Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Automatické výjezdy pro ZZS


19.10.2020 22:09, naposledy upraveno 19.10.2020 22:24 uživatelem SedliX

Tentokrát bych rád přišel s návrhem, který jsme diskutovali v rámci kolegia "bývalé" ZZS. Jistě jste si všimli, že ZZS neměla vždy dost členů na to, aby zajistila "nepřetržitou" výjezdovou pohotovost. Na nábor vždy přišlo dost lidí (myslím, že nábor by to chtělo zjednodušit, protože se bohužel komplexnější přihláška na fóru příliš neosvědčila), my jsme je s otevřenou náručí přijali a za týden jsme mohli vyhlašovat další nábor. Rozhodně není problém jen v tom, že by byl nedostatek výjezdů, jak jsem mnohokrát psal, ale určitě se to do aktivity ZZS promítá. Věřím, že pokud by byla společná výjezdová základna ZZS a HZS (úmyslně nepíšu společná frakce), mohla by se více rozvinout i sociální RP mezi jednotlivými složkami IZS a třeba by u ZZS lidé zůstávali i z důvodu těchto vztahů. Nyní ale k návrhům automatizovaných výjezdů.

Přesouváme se na vesnici, kde máme jakousi okresní nemocnici, větší centra jsou vzdálená. Řada pacientů, kteří dojíždí na specializovanou léčbu, musí dojíždět do těchto velkých center, ale nemají se tam jak dostat. Navíc "okresní" nemocnice nemá všechny prostředky pro léčbu a nedokáže adekvátně zajistit léčbu pacientů ve vážném stavu. Naštěstí tu ale máme oblastní výjezdovou základnu zdravotnické záchranné služby, která dokáže reagovat na náhle vzniklé situace. Opět jen zhruba načrtnu, jaký máme plán, jsem přesvědčen, že mě @Lofanek doplní a dost možná se zapojí i naši ostatní kolegové.


Představte si situaci, kdy sedíte hodinku na výjezdové základně, kecáte tak s hasiči, pijete druhé kafe a na stole je prázdný talíř po dortu, který přinesl kolega, protože měl narozeniny. "Postgastrální demence" pomalu odeznívá, kolegové z hasičského sboru museli odjet na požár, dochází vám baterka v telefonu a zapomněli jste si nabíječku doma. Asi by to chtělo nějaký výjezd, ne? Protože nemůžeme spoléhat na to (a ani nechceme pořád dokola řešit to samé), že se někdo z hráčů vybourá, mohli bychom vyřešit tuto dlouhou chvíli automatickými výjezdy. 

Jsou dvě možnosti, jak by tyto výjezdy mohly fungovat:

  • Buď by byly ovládané administrátorem, nebo
  • by byly ovládané "časovačem."

Ovládání administrátorem asi nemusím popisovat. V druhém případě by existoval časovač, který by se resetoval s každým telefonátem na tísňovou linku záchranné služby. Pokud by např. 60-90 minut nepřišel žádný výjezd (a někdo z frakce by byl online a on-duty), automaticky by se vygeneroval sekundární výjezd pro ZZS. Vymyslel jsem dvě možné kategorie výjezdů, Lofánek má v rukávu další, ale jejich představení nechám na něm. Já bych tedy navrhuji tyto dvě kategorie:

  • sekundární výjezdy a
  • transport zdravotnického materiálu, krve apod.

Mezi sekundární výjezdy by konkrétně patřilo:

  • Převoz stabilního pacienta z "okresních nemocnic" do velkého zdravotnického střediska - bez VRZ.
  • Převoz stabilního pacienta z velkého zdravotnického střediska do "okresní nemocnice" - bez VRZ.
  • Převoz pacienta ve vážném stavu z "okresní nemocnice" na ARO či jiné podobné pracoviště - s VRZ.

Mezi transporty materiálu by patřil:

  • Převoz krve z velkého zdravotnického střediska do "okresní nemocnice" - bez VRZ.
  • Převoz séra (hadí uštknutí, anafylaxe apod.) z velkého zdravotnického centra do "okresní nemocnice" - s VRZ.

Příklad takového výjezdu, přijde vygenerovaný výjezd, jako když se někdo volá na tísňovou linku:

"Interní oddělení Montgomery, máme tu nestabilního pacienta s aneurysmatem břišní aorty."

"Potřebujeme jej transportovat na kliniku kardiochirurgie v nemocnici San Fierro, užití VRZ autorizováno."

Na mapě by se označil bod, kam by záchranář musel dojet, v tomto případě velkou sanitkou (na tyto převozy by mohla být speciální auta, jinými by nebylo možné transport uskutečnit). Jakmile by hráč dojel na tento bod, načetl by se mu bod u nemocnice v SF, kam by musel dojet (v tomto případě by byl oprávněn využít VRZ), pacienta by tam vyložil a mohl se vrátit (možná by dostal nějakou drobnou finanční odměnu?). V jednu dobu by mohl být pouze jeden tento "automatický" výjezd, s jeho dokončením by se resetoval časovač. 

Tento systém by mohl vyřešit takové to dlouhé "nic," kdy se u ZZS nic neděje. Není to sice žádná pestrá RP, ale člověk si ji z toho dokáže sám udělat prostřednictvím /me & /do. Co si od toho slibuji? Více výjezdů by mohlo navýšit aktivitu ZZS, proto by ZZS možná mohla fungovat samostatně, aniž by ji muselo doplňovat HZS apod. V tuto chvíli je stále možné, že HZS a ZZS bude jedna frakce, ale s vysokou pravděpodobností by i v této jednotné frakci byla ZZS a HZS de facto rozdělená. Komentujte, napadejte, kritizujte - vše, co vás napadne. 

Lofanek

Hráč

32
20.10.2020 08:42

Včera som mal taký návrh, že by sa k výjazdom, pri ktorých treba previesť pacienta z bodu A do bodu B pridali rovnako výjazdy, pri ktorých by sa "vygeneroval" výjazd na presne takom istom štýle ako má HZS alebo TSI. SedliXov návrh ohľadom prevážania pacienta z nemocnice do nemocnice je veľmi pekne spísaný a určite s ním súhlasím. Teoreticky nám stačí jeden druh, alebo spôsob výjazdov vytvorených scriptom, ale tak nech máte z čoho vyberať. A nakoniec sa to možno bude dať skombinovať. 😄

Ako by to fungovalo?

  • najskôr by sa cez 911 vyhlásila situácia s nahlásenou oblasťou a samozrejme poranením
  • na mape by sa vytvoril kruh s rádiusom napríklad 30 metrov, v ktorom by sa "objavilo" NPCčko
  • ZSka by k tomu NPC pristúpila a možno pomocou príkazu by zahájila ošetrovanie, ktoré by samozrejme trvalo nejakú dobu (možno cez nejaký progress bar ako na benzínke)
  • po skončení ošetrovania by sa dané NPC mohlo možno portnúť do sanitky, alebo by sa nejakým spôsobom do nej dostalo (neviem si predstaviť možnosti a náročnosť scriptu)
  • výjazd by sa skončil checkpointom, ktorý sa objaví pred nemocnicou, kam ZSka musí zájsť s pacientom

 

Kenny15

Hráč

19
20.10.2020 09:21

Za mě dobrý nápad. Určitě by to hodilo více práce do ZZS. Myslím si, že by to přitáhlo i více lidí.

20.10.2020 10:18, naposledy upraveno 20.10.2020 10:26 uživatelem Rataj

Skvělý nápad, dokonce ti ho i trochu rozšířím. Společná výjezdovka by mohla mít nějakou obrazovku (alá Fireport), na které by se zobrazili informace o výjezdu - to by se týkalo volání hráčů, ale i těchto generovaných výjezdů. Stejné informace by šli zobrazit i v jakémkoliv vozidle ZS. Hasiči i zdravotníci by mohli výjezd "ukončit" například nějakým příkazem. Ukončení výjezdu by znamenalo resetování obrazovky a zároveň by to pro skript byl signál, že ZS nemá co dělat a mohou se generovat náhodné požáry a automatické výjezdy ZZS. Nezrušilo by to však cokoliv probíhajícího (takže klidně může vyjet jedna sanitka na výjezd a pokud je na výjezdovce stále dost lidí, mohou si obrazovku vyresetovat a čekat, třeba jim něco přijde dřív, než se kolega vrátí). Také by automaticky na obrazovku skočil hned každý telefonát, ten by mohl i nahradit co už na obrazovce je. Záchranáři by si ale museli obrazovku vždy resetovat, aby se dočkali nějakého sekundárního výjezdu.

Důležité je ale dořešit, zda budou nebo nebudou tyto frakce spojeny v jednu. Doposud jsem byl pro jednu spojenou frakci, ale teď si uvědomuju, že odděleně by stále mohli mít společnou výjezdovku, ale mohli by ty obrazovky mít dvě a každá frakce by si ovládala svoji, tím pádem by mohli mít i výjezdy současně (hasiči někam, záchranka jinam).

Sice nás tlačí čas, ale tohle bych fakt přidat chtěl. ZZS je důležitá frakce a je škoda, že o ni lidi nemají takový zájem, tohle by jej mohlo vzbudit. Tak snad to taky stihnu do otevření.

26.10.2021 23:31, naposledy upraveno 26.10.2021 23:35 uživatelem Kolpanek

No, nevím zda se to pro ZZS přidalo... možná se na to zapomnělo, tak bych rád tento návrh nahodil více na horu. Co jsem to tak pročítal, tak by to vůbec nebylo špatné, přidat ty převozy krve atd..

Určitě by to bylo pro hráče RPici ZZS skvělou novinkou.


Powered by LeoSight IFS
LT~74