Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Peticia - odstranenie hviezdičiek nad autami ⭐

SilveR

Hráč

45
12.8.2024 14:29, naposledy upraveno 12.8.2024 14:37 uživatelem SilveR

Dobrý deň, rád by som týmto topicom uzatvoril petíciu na odstránenie hviezd nad autami presnejšie nad autami s upraveným handlingom. VCT / Blueprint.

Pýtate sa že prečo, skúsim to tu rozdeliť do viacero fázy. Ako prvá fáza je pomenovanie, s týmto nemám problém u unikátnych vozidiel ktoré sú niečím špeciálne. Prevažne mam problém s blueprint pomenovaním. Dneska sa mi stalo že nemenovaný človek za mnou prišiel a povedal niečo v štýle " ty máš blueprint Dodge " okamžite som sa zamyslel či je pojem "blueprint" normálne IC slovo následne ho upozornil. Povedal mi že vraj je tak som to nejak neriešil. Každopádne si myslím že toto by v reálnom svete nebolo moc pochopiteľne. Pri unikátnych autách s tým nemám problém pretože niekto môže tie auta považovať za niečo unikátne alebo môžu byť niečím unikátne.

Druha fáza ľudia to nevedia RPiť. Tú mam taktiež namysli blueprint auta takže tu nebudem ani rozoberať unikátne auta. Vlastním jedno unikátne auto presnejšie Dodge Challenger SRT Demon 170 ročník 2023, Ľudia to považujú za klasický Dodge Challenger Hellcat upravený cez autodiely. Akože prepáčte toto mi príde najviac trash vec Hellcat na servery je ročník 2018 môj Demon je 2023 ako sa niekto môže prísť spýtať "koľko to stálo autodielov" to je tak stupídna vec že pomoc. Pochopím keby to auto je motorovo alebo proste nejak upravené. Napríklad Nissan 350z V10 s kompresorom čo je napríklad tak tam to pochopím pretože sa tam reálne môžu vymeniť nejaké autodiely. Ale u nových modeloch to proste nepochopím a myslím si že viac ľudí súhlasí.

Tretia fáza hviezdy v názvoch sú zbytočnosť. Pochopím že to malo byť nejakým štýlom rozdelené ale k čomu to prispieva v IC svete ? K Trash RP ktoré som hore spomenul a k robeniu rozdielov medzi unikátnymi a blueprintmi, akože načo ? Pre dobrý pocit že mám nad autíčkom 2 žlté alebo rudé hviezdičky ? (Totálna zbytočnosť). Máme tu protokoly ktoré môžu rozdeľovať tieto skupiny aut IC cestou a žiadne Trash RP pri tom nebude.

Týmto by som to chcel ukončiť dúfam že som sa dobre vyjadril, budem rád ak sa taktiež nejak vyjadríte pod topicom a poviete taktiež svoj názor a jak to na vás vplýva.

Ak súhlasíte s petíciou zareagujte [👍/✔️] ak naopak nesúhlasíte zareagujte [👎/❌]

Holub

Hráč

55
12.8.2024 14:54, naposledy upraveno 12.8.2024 15:04 uživatelem Holub

Jakožto někdo, kdo má pár aut s unique či blueprint handem, tak se k tomu vyjádřím.

Dáme si příklad - jak někteří ví, tak na své hlavní postavě mám modrého Mustanga s bílými pruhy. Jednou, relativně nedávno, jsem s tím autem jel na prodej jedné nemovitosti. Auto, které je jen nepatrně nižší (a to vím jen na základě toho, že mám na té postavě i normálního starého Mustanga), přesto padla slova "pěkná limitka, kolik stála?". Jak říkám, nemám to dotyčnému za zlé, je to bohužel mentalita lidí na MTA. Totéž v případě DTSka, které mám dokonce debadged. Přesto ohledně tohoto vozu padají pravidelné dotazy na to kolik to jezdí, kolik to stálo a podobně. Kolikrát od postav hráčů, co nemají dostatek hodin na to, aby o tomhle autě vůbec věděli. Pochopil bych to v případě aut, která lidi vidí pravidelně v provozu a dokážou ten rozdíl skutečně poznat, ale zrovna v případě DTSek... kolik jste jich za poslední měsíc viděli? Jedno až čtyři, ne? Totéž je pak ještě víc viditelné v případě vozidel, která nemají rename. Ostatně s Jeepem o tom vím své...

A tím se dostáváme k jádru pudla - hvězdičky jsou předmětem metagamingu, jen mi přijde prostě vyloženě nepříjemné pak kvůli tomu, že někdy nečte popisek auta, někoho nahlašovat. To je taky důvod, proč to nedělám. Vím, že by se jednalo o nenahlášení metagamingu, ale opravdu chci zatěžovat něčím takhle malicherným členy AT? To opravdu ne. Bohužel hvězdičky nejsou jediným problémem v tomhle případě.

Tím druhým jsou IDčka či VIN kódy aut. Ostatně kdo z lidí, kteří se v téhle komunitě zajímají o auta, nebyl někdy osloven na benzínce se slovy "pěkné vin" či něco podobného. Stává se z toho něco skutečně unbearable a to i v jiných případech (@Adiko o tom ví dozajista své). Proto bych rád do tohoto návrhu přidal i možnost toho, že by VIN kód nebyl hráči normálně viditelný. Namísto toho by ho měl hráč možnost zobrazit a to skrze interakční menu (nebo to, když dáte M a kliknete na auto), kde by byla položka "zobrazit VIN kód vozu," dost možná s automatickým /ame, že osoba hledá VIN kód na vozidle.

Co se týče VIN kódů - záměrně jsem zkusil experiment, kdy jsem prodával auto, kde jsem neuváděl VIN kód. Auto bylo prodáváno pod cenou. Divili byste se, jaké setkání lobotomů z toho vzniklo (bez urážky). Ze čtyř zájemců, co se na to auto ozvalo, se tři okamžitě ptali na VIN kód jako kdyby na to to auto jezdilo. Nejezdí. Když se čtvrtý zeptal na barvu, jak to auto jezdí a tak, tak jsem věděl, že tohle bude člověk, kterému to klidně ještě i prodám levněji.

Wivik

Hráč

21
12.8.2024 15:00

Podobná problematika je s VINky jak zmiňuje Holub. Máme firemní A8čku s vinkem 5xxx, už parkrát se mi stalo, že někdo přišel a ptal se mě za kolik to prodám, i když je to na pohled obyčejná A8čka bez ničeho. Celkem interesting.

12.8.2024 15:13

Musím souhlasit jak s holubem tak i s SilveR, nemám sice nějaké specifické auto s uniq či něco podobného, ale měl jsem auta s “Menším” VIN označením, kde se mi stalo totéž přišel za mnou hráč s tím “že to auto muselo stát hodně když to má takové VIN” za mne by to mohlo být jak zde holub zmínil ((stisknutí M přejetí na vůz a v MENU “zobrazit VIN))než aby to hráči “metovali” stejně jako blueprint či uniq.

Hwery

Hráč

31
12.8.2024 15:22

Ahoj čáuky, Chtěl bych jsem se taky trošku vyjádřit.

Holub a Wivik, mají pravdu s těmi VIN Kódy jezdil jsem vozidlem které mělo malé VINko a když jsem zastavil například v MG tak se ptali jaký to má VIN kod a tak podobně, seznámil jsem se i s takovýma že hned vědějí jaký VIN to má to moje vozidlo a určitě podporuju Holub že aby nebylo hráči viděno toho VIN kódu ale zase bych to nedělal jako přes /ame hledá VIN kód na vozidle. 

Je tu IC stránka kde ten VIN kód najít a přesto bych to dělal. ( návrh ) 

A k těm Hvězdičkám úplně souhlasím k tomu nemam co dodat.

Papa Hwery

12.8.2024 17:47

Já se obávám, že skrytí hvězdiček a VIN ten problém nevyřeší.

Je to komunitou, popis vozidla slouží jako OOC informace a zjištění těchto informací v IC by mělo být vhodně sehráno - například VIN prostě nevidíte z dálky na vozidle, ale je to velmi užitečné pro pohodlí při řešení OOC věcí. Obdobně je nesmysl v IC používat věty jako "kolik to stálo autodílů?" Nebojte se ty hráče na to upozornit, naučte je to, vzdělávejte ostatní členy komunity a třeba se jednou i někam dopracujeme.

Holub

Hráč

55
12.8.2024 18:20, naposledy upraveno 12.8.2024 18:45 uživatelem Holub

Já se vyloženě omlouvám, ale po včerejší zkušenosti s pispim (viz. komedie, kde si jede své ohledně toho, že tu nejsou vlastní zákony, nadávky a celkově přístup na úrovni bídné existence) nemám chuť kohokoliv v rámci Skimo RP komunity vzdělávat. A to říkám jako někdo, kdo pedagogiku vyloženě studuje. Možná zde hraje vliv skutečnost, že tady v tom nevidím dostatečnou motivaci. O tom, že tohle je běh na skutečně dlouhou trať, nemluvě.

Vidím v tom dlouhodobý problém, který je potřeba řešit a ne hodit jej na komunitu se slovy "naučte je to." Ostatně když existují v mých očích zbytečné regulace skriptů (třeba opravování, díky kterému nelze bez intervence člena AT opravit lodě, nebo letové prostředky s pontonovou úpravou), tak proč nemá existovat taková, která skutečně ten smysl jako řešení problému má? 

SilveR

Hráč

45
12.8.2024 18:26

Ahoj Rataj, máš pravdu popis vozidla slúži ako OOC informacia ktorú si každý rovno prehodí do IC sveta pretože väčšina ani nevie ako si zaerpiť a každý ma radšej jednoduchší systém a rovno s tým počíta že si to môže prehodiť hneď do IC sveta bez toho aby to akokoľvek zaerpil. To sa týka VIN označení.(Tu pri vin označeniach sa tak dostávame k metagamingu tak ako to napísal Holub.) Čo sa týka hviezdičiek tak myslím si že keby ja začnem hovoriť že Demon je "dovoz" takzvane import tak ma každý vysmeje a tam to skončí. Počas roka príde x,y nových hráčov a naučiť toľko hráčov starých aj nových k takémuto systému by bol ťažké a furt by človek nič iné nerobil ako upozorňoval ľudí ktorý by to robili znova a znova. Tento systém VIN čísel je všade(na RP serveroch na MTA) automaticky to používajú ako IC informáciu.

skúsim tu jednoducho naznačiť ako by sa to dialo.

človek Vidí VIN - automaticky ho vie IC - daný hráč ho upozorní alebo dá report za metagaming - čakať môže kľudne 30minut na prijatie reportu - hráč môže dostať zbytočný ban lebo to v pravidlach nikde nieje napísané že je popis vozidla OOC. ďalej by boli zaneprázdnený  admini riešenia kto zaerpil IC VIN číslo bez RP - hráč by bol naštvaný za ban - písal by žiadosť o unban a zase by sme sa dostavali k adminom ktorých by to len štvalo.

Myslím si že by bolo vcelku jednoduchšie niečo odstrániť alebo upraviť systém ako učiť x,y hráčov systém ktorý si nám tu predviedol. Načo OOC informácia(popis) keď sa dá všetko zistiť IC a ľudia by z toho malí aj lepší pocit. Síce sú to malé veci ale zase by to obohatilo IC komunikáciu a podobne.

Človek na tuning sraze momentálne nepozerá skoro po ničom inom ako po VIN číslach, je to smutné, myslím si že tento krát by mal tento môj návrh prejsť a pozmeniť sa to nejak. Myslím si že by to bolo dobré pre všetkých.

12.8.2024 19:50
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem