Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Finance, půjčky


Petan09

Hráč

20
21.10.2020 17:05

Zdravím, možná to tu bylo, možná ne, ale určitě by to přineslo pro komunitu  úspěch. Několikrát poslouchám hráče a mrzí je že si v bance nemůžou zažádat o půjčku či hypotéku. Abych se neopakoval, pod tímto textem rozvedu několik řádů, jak by to mohlo fungovat.

 

Braní půjček by bylo možné udělat jen v jedné bance. Konkrétně u Hasičské stanice. Na místě by bylo NPC, které by fungovala na principu autoškoly. Byly by pokládány otázky a žadatel na ně musí určit správnou odpověď. Na poslední otázce by bylo volné pole na zadání částky kterou si chtějí půjčit. Částka by byla zadána a automaticky by přes jejich plat vyhodnotila jestli by zvládl žadatel splácet. Splátky by byli určené, podle aktuálního platu. Ztrhával by se při výplatě, jako pojištění ze zdravotní pojišťovny. Když by žadatel nezvládal splácet půjčku, byla možnost by ji zrušit a tímto vyhlásit osobní bankrot. Když žadatel opakovaně nebude splácet půjčku, postaral by se o to exekuční úřad a dále dělal svoje základní kroky, kdyby situace trvala tak by nastala exekuce. Když bude žadatel mít vyhlášený osobní bankrot, tak by byla půjčka okamžitě zastavena. Bylo by určené životní minimum a od toho by se odvíjela jeho výplata. Žadatel s osobním bankrotem by byl na seznamu lidí s vyhlášeným osobním bankrotem. Když se budeme bavit o normálním žadateli, který si zažádal a půjčku dostal a chtěl splácet dřív, byla by mu určena pokuta ve výši ...... (cca 8.5. K) Půjčka by byla smazána a žadatel by nebyl na seznamu žadatelů a dlužníků. O půjčku si smí zažádat fyzicky způsobilá osoba ve věku 23 let. Osoba musí být svéprávná. Žadatel by nesměl zažádat o půjčku či hypotéku, kdyby trpěl nějakým chronickým postižení, které by ovlivnilo jeho chování, přemýšlení. (autista, mentálně retardovaná osoba).


Zde jsem zveřejnil moje slova, na kterém by mohl systém fungovat.
Děkuji za kladné i  záporné názory a doufáme že se určitě spolu dohodneme.
Děkuji za pochopení, děkuji za váš čas.
                               Petan09

21.10.2020 17:19, naposledy upraveno 21.10.2020 17:19 uživatelem Rataj

Jsem proti půjčkám. Už se navrhovali mnohokrát na mnoha serverech a všude a vždy se zamítají a to z prostého důvodu - boří to herní ekonomiku. Samozřejmě záleží na hráčích a pokud bude hodně lidí s tímto návrhem souhlasit, není problém jej realizovat. Osobně jsem ale proti tomu, aby na serveru byla jakákoliv forma skriptové půjčky, prostě si hráči mohou půjčit od jiných hráčů. No a nebo by si to někdo mohl udělat jako frakci a poskytovat půjčky a pak si je také vymahat.

21.10.2020 18:03
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Powered by LeoSight IFS
LT~38