Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Návrhy týkající se frakcí

1 2



Scor

Hráč

63
20.10.2020 11:59, naposledy upraveno 20.10.2020 12:00 uživatelem Scor

Zdravím, 

mám zde pár návrhů co se týká frakcí.

1. Určování frakčních vozidel (odemykání) pro určitou skupinu (pozici) / jedince.

Rozhodně by nebylo špatné, aby mohl mít každý určené své vozidlo ve frakci. Nebo třeba mít určené vozidlo pro určitou pozici. (Je blbost, aby si třeba kamioňák mohl vzít manažerovo služební auto)

2. Možnost zamykat interiéry frakce bez klíčů a používání brán pro určitou pozici.

Fungovalo by to jednoduše a to tak, že by správce frakce si mohl nastavit pro určitou pozici např. možnost otevřít bránu / interiér.

3. Možnost přidávat vozidla ze soukromého vlastníctví do frakce bez administrátora.

Jednoduše by si člověk nemusel dávat report na přepsání vozidla do frakce a mohl by si ho tam manuálně dát. Z frakčního do soukromého vlastnictví by se muselo řešit reportem, aby nedošlo k nějakému zněužití např. státních frakcí.

4. Správa funkcí (respawn, správa financí apod.)

Momentálně jsou ve frakcích 2 hodnoty členů (pokud se nepletu, ale myslím si, že Skimo to má zrovna takhle...) např. 999 (Správce) a 1 (Člen). Bylo by dobré, kdyby správce frakce si mohl nastavit u různých lidí pravomoce na správu financí, respawn apod...

20.10.2020 12:24

Návrhy pěkný, jen nesouhlasím s třetím bodem, protože pak by si hráči dávali všechna auta do frakce, aby neplatili poplatky a díky dvojce by si z toho mohli udělat soukromý auta. Takže kontrola administrátorů tam stále bude, ale se vším ostatním souhlasím. Dokonce bych v tom opět viděl i větší plány. Rád bych frakční systém úplně předělal a umožnil být ve více frakcích současně.

Pat000

Hráč

22
20.10.2020 17:10, naposledy upraveno 20.10.2020 17:18 uživatelem Pat000

Ja by som povolil aj 3. bod, ale aby to ozaj nebolo nejaké zneužívanie, tak by sa člen napr. PD, musel spýtať vedenia a dostať povolenie na prijatie vlastného auta do práce a používania ho od vedenia. Napr. by sa nejaký člen napríklad PD spýtal vedenia, či by mohol používať svoje auto v práci ako Unmarked. A muselo by mu to vedenie povoliť. Ak nepovolí, tak nemôže. Myslím si, že by to nebolo zneužívanie, pretože nízke hodnosti by to mali automaticky zakázané, mohlo by sa to povoliť až od nejakej strednej pozície, napr. detektív alebo tak. Ale, ak by bolo vo frakcii, muselo by sa potom používať už len v práci, keď ho daroval napr. do PD a ak dá výpoveď, tak by sa mu auto už nevrátilo, zostalo by pre PD. 

20.10.2020 17:18, naposledy upraveno 20.10.2020 17:24 uživatelem SedliX

@Pat000, zrovna u policie není možné, aby někdo používal své osobní vozidlo pro služební účely. Pokud policie chce neoznačená auta, nemyslím si, že by byl problém je zařídit (IC přes starostu atd.). Myslím, že tu jde hlavně o civilní frakce. Pro příklad si vezměme hypotetickou frakci, která se zabývá kamionovou dopravou. Ředitel této frakce si koupí pět drahých aut, za která musí platit povinné ručení. Místo toho je dá k dispozici jako frakční vozidla a nastaví přístup pouze sobě. Vyhne se tak placení povinného ručení a auta nikdo jiný z frakce stejně nevyužije. Stejně tak by mohl mít někdo více vozidel, než kolik je slotů atd. V tomto bodě jsem tedy proti jako Rataj.

Mimochodem, mít možnost být ve dvou frakcích současně hned neznamená, že by někdo mohl být policista a lékař najednou. Jednak by se mohl nechat u záchranky zaměstnat jako záchranář nebo řidič, jednak znám i z reality mnoho hasičů, kteří na částečný úvazek jezdí u ZZS. Ono by to mohlo mít i jiné využití - mohla by existovat jednotka sboru dobrovolných hasičů, která by měla přístup ke frakčním vozidlům, duty atd. od HZS (tedy přístup jen k vyhrazeným vozidlům dle Scorova 1. návrhu - v tomto případě pro JSDH). Někdo by mohl dělat pro přivýdělek u nějaké civilní frakce atd. Myslím, že tato možnost je fajn a de facto kopíruje možnost vzít si několik částečných úvazků v reálném životě. Nedovedu si ale představit, jak by fungovaly výplaty. 

Pat000

Hráč

22
20.10.2020 17:24, naposledy upraveno 20.10.2020 17:29 uživatelem Pat000

Tak, ale tam by zase sa to mohlo riešiť IC. Zamestnanci by si všimli, že sú tam autá a nemôžu ich používať, tak by sa mohli ísť sťažovať nejakému Starostovi, alebo komu, že náš šéf nakúpil autá a nepovolí nám ich používať a jazdí si s nimi len on. Tak by nejaký ten starosta mu mohol zavrieť tú firmu, buď to povolí aj ostatným, alebo nech opustí firmu a dosadí nového riaditeľa.

Mal by len výplatu z tej hlavnej frakcie, druhá by bola len ako výpomoc, zadarmo, ak nebude nikto v práci, alebo nebudú stíhať, mať veľa práce. Tak len ako pomoc.

A ak by sa zistilo, že to robí kvoli tým daniam za autá, aby nemusel platiť, tak potom vziať autá z frakcie, aby to nezneužíval a riadne platil ako každý.

20.10.2020 17:27, naposledy upraveno 20.10.2020 17:28 uživatelem SedliX

Spíše bych to vyhodnotil jako porušení pravidel než podnět pro IC konání. Ten člověk by zkrátka zneužil tuto možnost proto, aby sám sebe zvýhodnil oproti ostatním, kteří tuto možnost nemají. 

Pat000

Hráč

22
20.10.2020 17:31, naposledy upraveno 20.10.2020 17:36 uživatelem Pat000

Ale zase, ako tak premýšlam nad tým, a predstavujem si tú situáciu, tak vlastne by to malo logiku, že iní nemôžu používať autá. Je riaditeľ, takže vlastne on si rozhoduje, čo jeho zamestnanci môžu a čo nie a kedy im to povolí a tak. Je šéf, takže v podstate môže im to nepovoliť. Tiež to bolo tak vždy doteraz, tiež nemohol nejaký Rotný používať auto vedenia, len jemu určené. Tak tu by mal tiež určené tým riaditeľom, takže je to v podstate správne. A toto vlastne nadväzuje priamo na ten prvý návrh o určovaní vozidiel.

20.10.2020 17:34
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
20.10.2020 17:39, naposledy upraveno 20.10.2020 17:39 uživatelem SedliX

Já myslím, že to už by situaci dost komplikovalo. :D Povinné ručení by se muselo odvádět z frakčního rozpočtu, co když tam ale peníze nebudou? Pořád může nastat situace, že správce frakce zneužije svého postavení a dá svá osobní vozidla do frakce, protože on tak povinné ručení platit nebude. Teoreticky by mohl i po převedení vozidla pod frakci platit povinné ručení jeho původní majitel. Ale co když tam bude správců více a budou se o to vozidlo dělit? Nebo se o to vozidlo bude dělit s jinými lidmi? Myslím, že by za chvilku mnoho frakcí mělo sdílené supersporty a fungovalo by spíše jako půjčovna aut. Stále jsem proti.

Pat000

Hráč

22
20.10.2020 17:41, naposledy upraveno 20.10.2020 17:42 uživatelem Pat000

Však by sa o to vozidlo nedelili, aj keby boli viacerí vedenie, mal by každý nejaké konkrétne pridelené a hotovo. Nemohol by si vziať iné. Inak by sa to mohlo IC riešiť, že niekto používa iné, ako má vyhradené konkrétne pre ňho.

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~77