niektorí z nás môžu hrať na Skime len vo večerných hodinách. Možno by som porozmýšľal či by v tom prípade nebolo vhodné upraviť cyklus času na serveri a to napr. systémom 2 hodiny day time, hodina night time takže vlastne jeden 24 hodinový deň by ubehol v priebehu 3 hodín, čo by zabezpečilo že aj hráč čo vie hrať len cez deň môže mať rp v dákom night clube alebo nejakého illegalu, a tak isto aj ten, čo vie hrať len cez noc.


Powered by LeoSight IFS
LT~64

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo