Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stížnost na TrashRP Ilegály, aneb radši dostanu ban, než abych RPil

6.8.2024 11:38, naposledy upraveno 6.8.2024 16:16 uživatelem marekvoe

Zdravím všechno čtenáře,

ačkoliv tohle běžně nedělám, tak po dnešní RP akci už mi to vážně nedalo. Bude to opět o Ilegálním RP, především dvou jedinců na Skimu. I když v této situaci zastupuji stranu policie, tak na Ilegálním RP mám taktéž nahráno stovky hodin a vím, jak se frustrující být dopaden. To však absolutně nemá vyústit v to, co vám budu ukazovat.

Abych trochu uvedl do děje. Z mého pohledu to začalo příslušníky HZS, kteří si nás ( v tu dobu jen já a Jackson Nolan z PSA online ) povolali na místo činu, kde se údajně mají nacházet ozbrojenci. Na místo jsem se dostavil nejprve sám, a hned jak jsem zjistil co se děje, jsem si povolal posilu. Zablokovali jsme vozidla, která u boudy stála a následně se vrhli do interiéru, kde jsme po chvilce potkali suspecty. Dva z nich se na místě zastavili a už zůstali stát. Jeden se rozběhl směrem níže do interiéru, a já se vydal za ním. Jakmile jsem viděl, že vytahuje glock, tak mi bylo jasné co de bude dít. Proběhla střelba mezi námi a suspect dostal PK.

Poté probíhalo ošetřování, prohledávání a identifikace. V tento moment jsme byli poprvé obviněni z metagamingu. 

Nijak vážně jsem to v tento moment nebral. Oba jsem odkázal na report, pokud mají nějaké podezření. Poté jsem za pomocí HZS odvedl oba podezřelé k policejnímu vozu. Jelikož se při prvním přijetí na místo u boudy nacházela dvě vozidla a předem jsme předpokládali, že jsou suspectů ( což se při lustrování potvrdilo ), tak jsem se je rozhodl prohledat. Zde nastal první problém, kdy hráč odmítal cokoliv RPit a raději si nechal dát ban.

Hráči jsem poté vysvětlil, proč jsem se rozhodl vozidla prohledat, co tomu předcházelo a jak jsme vlastně zjistili, že jsou jejich. I přes to dále odmítal mi vozidlo po zaRPení odemknout.

Tím nám zamezil pokračovat v RP, sice trest za nedovolené ozbrojování dostal, ale zamezil nám jej vyslechnout a zjistit další informace. Takže vlastně dosáhl přeci jen svého. Zbylé dva suspecty jsme převezli na stanici, jeden z nich byl z důvodu nedostatku důkazů propuštěn a z dalším byl zahájen výslech. Tady nám bohužel klauniáda pokračuje.

Druhý suspect se nejprve pokoušel zdržet výslech povoláním právníka, kde jsme po 8 minutách debaty zjistili, že žádného nemá. Běžná praktika, nic špatného na tom nevidím. Výslech probíhal dál a on si neustále vymýšlel zcestné informace, odbočoval od tématu a na otázky vůbec neodpovídal. Proto jsem výslech vzdal a rozhodl se jej dostat jinak. Pokusil jsem se ho prohledat, avšak věci u sebe neměl, protože mu je údajně zabavil John. ( PSA NPC u cel ) 

Proto jsem pro dané věci šel, a po chvilce jsem se vrátil a řekl jsem mu, aby mi dané věci předal, když jsem je převzal u Johna. Ale hráč už samozřejmě zapoměl co jsem po něm chtěl před dvěma minutami. Zde se taktéž začal poprvé vymlouvat na čas.

Zde to začalo, jelikož mi nechtěl u výslechu nic říct, tak jsem se jej pokusil dostat skrze stránku lemongate, kterou používá většina suspectů, co jsme v minulosti měli. Zde ale přišla první hovadina.

To už jsem nevydržel a na hráče jsem si podal report, a hned mi na to přišla odezva.

Hráč se prostě rozhodl, že si bude RPit věci, jak se mu to hodí, protože předem věděl, že jej skrze lemongate dostaneme. Toto mu bylo samozřejmě adminem vysvětleno jako hloupost. Ale on si nedal říct a poté ještě deklaroval nový údaj o RP světě - lemongate je nelegální aplikace a PSA nemá přístup.

Taktéž nás nařknul o tom, že se nám nelíbí něco, když nevyhráváme. Zajímavé, že to je právě naopak - z jeho strany. Pak nás ještě nazval dětmi a Havliho PSA Adminem a pak mu ještě drze řekl, že nemá co na práci. Úsměvné.

Dostáváme se do finále, Zde začalo první odmítání RP a PowerGaming. Byl celou dobu připoután ke stolu, ale začal si (asi z frustrace) chodit po výslechovce sem a tam.

Aby toho nebylo málo tak schválně missnul podepsání IC smlouvy protokolu o výslechu, tím že jí uzavřel a sám se tak více zdržel. Poté už jsme s ním ztratili veškerou trpělivost, byl mu udělen IC trest a ban. 

Musím říct, že toto bylo to nejhorší RP co jsem za svůj čas na Skimu zažil a bohužel těchto situací není málo. Avšak toho úmyslné odpojování a omezování RP je něco co bych opravdu nerad viděl dále. Proto volím cestu, tuto akci poslat výše. Není to jejich první prohřešek, a zmíněné situace bohužel nastávají vícekrát.

marekvoe out.

6.8.2024 12:48

Ahoj Marku.
Jelikož jde o stížnost na ilegály tak si ji ráda přeberu. Každopádně tu budou i nějaké věci, co budou proti tobě. Za jedna budu potřebovat tvůj log, abych viděla celou událost.
Za dva, jak reálné ti přijde, že pokud jsi někdo kdo něco provozuje na ilegálních webech, tak tam budeš 24/7 připojen? Nezeptal jsi se jej jestli je přihlášen, prostě jsi v jednom /me vzal mobil, otevřel web a psal na něj. Přijde mi to jako 0 tolerance z tvojí strany. Než se začneš odvolávat na to, zda u každýho vypnutí lemonu rpí, že se odhlásil tak se zamysli nad jednou věcí. Na artic se dá dostat i mimo skimo - normálně v prohlížeči, na PC i na mobilu. A když se na to koukáš někde při čekání na autobus, tak to moc nezaerpíš. Proto myslím, že chtít po někom logy z toho, zda rpil odhlášení je hloupost, a mělo by se to nechat čistě na něm, zda to tak chce či nechce RPit.
Sám si určitě pamatuješ, že moje skupiny přesně tohle RPí passive - anonymní prohlížeč, žádné ukládání přihlášení a tak dále.. :D

Samozřejmě neomlouvám to, že si nedal ani chance na rozbití, a opravdu si to zaerpil jak se mu to hodilo. Ale stojím si za tím, že ani tvoje řešení nebylo to správné.

Tady si dovolím citovat něco, co mi nedávno psal Rataj, když jsem se ptala jak to RPit pokud by mi PSA vzala mobil a dívala se na internety, aby zjistila něco víc:

Jinak řečeno, pokud chceš něco takového RPit, musíš se zeptat hráče zda tam je přihlášen. Ne tam instantně jít vypisovat.

Prosím, zašli mi logy z toho. Projedu to a pokud uznám za vhodné tak mu prodloužím ban.

6.8.2024 14:34, naposledy upraveno 6.8.2024 14:37 uživatelem Kolpanek

Zdravíčko, já bych se tady k tomuto také rád vyjádřil. Zejména k části co se týče toho lezení na board. Zrovna tohle se dělá celkem často. Přiznávám, že i já sám jsem tohle RPil, protože jsem si myslel (až do teď), že to ničemu nevadí a že to můžeme dělat úplně jednoduchou formou a nemusíme se dotazovat, zda je k něčemu přihlášen, zda má anonymní režim atp... Například když jsem měl za nějakou postavu výslech (už si nevzpomínám za jakou), tak mi policie také lezla na board a tuším, že to byli zrovna členové Admin-Týmu. Neptali se mě, zda tam jsem přihlášen a nebo zda mám aktivní anonymní režim. Nicméně na nikoho se touto zprávou nestěžuji, ale jen bych rád podotkl, že se to až do této doby vůbec neřešilo a byla to běžná věc, takže se osobně zastávám Marka, že nic špatného neudělal, protože to nemohl vědět.

6.8.2024 15:01

Ahoj pudi, @Puding

jak říká Kolpan, tohle jsem nevěděl. Sama si nedávno viděla, že si stále nejsme jistí ohledně některých věcí a jak je RPit,(viz. čísla popisná na klíčích, značky aut na klíčích atd.) Určitě je možné, že mohl být odhlášen a něco takového RPit mohl, avšak se bojím, že 90% těchto situací skončí /do ne a reportem pro ověření. 

Každopádně byl bych rád, kdyby takovéhle věci byli (viz. ta otázka k ratajovi ohledně RP) třeba někde uveřejněny, protože rozhodně není mojím účelem hrát na win. Já osobně mám rád, když je odsouzení dosaženo správně dle pravidel, a dle IC zákona. 

Avšak na tvé doporučení dám a začnu to takhle RPit, smysl mi to přecijen taktéž dává. Doufám, že tohle nebylo bráno jako útok na ilegály obecně. Jen jistý “druh”

6.8.2024 18:15, naposledy upraveno 6.8.2024 18:24 uživatelem Puding

Prošla jsem si logy a rozhodla jsem se protáhnout hráči ban na 14 dní. Delší trest mu určitě dávat nebudu, jelikož naprosto chápu jeho rozhořčení. I tak si ale myslím, že pět dnů bylo málo. Ještě projdu zbytek toho co a jak se dělo a rozhodnu co bude s celou akcí.
Díky za nahlášení i za respektování toho co jsem psala výše.

Edit: Zapomněla jsem dodat, že budu ještě chtít aby se udělalo později reRP, kde si bude moct James dát chance na ten prostřelený mobil. Což si myslím, že bude jedině dávat smysl.